Världspremiär hos Antalis

Uppfinnaren Patrik Johansson framför CWT:s nya höj- och sänkbara monteringsbord Evolution. Valsen är elektrifierad, så du lägger på ett på förhand bestämt tryck varje gång du släpper ner bommen. Du flyttar också bommen fram och tillbaka elektriskt, med hjälp av en liten fjärrkontroll.

Antalis leverantör CWT har utvecklat ett helt nytt monteringsbord som är elektriskt styrt, istället för med pneumatik. Fördelen är att mer precist kunna ställa trycket, i sju steg från 80 till 260 kilos tryck.

– Standard ligger på 170 kilo för det 170 centimeter breda bordet, berättar Patrik Johansson, som utvecklat det nya bordet. Det kan även utrustas med värme i valsen och en motor som kör traversen, så att användaren kan styra själva appliceringstrycket med en fjärrkontroll.

Höj- och sänkbart bord

– Bordet är också höj- och sänkbart och nytt är att det även har ett USB-uttag. Ett kundönskemål har nämligen varit att kunna ladda mobilen medan jag jobbar på bordet, fortsätter Patrik Johansson.

En grön knapp för att trycka ner bommen och en röd för att få upp den. Det är väldigt enkelt att få precis rätt tryck i CWT Evolution 1737, där 17 står för bredden 170 cm och 37 för längden – i det här fallet 3,7 meter.

– Våra bord kommer i moduler som bara är 56 centimeter breda. Det gör att du lätt får dem genom en dörröppning. Dessutom blir frakten billigare när du kan göra på det viset, säger exportchef Johnny Weidersjö på CWT.

Förutom att bordet är höj- och sänkbart så innehåller det uttag för att ladda mobilen.

Världspremiär på mässa

Bordet, som heter CWT Evolution, hade världspremiär på Sign, Print & Packmässan i Odense. På plats fanns också Björn Bergström från Antalis. Han bekräftar att CWT prickat något viktigt med det nya bordet, som alltid har bredden 170 centimeter men som kan fås i tre längder, med tre meter som minimum.

Efterfrågat för känsliga material

– Vi har haft speciellt fokus på priset, att bordet inte får vara dyrare än konkurrenterna, även om vi nu som standard lägger in den elektriska styrningen i Evolution-serien, säger Johnny Weidersjö och tillägger:

– Då får du den känsliga styrningen, som speciellt efterfrågats av leverantörer av känsliga material. Du lyfter upp och ner bommen och vet att den hela tiden har samma, förinställda tryck när du släpper ner den. Det är attraktivt.

En kommentar till “Världspremiär hos Antalis”
  1. Leif Thunlöv skriver:

    Låter fantastiskt med de nya möjligheterna som ni skapat, jag vill verkligen önska er LYCKA TILL med detta !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *