Marabu höll öppet hus

– När jag senast hade genomgång på fabriken, så hade vi 1,5 dags undervisning om kemi och hur olika material reagerar vid kontakt. Marabu är väldigt noga när det gäller säkerhet och kemiska ämnen, säger Marabu Scandinavias vd Lars Nilsson. På bilden är han i samtal med ledningen i Ottosson Screen.

– När jag senast hade genomgång på fabriken, så hade vi 1,5 dags undervisning om kemi och hur olika material reagerar vid kontakt. Marabu är väldigt noga när det gäller säkerhet och kemiska ämnen, säger Marabu Scandinavias vd Lars Nilsson. På bilden är han i samtal med ledningen i Ottosson Screen.

Godkänd livsmedelsfärg i Roland DG:s storformatskrivare och möjlighet att skriva ut trafikskyltar 3M-certifierat i OKI:s förhållandevis billiga skrivare. Det var ett par av publikdragarna när Marabu traditionsenligt höll öppet hus.

Jari Tiihonen från OKI pratar om möjligheterna med att skriva ut trafikskyltar certifierat i OKI ColorPainter M-64s. Nu installeras ett par testmaskiner i Finland och Sverige. Efter nyår ska försöken utvärderas och den större försäljningen kan påbörjas.

OKI presenterade också en möjlighet för att trycka på tyg. Först körs de fyra CMYK färgerna i OKI:s Pro 9541WT bordsskrivare. Sedan görs en screenram med hjälp av att trycka en stencil (Exostnecil eller Schockline). Denna används för att framställa en screenram. Sedan screenas vit färg med fyra procent lim ovanpå det transferpapper som nyss trycktes med fyra färger i Pro 9541WT. När detta sedan transfereras över på en exempelvis en tröja, så hamnar den vita färgen med limmet underst och trycket är det jag ser.

– Fördelen med att göra så här är att du får ett otroligt starkt tryck. Du kan tvätta i både 60 och 90 grader, utan att trycket tar skada. Normalt sett får trycket inte tvättas i mer än 40 grader, säger Jari Tiihonen.

Marabu firade även 160 årsjubileum i samband med företagets öppet hus-dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Programvara för storformat håller takten med höga hastigheter

Canon har samarbetat med mjukvaruföretaget One Vision för att integrera storformatskrivare med en programvara som automatiserar arbetsflödet från början till slut.
– Kunder måste kunna vända bort jobb snabbare för att kunna möta efterfrågan, och samtidigt minimera sina resurser, säger Michele Tuscano på Canon. 

Publicerat av: 

Epson fixar många tröjor och tyger

Epson har sina rötter i att göra skrivare för fotografer. Därför var man tidigt ute med extra färger som grått och ljusare varianter av cyan och magenta. Allt för att återge färgerna så precist som möjligt. Nu kommer en ny skrivare med en bredd på 160 centimeter och kapacitet att trycka åtskilliga meter i timmen.

Publicerat av: