Grafkom: ”Arbetsflöden blir allt viktigare”

PUBLICERAD: 25 september 2019
UPPDATERAD: 25 september
12 av de 32 talare som väntas dela med sig av sin expertkunskap inom arbetsflöden under Workflow Summit.
12 av de 32 talare som väntas dela med sig av sin expertkunskap inom arbetsflöden under Workflow Summit.

Grafkom arrangerar Europas största evenemang om arbetsflöden, tryck- och publicering. 200 personer från den grafiska branschen samlas i Stockholm den 12 november. – Arbetsflöden blir allt viktigare, säger Magnus Thorkildsen, vd på norska Grafkom.

Grafkoms nätverk organiserar återigen Workflow Summit den 12 november i Stockholm. Det är ett event tillägnat att prata om arbetsflöden (programvara för utskrift och efterbehandling) och automatisering inom tryck- och publiceringsbranschen.

– Arbetsflöden blir allt viktigare, säger Magnus Thorkildsen, vd på norska Grafkom och fortsätter:

– För att hålla sig uppdaterad om utvecklingen som sker i den grafiska branschen, är detta ett tema som alla företag på alla marknader bör ha med på sin agenda. Och det finns ingen händelse i Europa som samlar så många experter inom detta som Workflow Summit.

32 talare inbjudna

Det kommer ges både tips och tricks om nya innovationer som kan komma att förändra landskapet för medieproduktion, skriver Grafkom i ett pressmeddelande.

Över 30 talare är inbjudna för att dela med sig av konkret kunskap om arbetsflöden och automatiseringslösningar. Under dagen diskuteras bland annat: Automatisering av arbetsflöden, utskrifts- och publicerings-API, prepress och medieproduktion, web2print och e-handel.

Deltagare från hela Europa

Grafkom uppskattar att över 200 deltagare från hela Europa kommer att delta under eventet. Under förra året kom deltagare från 13 olika länder, och allt tyder på att årets evenemang kommer att blir ännu mer internationellt.

Läs vidare

Canon lanserar tonerpress: ”Höjer ribban för produktivitet”

En nykomling väntar i imagePRESS-familjen. Den arkmatade tonerpressen sätter enligt Canon en ny standard för produktionstryck. Maskinen skriver ut 100 sidor i minuten oavsett mediatyp och har flera automatiserade funktioner för att frigöra tid för operatören. Samtidigt har urvalet av utskriftsmaterial blivit bredare.
IMG_1502

Smarta system av aluminiumprofiler

Foga System showar loss på mässan med aluminiumprofilsystem för användning till områden som butiksinredning, mässor, utomhusreklam och industriella miljöer.
Foga4

Labelexpo flyttas fram till 2023

Den europeiska etikett- och förpackningsmässan Labelexpo Europe var planerad att genomföras 26–29 april i Bryssel. Nu meddelar arrangören att mässan flyttas fram till september 2023. Bristen på leveranser av komponenter och material i spåren av pandemin och den pågående situationen i Ukraina pekas ut som orsaker till att mässan flyttas fram.
labelexpo-3

Fespa Sweden höll höstmöte

Studiebesök, middag och socialt samkväm var på tapeten när branschföreningen Fespa Sweden fick möjlighet att träffas fysiskt igen.
DSC_0093

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg