Varumärket Océ försvinner

PUBLICERAD: 1 december 2019
UPPDATERAD: 1 december
Océ skiftar namn till Canon production printing.

Canon tar fasta på att skapa ett mer enhetligt varumärke över alla affärsområden som berör tryck. Alla produkter som tidigare haft namnet Océ stöps nu om och integreras i Canon production printing.

Océ har varit en del av Canon Group sedan 2010. Företaget har fått utveckla och tillverka sina tryckprodukter under sitt ursprungliga varumärke. Nu har Canon tänkt om och beslutat att skapa ett mer sammanhängande varumärke för alla sina tryckverksamheter för att bli tydligare mot marknaden. Det nya namnet för Océ blir Canon production printing.

Storformatsskrivaren Océ Colorado 1650 som printar med Canons uv-gelteknik är en av de nyare produkterna.

Canon skriver i ett pressmeddelande att företaget Océ startades 1877. Företaget har i dag både tryckprodukter och arbetsflödesprogramvara för den kommersiella tryckmarknaden. Dels rullproduktion och arkproduktionstryck för grafiska produkter, dels  storformatsskrivare för visningsgrafik och CAD / GIS-applikationer.  Océ kommer även efter namnändringen att fortsätta utveckla sina kärntekniker, meddelar företaget.

Namnändringen börjar gälla från och med 1 januari 2020.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper