Förpackningsföretag ökar kapaciteten

Profilskaparens investering i en ny maskinlinje bäddar för en högre kapacitet på förpackningar i små och stora volymer.

Stockholmsbaserade Profilskaparen har infört en ny och förstärkt produktionslinje i sin fabrik för tillverkning av förpackningar.

Sedan höstens intåg har Profilskaparen investerat i en serie nya maskiner. Tillsammans har dessa utvecklats till en semiautomatisk produktionslinje för tillverkning av klädda förpackningar. Dessa moment har tidigare gjorts manuellt i verksamheten, vilket har begränsat volymerna och har varit mer tidskrävande. Den nya maskinerna kompletterar den befintliga maskinparken hos företaget.

Andreas Wigerman, vd för Profilskaparen.

– Med den här investeringen blir vi än mer flexibla och kan erbjuda våra kunder både små och stora volymer, säger Andreas Wigerman, vd för Profilskaparen i ett pressmeddelande.

Funnits i 40 år

Profilskaparen har tillverkat förpackningslösningar i snart 40 år. Ökad kapacitet, ett minskat miljöavtryck samt ett bredare sortiment blir effekterna av den nya maskinlinjen.

– Nu kan vi leverera skräddarsydda produktioner i både små och stora volymer utan problem. Den nya produktionslinjen bidrar även till minskad materialåtgång och minskade transporter, säger Andreas Wigerman.

Från ax till limpa

Familjeföretagets fabrik i Länna har 1 740 kvadratmeter, cirka 800 kvadratmeter står produktionen för, Resterande kvadratmetrar innefattar lager, kontor och ett showroom. All produktion sker i det egna huset.

– Vi gör allt, från ax till limpa här i Länna. Med vår nya utrustning producerade vi i augusti bland annat en exklusiv låda åt Arvid Nordquists jubileumsbok om kaffe. En ask med lock, helt klädd i mörkbrunt obestruket papper med guldfoliering. I botten av asken är en lyftplatta med bomullsband, berättar Andreas Wigerman.

En boxmaskin installerades under hösten hos Lännaföretaget Profilskaparen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *