Horizon visade framtidens smarta produktion

PUBLICERAD: 3 december 2019
UPPDATERAD: 3 december
Över 3 000 kunder och besökare var på plats för att se Horizon presentera sina senaste maskinnyheter och hur de integrerar efterbehandling i MIS-system.

Horizon bjöd in till Think Smart Factory i Kyoto, Japan. Det var det första eventet i sitt slag och kunderna fick en försmak på hur ett fullständigt automatiserat arbetsflöde kan integreras i efterbehandlingen. Det avser hela flödet från webborder till färdig produkt med Horizons nya webbaserade plattform iCE Link. Horizon kryddade eventet ytterligare med att demonstrera maskinnyheter.

Framtidens smarta fabrik i efterbehandlingsflödet stod i fokus under eventdagarna.

Paul Jakobson, Horizons nordiska försäljningschef, berättar att det var ett lyckat event med över 3 000 besökare på plats, merparten från Japan men också en ganska stor del från den globala marknaden. Han säger att intresset för IOT- integration (Internet of things, red anm), och fullständig automation i arbetsflödet äntligen börjar bli verklighet på marknaden.

– Vi önskade oss och fick också mycket bra feedback av kunderna från alla världsdelar. Idéer och förbättringar som kommer implementeras i de färdiga systemen framöver, säger Paul Jakobson.

Vad var den stora höjdpunkten under dagarna?

– Att se så många världsledande printleverantörer samarbeta i ett totalt fungerande workflow där Horizon var navet för att detta skulle ske. Det fanns ingen dedikerad monter för respektive företag, utan allt var integrerat i ett och samma system. Vi visade en stor produktionssite live.

Vad kännetecknar ett smart arbetsflöde enligt dig?

– Ett totalflöde där kundens samtliga system kan integreras via MIS till att bli fullständigt. Horizon iCE Link möjliggör den totala integrationen. Kontroll från order till färdig produkt inklusive automation, integration, och kvalitetskontroll. Både av print- och tryckkvalitet men också kontroll via tracking av varje producerat ark eller färdig produkt.

Hur upplever du nordiska kunders behov och förhållningssätt till en smart automatiserad fabrik?

– De nordiska kunderna behöver professionell hjälp med att få ihop alla delarna av sina system i ett fungerande arbetsflöde. Det är det som är utmaningen. De flesta kunderna har olika mjukvaror och system för samtliga delar i arbetsflödet. Vi måste få ihop det till ett fungerande system med inte allt för stora investeringskostnader. Då kommer fler att ta detta steg så fort det bara går.

Automation har länge varit ett fokusområde för Horizon. Vad kommer härnäst inom produktutveckling om du blickar några år framåt?

– Den fullständiga integrationen av Print 4.0. där även efterbehandlingen har totalkontroll. IOT- kommunikation mellan enhet och fabrik, service för att snabbt kunna uppdatera, uppgradera samt supporta Horizon-enheterna innan kunden ens har märkt det.

 

Horizons event Think Smart Factory hölls i Kyoto, Japan, 11-13 november.

Maskinnyheter på Think smart factory:

Flera olika produktionssystem presenterades, och några av dem demonstrerades för första gången.

HT-300, en iCE Link-produkt som är en fristående eller integrerad trimmerenhet för korta serier i bokproduktion. En helt unik funktion i HT-300 är hantering av bokblock med flikomslag. Den går att integrera med Horizons samtliga limbindare: BQ-270, BQ470 och BQ480 samt IceLink-bindaren BQ-500.

Robotmatad boklimbindare BQ-270 – HOF400 – bokblockspreparering, robotmatning av bokblock, inline med Trimmer HT-300.

Smartslitter inline med Ricoh printer för effektiv produktion av visitkort, vykort med mera.

Smartstacker – från B2 ark till färdiga bokblock via den nya automatiska iläggaren till BQ-480. Bokblock av lösa ark.

RD-stansmaskin med ny separatorenhet för produktion av olikformade visitkort och stackning av mindre produkter.

Bokproduktion med rullprinter från Canon-Oce, Ricoh, Screen, HP, till färdiga böcker i produktionshastigheter från 800-3 000 böcker per timme.

iCE Link – Horizons webbaserade finishing control system, för fullständig integration av efterbehandling i MIS-system.

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper