Världspremiär hos Antalis

PUBLICERAD: 20 september 2019
UPPDATERAD: 20 september
Uppfinnaren Patrik Johansson framför CWT:s nya höj- och sänkbara monteringsbord Evolution. Valsen är elektrifierad, så du lägger på ett på förhand bestämt tryck varje gång du släpper ner bommen. Du flyttar också bommen fram och tillbaka elektriskt, med hjälp av en liten fjärrkontroll.

Antalis leverantör CWT har utvecklat ett helt nytt monteringsbord som är elektriskt styrt, istället för med pneumatik. Fördelen är att mer precist kunna ställa trycket, i sju steg från 80 till 260 kilos tryck.

– Standard ligger på 170 kilo för det 170 centimeter breda bordet, berättar Patrik Johansson, som utvecklat det nya bordet. Det kan även utrustas med värme i valsen och en motor som kör traversen, så att användaren kan styra själva appliceringstrycket med en fjärrkontroll.

Höj- och sänkbart bord

– Bordet är också höj- och sänkbart och nytt är att det även har ett USB-uttag. Ett kundönskemål har nämligen varit att kunna ladda mobilen medan jag jobbar på bordet, fortsätter Patrik Johansson.

En grön knapp för att trycka ner bommen och en röd för att få upp den. Det är väldigt enkelt att få precis rätt tryck i CWT Evolution 1737, där 17 står för bredden 170 cm och 37 för längden – i det här fallet 3,7 meter.

– Våra bord kommer i moduler som bara är 56 centimeter breda. Det gör att du lätt får dem genom en dörröppning. Dessutom blir frakten billigare när du kan göra på det viset, säger exportchef Johnny Weidersjö på CWT.

Förutom att bordet är höj- och sänkbart så innehåller det uttag för att ladda mobilen.
Världspremiär på mässa

Bordet, som heter CWT Evolution, hade världspremiär på Sign, Print & Packmässan i Odense. På plats fanns också Björn Bergström från Antalis. Han bekräftar att CWT prickat något viktigt med det nya bordet, som alltid har bredden 170 centimeter men som kan fås i tre längder, med tre meter som minimum.

Efterfrågat för känsliga material

– Vi har haft speciellt fokus på priset, att bordet inte får vara dyrare än konkurrenterna, även om vi nu som standard lägger in den elektriska styrningen i Evolution-serien, säger Johnny Weidersjö och tillägger:

– Då får du den känsliga styrningen, som speciellt efterfrågats av leverantörer av känsliga material. Du lyfter upp och ner bommen och vet att den hela tiden har samma, förinställda tryck när du släpper ner den. Det är attraktivt.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper