Horizon visade framtidens smarta produktion

PUBLICERAD: 3 december 2019
UPPDATERAD: 3 december
Över 3 000 kunder och besökare var på plats för att se Horizon presentera sina senaste maskinnyheter och hur de integrerar efterbehandling i MIS-system.

Horizon bjöd in till Think Smart Factory i Kyoto, Japan. Det var det första eventet i sitt slag och kunderna fick en försmak på hur ett fullständigt automatiserat arbetsflöde kan integreras i efterbehandlingen. Det avser hela flödet från webborder till färdig produkt med Horizons nya webbaserade plattform iCE Link. Horizon kryddade eventet ytterligare med att demonstrera maskinnyheter.

Framtidens smarta fabrik i efterbehandlingsflödet stod i fokus under eventdagarna.

Paul Jakobson, Horizons nordiska försäljningschef, berättar att det var ett lyckat event med över 3 000 besökare på plats, merparten från Japan men också en ganska stor del från den globala marknaden. Han säger att intresset för IOT- integration (Internet of things, red anm), och fullständig automation i arbetsflödet äntligen börjar bli verklighet på marknaden.

– Vi önskade oss och fick också mycket bra feedback av kunderna från alla världsdelar. Idéer och förbättringar som kommer implementeras i de färdiga systemen framöver, säger Paul Jakobson.

Vad var den stora höjdpunkten under dagarna?

– Att se så många världsledande printleverantörer samarbeta i ett totalt fungerande workflow där Horizon var navet för att detta skulle ske. Det fanns ingen dedikerad monter för respektive företag, utan allt var integrerat i ett och samma system. Vi visade en stor produktionssite live.

Vad kännetecknar ett smart arbetsflöde enligt dig?

– Ett totalflöde där kundens samtliga system kan integreras via MIS till att bli fullständigt. Horizon iCE Link möjliggör den totala integrationen. Kontroll från order till färdig produkt inklusive automation, integration, och kvalitetskontroll. Både av print- och tryckkvalitet men också kontroll via tracking av varje producerat ark eller färdig produkt.

Hur upplever du nordiska kunders behov och förhållningssätt till en smart automatiserad fabrik?

– De nordiska kunderna behöver professionell hjälp med att få ihop alla delarna av sina system i ett fungerande arbetsflöde. Det är det som är utmaningen. De flesta kunderna har olika mjukvaror och system för samtliga delar i arbetsflödet. Vi måste få ihop det till ett fungerande system med inte allt för stora investeringskostnader. Då kommer fler att ta detta steg så fort det bara går.

Automation har länge varit ett fokusområde för Horizon. Vad kommer härnäst inom produktutveckling om du blickar några år framåt?

– Den fullständiga integrationen av Print 4.0. där även efterbehandlingen har totalkontroll. IOT- kommunikation mellan enhet och fabrik, service för att snabbt kunna uppdatera, uppgradera samt supporta Horizon-enheterna innan kunden ens har märkt det.

 

Horizons event Think Smart Factory hölls i Kyoto, Japan, 11-13 november.

Maskinnyheter på Think smart factory:

Flera olika produktionssystem presenterades, och några av dem demonstrerades för första gången.

HT-300, en iCE Link-produkt som är en fristående eller integrerad trimmerenhet för korta serier i bokproduktion. En helt unik funktion i HT-300 är hantering av bokblock med flikomslag. Den går att integrera med Horizons samtliga limbindare: BQ-270, BQ470 och BQ480 samt IceLink-bindaren BQ-500.

Robotmatad boklimbindare BQ-270 – HOF400 – bokblockspreparering, robotmatning av bokblock, inline med Trimmer HT-300.

Smartslitter inline med Ricoh printer för effektiv produktion av visitkort, vykort med mera.

Smartstacker – från B2 ark till färdiga bokblock via den nya automatiska iläggaren till BQ-480. Bokblock av lösa ark.

RD-stansmaskin med ny separatorenhet för produktion av olikformade visitkort och stackning av mindre produkter.

Bokproduktion med rullprinter från Canon-Oce, Ricoh, Screen, HP, till färdiga böcker i produktionshastigheter från 800-3 000 böcker per timme.

iCE Link – Horizons webbaserade finishing control system, för fullständig integration av efterbehandling i MIS-system.

 

Läs vidare

Wasa Grafiska går igång på krångliga trycksaker

Ett arkmatat skärbord har tagit plats hos familjeföretaget Wasa Grafiska i Bromma. Nu ser tryckeriet möjligheter att kapa flaskhalsar och kunna göra fler jobb i eget hus.
Wasa Grafiska

Först med planprinter: ”Tidsvinsten är enorm”

Level 10 i Västra Frölunda är först i Sverige med att installera en ny planprinter som ska få dem att växa på skyltsidan. Arbetstiden för de två skyltmakarna i huset kapas nu rejält.
Niclas

Inkjetprinter i B1-formatet med integrerad förädling

MGI tillsammans med Konica Minolta lanserar AlphaJET, världens första digitala inkjetpress i B1-formatet som skriver ut i ett pass och har efterbehandlingsmöjligheter inline.
MGI-AlphaJet

Textilföretaget som breddar sin profil

Helsingborgsbaserade Profilewear firar i år 10-årsjubileum och har under årens lopp hunnit bli varma i kläderna när det gäller textil. Nu vill företaget även satsa på andra profilprodukter.
Epson SC-red kopiera

Senaste nytt

Stockholmstryckeri växlar upp

US-AB lägger i en högre växel med ett fullutrustat broschyrhäftsystem från Plockmatic och satsar samtidigt på att bredda erbjudandet med en e-handelsplattform för profiltrycksaker.
Usab3

Vinnarna klara i folietävling

Den årliga Hexis-fototävlingen fick in fler än 450 bidrag. Nu har vinnarna utsetts.
Hexis_collage_1

Spandex satsar på pvc-fri folie

Med målet att det ska vara precis lika enkelt och billigt att välja pvc-fria som traditionella folier så lanserade Spandex i dagarna sin nya serie print- och skärfolier, ImagePerfect EverGreen.
Screenshot 2022-12-07 at 12.01.51

Servicefokus och försäljningsrekord i sikte

Återförsäljaren KA Olsson & Gems ser ut att stänga verksamhetsåret med de bästa försäljningssiffrorna någonsin, enligt försäljningschefen Emil Gillmor. Förklaringen beror delvis på ett uppsving på dekor­sidan. Samtidigt vässas produktportföljen ytterligare med fler nyheter för bilfolierare.
emil