Filmolux: ”Vår resa har bara börjat”

I september sjösatte Filmolux sin satsning på allvar i Skandinavien som exklusiv distributör för Neschen coatings produktsortiment, med bland annat självhäftande printmedia och skyddande lamineringsfilmer. Vi stämmer av med Johan Söderberg på Filmolux om etableringen och kommande produktnyheter.

Filmolux satsning i Skandinavien, under andra halvan av 2019, har främst haft fokus på den svenska och norska marknaden. Den exklusiva distributören tillhandahåller hela Neschens coatings produktportfölj.

”Bra inflöde av kunder”

Johan Söderberg på Filmolux berättar att de har etablerat ett lager i Kungsängen utanför Stockholm. Kapaciteten ökar för varje dag:

Johan Söderberg, general manager, och Caroline Hederstedt, försäljningskoordinator, på Filmolux Scandinavia.

– Vi har ett bra inflöde av nya kunder och det som överraskat mig mest är den stora variationen av olika typer av kunder, alltifrån printers av storformat och tryckerier till kunder som söker produkter till mycket speciella ändamål. Våra monteringsadhesiv har verkligen fått ett uppsving och många har fått upp ögonen för vårt stora sortiment här och vad de kan användas till, säger Johan Söderberg.

Hur har ni arbetat för att ta in Neschen-produkterna på den skandinaviska marknaden?

– Vi har jobbat i olika marknadsföringskanaler, bland annat i Sign&Print för att öka kännedomen om Filmolux som företag och om Neschens produkter samtidigt som vi har gjort så många kundbesök vi orkat med. Sverige och Norge är stort till ytan så det finns mycket kvar, vår resa har bara börjat.

Mässor och större lagerkapacitet

Söderberg säger att de kommer att fortsätta arbeta för att öka kännedomen om Neschens produkter under nästa år, och i synnerhet om nuvarande och kommande PVC-fria alternativ.

– Vi kommer också att utöka vår lagerkapacitet på vårt Stockholmslager med fler produkter och större volymer. Under 2020 så går det inga relevanta mässor i Sverige och Norge men Filmolux/Neschen ställer ut på EuroShop, Drupa och Fespa där vi på Filmolux Scandinavia finns representerade.

Satsning på PVC-fritt

Vad har ni för produktsläpp på lut?

– Under januari/februari 2020 så kommer vi bland annat att lansera PVC-fria komplement till vår easy dot-familj. Både PET- och PP-material kommer att lanseras och både på rulle och ark, till bland annat HP Indigo. Vidare så kommer PVC-fria bannerprodukter som mesh och frontlit att lanseras. Många av våra befintliga produkter inom alla områden – laminat, monteringsadhesiv och printmedia – kommer också att uppgraderas och förfinas, säger Johan Söderberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Udda fågel i tryckeribranschen: ”Vi gillar problemlösning”

Hos Passet Screen sköter Bengt Pettersson det analoga trycket och sonen Anders kör digital storformat. Deras två avdelningar bidrar till synergieffekter och specialtryck dem emellan. Plantrycket växer och har svängt mer åt att trycka förpackningslådor till e-handeln, men på senare år har digitaltrycket seglat upp försäljningsmässigt hack i häl.

Publicerat av: 

Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: