MBO släpper fals för halvformat

PUBLICERAD: 22 oktober 2019
UPPDATERAD: 22 oktober
Falsmaskinen T50 för halvformatet 50 x 70 centimeter visades upp under MBO:s öppna hus den 56 september.

MBO har släppt en falsmaskin som inte tummar på vare sig automation eller manuell hantering. Den ska nämligen kunna leverera precis den automation som användaren själv vill ha.

Den nya modellen T50 är designad för produktion av halvformatet 50 centimeter x 70 centimeter. Den visades för första gången upp för allmänheten under företagets öppna hus den 5–6 september i Storbritannien. Likt sina föregångare, T535 Efficiency och T535 Perfection, har den samma produktionsflexibilitet och attraktiva pris i förhållande till prestandan, menar MBO. Till skillnad från de tidigare maskinerna, som antingen har erbjudit väldigt hög automationsgrad eller väldigt manuell hantering, är detta valbart i den nya modellen.

Premiumfunktioner som standard

Det är dock den första falsmaskinen för detta format som har integrerade premiumfunktioner som standard, enligt MBO.

Det tidigare kontrollsystemet har bytts ut och istället kommer maskinen med M1-styrenheten. Denna används i vanliga fall på de större modellerna i företagets produktportfölj.

Styrenheten kommer i framtiden att finnas i samtliga falsmaskiner och går att få antingen som M1 Basic eller M1 Advanced. Denna kan integreras med ett MIS-system med arbetsflödes- och analysprogramvaran Datamanager 4.0.

Snabbare hantering

Genom en optisk sensor kan papperstopp snabbt upptäckas. Med styrenheten M1 Advanced kan inställningar av till exempel falsvalsar, skäraxlar och falsfickor automatiseras, för att underlätta falsningen både i första och andra enheten. T50 inkluderar en standard arkmatning för den andra enheten och har konvalsar istället för en konventionell kulskena så att det inte uppstår märken efter falsningen.

MBO tillhandahåller servicetekniker för snabb felsökning kan med hjälp av programvaran RAS. Förutom en 10,1-tums pekskärm har M1 Basic arkövervakning i den första falsenheten. Funktioner för ”start”, ”stopp” och ”produktion” kan utföras för den andra enheten. Vid behov kan maskinen styras helt via kontrollpanelen som sitter på den andra falsenheten. Men både produktionshastigheten och arkövervakning kan styras över båda enheterna.

 

Läs vidare

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Stor skärbordsspecial: Borden blir större och mer automatiska

Skärbord återfinns hos allt fler grafiska företag. Flatbed-skärteknologin rymmer många möjligheter för efterbehandling av specialmedier. Effektiviseringen och automatiseringen ger snabb tillväxt.
cut_02

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)