Varumärket Océ försvinner

PUBLICERAD: 1 december 2019
UPPDATERAD: 1 december
Océ skiftar namn till Canon production printing.

Canon tar fasta på att skapa ett mer enhetligt varumärke över alla affärsområden som berör tryck. Alla produkter som tidigare haft namnet Océ stöps nu om och integreras i Canon production printing.

Océ har varit en del av Canon Group sedan 2010. Företaget har fått utveckla och tillverka sina tryckprodukter under sitt ursprungliga varumärke. Nu har Canon tänkt om och beslutat att skapa ett mer sammanhängande varumärke för alla sina tryckverksamheter för att bli tydligare mot marknaden. Det nya namnet för Océ blir Canon production printing.

Storformatsskrivaren Océ Colorado 1650 som printar med Canons uv-gelteknik är en av de nyare produkterna.

Canon skriver i ett pressmeddelande att företaget Océ startades 1877. Företaget har i dag både tryckprodukter och arbetsflödesprogramvara för den kommersiella tryckmarknaden. Dels rullproduktion och arkproduktionstryck för grafiska produkter, dels  storformatsskrivare för visningsgrafik och CAD / GIS-applikationer.  Océ kommer även efter namnändringen att fortsätta utveckla sina kärntekniker, meddelar företaget.

Namnändringen börjar gälla från och med 1 januari 2020.

Läs vidare

swissQprint ger 3 års garanti – utan extra kostnad

För 9:e året i rad är swissQprints Nyala flatbäddsskrivare den mest sålda skrivaren i kategorin 'UV flatbädds/hybridskrivare, större än 152,4 cm i prissegmentet 130 000 - 650 000 EUR', enligt analysinstitutet Infosource.
swissqprint-fespa

Epson går i personaliseringens spår

Mindre serier med kundanpassade produkter, det är en tydlig trend i den grafiska branschen. Epson lanserade två nyheter inom detta segment på Fespa: en UV-skrivare och en DTF/DTG-skrivare. Båda instegsmodeller av desktopstorlek.
Epson 1

Projicering av motivet för exakt textiltryck

Den stora nyheten hos Stahls under Fespa var utan tvekan nya Hotronix ProPlace IQ, en patenterad lösning där motivet projiceras på tyget för en exakt placering av trycket.
Stahls 1

Med Flora i utbudet tar NI Solutions jättekliv

Som Sign&Print tidigare berättat har återförsäljaren NI Solutions tagit in Flora i portföljden. Under Fespa visade det kinesiska företaget upp några av storformatsbjässarna som kommer ingå i erbjudandet på den svenska marknaden.
_DSC0016w

Senaste nytt

Mycket DTF men inte så mycket AI på FESPA

FESPA-mässan är slut för den här gången och förväntningarna inför Drupa ökar. Sign&Print pratade med Kim Harris på Vikiallo om vilka trender han såg på mässan.
Fespa

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Ingen sammanslagning med PWA – SBPR kan läggas ner

Den kommunicerade sammanslagningen av profil- och promotionföreningarna SBPR och PWA är ingen sammanslagning. Rent teknisk kan SBPR läggas ner samtidigt som PWA byter namn och öppnar upp för en ny typ av medlemmar. 
Roger-Nilsson

Zünd visar automatisering med robotar

Robotarna blir allt mer avancerade och Zünds skyltlösningar erbjuder skylttillverkare betydande möjligheter till effektivitet.
zund-fespa_01