Förpackningsföretag ökar kapaciteten

Profilskaparens investering i en ny maskinlinje bäddar för en högre kapacitet på förpackningar i små och stora volymer.

Stockholmsbaserade Profilskaparen har infört en ny och förstärkt produktionslinje i sin fabrik för tillverkning av förpackningar.

Sedan höstens intåg har Profilskaparen investerat i en serie nya maskiner. Tillsammans har dessa utvecklats till en semiautomatisk produktionslinje för tillverkning av klädda förpackningar. Dessa moment har tidigare gjorts manuellt i verksamheten, vilket har begränsat volymerna och har varit mer tidskrävande. Den nya maskinerna kompletterar den befintliga maskinparken hos företaget.

Andreas Wigerman, vd för Profilskaparen.

– Med den här investeringen blir vi än mer flexibla och kan erbjuda våra kunder både små och stora volymer, säger Andreas Wigerman, vd för Profilskaparen i ett pressmeddelande.

Funnits i 40 år

Profilskaparen har tillverkat förpackningslösningar i snart 40 år. Ökad kapacitet, ett minskat miljöavtryck samt ett bredare sortiment blir effekterna av den nya maskinlinjen.

– Nu kan vi leverera skräddarsydda produktioner i både små och stora volymer utan problem. Den nya produktionslinjen bidrar även till minskad materialåtgång och minskade transporter, säger Andreas Wigerman.

Från ax till limpa

Familjeföretagets fabrik i Länna har 1 740 kvadratmeter, cirka 800 kvadratmeter står produktionen för, Resterande kvadratmetrar innefattar lager, kontor och ett showroom. All produktion sker i det egna huset.

– Vi gör allt, från ax till limpa här i Länna. Med vår nya utrustning producerade vi i augusti bland annat en exklusiv låda åt Arvid Nordquists jubileumsbok om kaffe. En ask med lock, helt klädd i mörkbrunt obestruket papper med guldfoliering. I botten av asken är en lyftplatta med bomullsband, berättar Andreas Wigerman.

En boxmaskin installerades under hösten hos Lännaföretaget Profilskaparen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: