Horizon visade framtidens smarta produktion

PUBLICERAD: 3 december 2019
UPPDATERAD: 3 december
Över 3 000 kunder och besökare var på plats för att se Horizon presentera sina senaste maskinnyheter och hur de integrerar efterbehandling i MIS-system.

Horizon bjöd in till Think Smart Factory i Kyoto, Japan. Det var det första eventet i sitt slag och kunderna fick en försmak på hur ett fullständigt automatiserat arbetsflöde kan integreras i efterbehandlingen. Det avser hela flödet från webborder till färdig produkt med Horizons nya webbaserade plattform iCE Link. Horizon kryddade eventet ytterligare med att demonstrera maskinnyheter.

Framtidens smarta fabrik i efterbehandlingsflödet stod i fokus under eventdagarna.

Paul Jakobson, Horizons nordiska försäljningschef, berättar att det var ett lyckat event med över 3 000 besökare på plats, merparten från Japan men också en ganska stor del från den globala marknaden. Han säger att intresset för IOT- integration (Internet of things, red anm), och fullständig automation i arbetsflödet äntligen börjar bli verklighet på marknaden.

– Vi önskade oss och fick också mycket bra feedback av kunderna från alla världsdelar. Idéer och förbättringar som kommer implementeras i de färdiga systemen framöver, säger Paul Jakobson.

Vad var den stora höjdpunkten under dagarna?

– Att se så många världsledande printleverantörer samarbeta i ett totalt fungerande workflow där Horizon var navet för att detta skulle ske. Det fanns ingen dedikerad monter för respektive företag, utan allt var integrerat i ett och samma system. Vi visade en stor produktionssite live.

Vad kännetecknar ett smart arbetsflöde enligt dig?

– Ett totalflöde där kundens samtliga system kan integreras via MIS till att bli fullständigt. Horizon iCE Link möjliggör den totala integrationen. Kontroll från order till färdig produkt inklusive automation, integration, och kvalitetskontroll. Både av print- och tryckkvalitet men också kontroll via tracking av varje producerat ark eller färdig produkt.

Hur upplever du nordiska kunders behov och förhållningssätt till en smart automatiserad fabrik?

– De nordiska kunderna behöver professionell hjälp med att få ihop alla delarna av sina system i ett fungerande arbetsflöde. Det är det som är utmaningen. De flesta kunderna har olika mjukvaror och system för samtliga delar i arbetsflödet. Vi måste få ihop det till ett fungerande system med inte allt för stora investeringskostnader. Då kommer fler att ta detta steg så fort det bara går.

Automation har länge varit ett fokusområde för Horizon. Vad kommer härnäst inom produktutveckling om du blickar några år framåt?

– Den fullständiga integrationen av Print 4.0. där även efterbehandlingen har totalkontroll. IOT- kommunikation mellan enhet och fabrik, service för att snabbt kunna uppdatera, uppgradera samt supporta Horizon-enheterna innan kunden ens har märkt det.

 

Horizons event Think Smart Factory hölls i Kyoto, Japan, 11-13 november.

Maskinnyheter på Think smart factory:

Flera olika produktionssystem presenterades, och några av dem demonstrerades för första gången.

HT-300, en iCE Link-produkt som är en fristående eller integrerad trimmerenhet för korta serier i bokproduktion. En helt unik funktion i HT-300 är hantering av bokblock med flikomslag. Den går att integrera med Horizons samtliga limbindare: BQ-270, BQ470 och BQ480 samt IceLink-bindaren BQ-500.

Robotmatad boklimbindare BQ-270 – HOF400 – bokblockspreparering, robotmatning av bokblock, inline med Trimmer HT-300.

Smartslitter inline med Ricoh printer för effektiv produktion av visitkort, vykort med mera.

Smartstacker – från B2 ark till färdiga bokblock via den nya automatiska iläggaren till BQ-480. Bokblock av lösa ark.

RD-stansmaskin med ny separatorenhet för produktion av olikformade visitkort och stackning av mindre produkter.

Bokproduktion med rullprinter från Canon-Oce, Ricoh, Screen, HP, till färdiga böcker i produktionshastigheter från 800-3 000 böcker per timme.

iCE Link – Horizons webbaserade finishing control system, för fullständig integration av efterbehandling i MIS-system.

 

Läs vidare

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm