Tvåfaldigt tillskott i Holmbergs maskinpark

PUBLICERAD: 31 oktober 2019
UPPDATERAD: 31 oktober
Holmbergs produktionsenhet i Malmö.
Holmbergs produktionsenhet i Malmö.

Paragon Group investerar i två digitala tryckpressar till Holmbergs produktionsenhet i Malmö. Det gäller två pressar från Ricoh i modellerna C9210 och C7210X.

Peter Wessner, ekonomichef på Holmbergs. 
Peter Wessner, ekonomichef på Holmbergs.

– Vi ser fram emot en ökad produktivitet och en högre kvalitet med investeringarna i de nya digitala tryckpressarna från Ricoh, säger Peter Wessner, ekonomichef på Holmbergs. 

Printar utfallande kuvert

Ricoh C9210 är en höghastighetspress med en maxbredd upp till 700 millimeter. Det öppnar upp möjligheten att trycka på flera typer av medier, som till exempel kuvert.

Efterbearbetar online

C7210X kan trycka med fem färger och efterbehandla online, vilket ökar möjligheterna att producera trycksaker som sticker ut från mängden, skriver Holmbergs. 

– Vi ser fördelar med att kunna addera nya applikationer till vår produktportfölj som till exempel digitaltryckta kuvert och effekttryck med en femte färg, som till exempel kan vara vit eller lack. 

Installeras i december

– Vi ser även att kombinationen av en C9210 och en C7210X kompletterar varandra bra och dessutom ger oss möjlighet till backup. 

Tryckpressarna ska enligt plan vara installerade och i produktion under december.

Läs vidare

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper