Gävle Offset: ”Vi förnyar hela maskinparken”

Gävle Offset satsar rustar på storformatssidan med bland annat en planskrivare och en rullskrivare av märket Jetrix.

Gävle Offset satsar på ritningar samt investerar i sin storformatsproduktion.
– Vi vill göra mera grejer och känner att vi kan göra större jobb, säger tryckeriets vd Leif Jansson.

Gävle Offset börjar satsa på ritningar efter att de har förvärvat Arkitektkopia i Gävles konkursbo.

– Vi är med i Intercopy som är stora på ritningar. Vi har inte varit det tidigare, men däremot har Arkitektkopia som nu läggs ner varit det, säger vd Leif Jansson.

Leif Jansson, vd på Gävle Offset.

”Ingen jättestor marknad”

Förvärvet gäller både maskiner och personal. Tryckeriet har bland annat installerat en ritningsscanner, ritningsskrivare, programvaror och andra maskiner som krävs för ritningsproduktionen. Även om inte ritningar är en jättestor marknad kompletterar det tryckeriets utbud väl, enligt Leif Jansson.

Investerar i storformatsproduktionen

Maskinparken får också ett lyft och en rad nya tryckpressar från återförsäljaren Color systems för storformatsproduktion installeras. Bland annat en Jetrix planskrivare, en Jetrix rullskrivare – en rulle-till-rulle uv-skrivare, en Epson och sedan tidigare har de även ett skärbord.

– Just med rullskrivaren tror jag att vi var först i Sverige med. Vi gör satsningen, bland annat för att vi vill uppnå en bättre kvalitet och inte producera mer med gamla maskiner så det var dags att göra det.

Vill arbeta mot inredningsföretag

Skärbordet i Echo har också tagit plats i produktionen.

– Vi vill göra mera grejer och känner att vi kan göra större jobb och rikta oss till bland annat inredningsföretag. Vi har stora möjligheter att göra bra jobb.

Ingen ny personal har krävts för den uppdaterade maskinparken. Dock kommer Lars Weiring, som kommer från Arkitektkopia och jobbar med ritningar, även att arbeta en del med storformatsproduktionen.

 

Fotnot: Intercopy är ett projektnätverk dit grafiska företag kan ansluta sig. Här delas dokument, data, ritningar och så vidare för att underlätta i byggprojekt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: