MBO släpper fals för halvformat

Falsmaskinen T50 för halvformatet 50 x 70 centimeter visades upp under MBO:s öppna hus den 56 september.

MBO har släppt en falsmaskin som inte tummar på vare sig automation eller manuell hantering. Den ska nämligen kunna leverera precis den automation som användaren själv vill ha.

Den nya modellen T50 är designad för produktion av halvformatet 50 centimeter x 70 centimeter. Den visades för första gången upp för allmänheten under företagets öppna hus den 5–6 september i Storbritannien. Likt sina föregångare, T535 Efficiency och T535 Perfection, har den samma produktionsflexibilitet och attraktiva pris i förhållande till prestandan, menar MBO. Till skillnad från de tidigare maskinerna, som antingen har erbjudit väldigt hög automationsgrad eller väldigt manuell hantering, är detta valbart i den nya modellen.

Premiumfunktioner som standard

Det är dock den första falsmaskinen för detta format som har integrerade premiumfunktioner som standard, enligt MBO.

Det tidigare kontrollsystemet har bytts ut och istället kommer maskinen med M1-styrenheten. Denna används i vanliga fall på de större modellerna i företagets produktportfölj.

Styrenheten kommer i framtiden att finnas i samtliga falsmaskiner och går att få antingen som M1 Basic eller M1 Advanced. Denna kan integreras med ett MIS-system med arbetsflödes- och analysprogramvaran Datamanager 4.0.

Snabbare hantering

Genom en optisk sensor kan papperstopp snabbt upptäckas. Med styrenheten M1 Advanced kan inställningar av till exempel falsvalsar, skäraxlar och falsfickor automatiseras, för att underlätta falsningen både i första och andra enheten. T50 inkluderar en standard arkmatning för den andra enheten och har konvalsar istället för en konventionell kulskena så att det inte uppstår märken efter falsningen.

MBO tillhandahåller servicetekniker för snabb felsökning kan med hjälp av programvaran RAS. Förutom en 10,1-tums pekskärm har M1 Basic arkövervakning i den första falsenheten. Funktioner för “start”, “stopp” och “produktion” kan utföras för den andra enheten. Vid behov kan maskinen styras helt via kontrollpanelen som sitter på den andra falsenheten. Men både produktionshastigheten och arkövervakning kan styras över båda enheterna.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *