Marabu höll öppet hus

PUBLICERAD: 24 oktober 2019
UPPDATERAD: 24 oktober
– När jag senast hade genomgång på fabriken, så hade vi 1,5 dags undervisning om kemi och hur olika material reagerar vid kontakt. Marabu är väldigt noga när det gäller säkerhet och kemiska ämnen, säger Marabu Scandinavias vd Lars Nilsson. På bilden är han i samtal med ledningen i Ottosson Screen.
– När jag senast hade genomgång på fabriken, så hade vi 1,5 dags undervisning om kemi och hur olika material reagerar vid kontakt. Marabu är väldigt noga när det gäller säkerhet och kemiska ämnen, säger Marabu Scandinavias vd Lars Nilsson. På bilden är han i samtal med ledningen i Ottosson Screen.

Godkänd livsmedelsfärg i Roland DG:s storformatskrivare och möjlighet att skriva ut trafikskyltar 3M-certifierat i OKI:s förhållandevis billiga skrivare. Det var ett par av publikdragarna när Marabu traditionsenligt höll öppet hus.

Jari Tiihonen från OKI pratar om möjligheterna med att skriva ut trafikskyltar certifierat i OKI ColorPainter M-64s. Nu installeras ett par testmaskiner i Finland och Sverige. Efter nyår ska försöken utvärderas och den större försäljningen kan påbörjas.

[metaslider id=”206579″]

OKI presenterade också en möjlighet för att trycka på tyg. Först körs de fyra CMYK färgerna i OKI:s Pro 9541WT bordsskrivare. Sedan görs en screenram med hjälp av att trycka en stencil (Exostnecil eller Schockline). Denna används för att framställa en screenram. Sedan screenas vit färg med fyra procent lim ovanpå det transferpapper som nyss trycktes med fyra färger i Pro 9541WT. När detta sedan transfereras över på en exempelvis en tröja, så hamnar den vita färgen med limmet underst och trycket är det jag ser.

– Fördelen med att göra så här är att du får ett otroligt starkt tryck. Du kan tvätta i både 60 och 90 grader, utan att trycket tar skada. Normalt sett får trycket inte tvättas i mer än 40 grader, säger Jari Tiihonen.

Marabu firade även 160 årsjubileum i samband med företagets öppet hus-dag.

Läs vidare

Epson vill ändra spelreglerna för små tillverkare

Under temat 'Precision, kompakt och energibesparande' lanserar Epson sina planer för Drupa. Det finns flera spännande nyheter att se fram emot.
Epson_Drupa

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Konica Minolta: Det här kan du förvänta dig av Drupa

Tryckerier som håller sig uppdaterade kring tekniska trender och innovationer kommer bäst kunna utnyttja och se potentialen, skriver Konica Minolta i ett pressmeddelande. Under Drupa kommer de visa sin syn på vart framtidens tryckteknik är på väg.
Konica-Minolta-Drupa

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)