Gävle Offset: ”Vi förnyar hela maskinparken”

Gävle Offset satsar rustar på storformatssidan med bland annat en planskrivare och en rullskrivare av märket Jetrix.

Gävle Offset satsar på ritningar samt investerar i sin storformatsproduktion.
– Vi vill göra mera grejer och känner att vi kan göra större jobb, säger tryckeriets vd Leif Jansson.

Gävle Offset börjar satsa på ritningar efter att de har förvärvat Arkitektkopia i Gävles konkursbo.

– Vi är med i Intercopy som är stora på ritningar. Vi har inte varit det tidigare, men däremot har Arkitektkopia som nu läggs ner varit det, säger vd Leif Jansson.

Leif Jansson, vd på Gävle Offset.

”Ingen jättestor marknad”

Förvärvet gäller både maskiner och personal. Tryckeriet har bland annat installerat en ritningsscanner, ritningsskrivare, programvaror och andra maskiner som krävs för ritningsproduktionen. Även om inte ritningar är en jättestor marknad kompletterar det tryckeriets utbud väl, enligt Leif Jansson.

Investerar i storformatsproduktionen

Maskinparken får också ett lyft och en rad nya tryckpressar från återförsäljaren Color systems för storformatsproduktion installeras. Bland annat en Jetrix planskrivare, en Jetrix rullskrivare – en rulle-till-rulle uv-skrivare, en Epson och sedan tidigare har de även ett skärbord.

– Just med rullskrivaren tror jag att vi var först i Sverige med. Vi gör satsningen, bland annat för att vi vill uppnå en bättre kvalitet och inte producera mer med gamla maskiner så det var dags att göra det.

Vill arbeta mot inredningsföretag

Skärbordet i Echo har också tagit plats i produktionen.

– Vi vill göra mera grejer och känner att vi kan göra större jobb och rikta oss till bland annat inredningsföretag. Vi har stora möjligheter att göra bra jobb.

Ingen ny personal har krävts för den uppdaterade maskinparken. Dock kommer Lars Weiring, som kommer från Arkitektkopia och jobbar med ritningar, även att arbeta en del med storformatsproduktionen.

 

Fotnot: Intercopy är ett projektnätverk dit grafiska företag kan ansluta sig. Här delas dokument, data, ritningar och så vidare för att underlätta i byggprojekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Slut med oadresserad reklam i brevlådan

Postnord avvecklar sin verksamhet för oadresserad direktreklam (ODR) som riktar sig till hushåll. Det är inte längre en lönsam affär för företaget, som pekar på en prispressad marknad och stigande papperspriser som bakgrund till beslutet. Istället ska fokus ligga på mer målgruppsanpassad adresserad reklam.

Publicerat av: 

Planprint: ”En plattform med stora möjligheter för användaren”

Fujifilm har kraftsamlat för att ta fram en helt egenutvecklad storformatsportfölj till marknaden globalt. Spandex är ensam återförsäljare av Fujifilms storformatsskrivare i Sverige och produktansvarige Tomas Källroos ser stor potential för flatbädden Acuity Prime.

Publicerat av: