Graphic Powers fortsätter resan i USA

Svenska Graphic Powers storsatsar på mässor i USA.

Den amerikanska marknaden blir allt mer betydande för Sverigebaserade Graphic Powers. Företaget har flera inplanerade mässor i det stora landet i väst för att marknadsföra sin programvara för att skapa vektorgrafik.

Graphic Powers programvara gör om grafik till ursprungliga former och identifierar typsnitt för att återskapa texter. Vektorgrafik skapas från förlagor med dålig kvalité eller låg upplösning. Programvaran heter Graphic Tracer, och enligt företaget har verktyget vuxit på kort tid och blivit ett standardverktyg för många som arbetar med grafisk produktion.

Nio av tio i USA

Programvaran, som finns både på svenska och engelska, har användare  i 30 olika länder. Men hela 90 procent av dem finns i USA. Företaget arbetar nu på att kunna erbjuda programmet i en tysk och spansk version.

– Att vi hittills främst satsat på den amerikanska marknaden beror dels på språket men kanske främst på att vår marknadsavdelning är placerad i Seattle, USA, där vi har öppnat ett kontor, säger Mats Löfberg, vd på Graphic Powers.

Blev årets produkt

Enligt företaget ställer de ut på 6-7 mässor per år i USA, vilket har gett resultat i försäljningsstatistiken. Deras monter finns bland annat på de största mässorna SGIA och ISA. På senaste SGIA-mässan i Las Vegas blev Graphic Tracer utsedd till årets produkt i kategorin programvara.

– Vi är naturligtvis väldigt stolta över denna utmärkelse och vi märker att fler mässbesökare känner till oss redan när de kommer till vår monter.

Identifierar 100 000 typsnitt

Nästa större mässa för Graphic Powers är Printing United som arrangeras av branschorganisationen SGIA i Dallas, Texas den 23-25 oktober. Förväntningarna är höga:

– Vi förväntar oss hårt tryck med många besökare till vår monter precis som vanligt. Det är väldigt inspirerande när så många inser att vår produkt kan hjälpa dem med ett tidsödande problem som väldigt många i branschen har, säger Mats Löfberg.

Graphic Tracer kan identifiera över 100 000 typsnitt från olika tillverkare och har unika algoritmer som gör att fonter kan identifieras och ändras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: