Filmolux: ”Vår resa har bara börjat”

I september sjösatte Filmolux sin satsning på allvar i Skandinavien som exklusiv distributör för Neschen coatings produktsortiment, med bland annat självhäftande printmedia och skyddande lamineringsfilmer. Vi stämmer av med Johan Söderberg på Filmolux om etableringen och kommande produktnyheter.

Filmolux satsning i Skandinavien, under andra halvan av 2019, har främst haft fokus på den svenska och norska marknaden. Den exklusiva distributören tillhandahåller hela Neschens coatings produktportfölj.

”Bra inflöde av kunder”

Johan Söderberg på Filmolux berättar att de har etablerat ett lager i Kungsängen utanför Stockholm. Kapaciteten ökar för varje dag:

Johan Söderberg, general manager, och Caroline Hederstedt, försäljningskoordinator, på Filmolux Scandinavia.

– Vi har ett bra inflöde av nya kunder och det som överraskat mig mest är den stora variationen av olika typer av kunder, alltifrån printers av storformat och tryckerier till kunder som söker produkter till mycket speciella ändamål. Våra monteringsadhesiv har verkligen fått ett uppsving och många har fått upp ögonen för vårt stora sortiment här och vad de kan användas till, säger Johan Söderberg.

Hur har ni arbetat för att ta in Neschen-produkterna på den skandinaviska marknaden?

– Vi har jobbat i olika marknadsföringskanaler, bland annat i Sign&Print för att öka kännedomen om Filmolux som företag och om Neschens produkter samtidigt som vi har gjort så många kundbesök vi orkat med. Sverige och Norge är stort till ytan så det finns mycket kvar, vår resa har bara börjat.

Mässor och större lagerkapacitet

Söderberg säger att de kommer att fortsätta arbeta för att öka kännedomen om Neschens produkter under nästa år, och i synnerhet om nuvarande och kommande PVC-fria alternativ.

– Vi kommer också att utöka vår lagerkapacitet på vårt Stockholmslager med fler produkter och större volymer. Under 2020 så går det inga relevanta mässor i Sverige och Norge men Filmolux/Neschen ställer ut på EuroShop, Drupa och Fespa där vi på Filmolux Scandinavia finns representerade.

Satsning på PVC-fritt

Vad har ni för produktsläpp på lut?

– Under januari/februari 2020 så kommer vi bland annat att lansera PVC-fria komplement till vår easy dot-familj. Både PET- och PP-material kommer att lanseras och både på rulle och ark, till bland annat HP Indigo. Vidare så kommer PVC-fria bannerprodukter som mesh och frontlit att lanseras. Många av våra befintliga produkter inom alla områden – laminat, monteringsadhesiv och printmedia – kommer också att uppgraderas och förfinas, säger Johan Söderberg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Programvara för storformat håller takten med höga hastigheter

Canon har samarbetat med mjukvaruföretaget One Vision för att integrera storformatskrivare med en programvara som automatiserar arbetsflödet från början till slut.
– Kunder måste kunna vända bort jobb snabbare för att kunna möta efterfrågan, och samtidigt minimera sina resurser, säger Michele Tuscano på Canon. 

Publicerat av: 

Epson fixar många tröjor och tyger

Epson har sina rötter i att göra skrivare för fotografer. Därför var man tidigt ute med extra färger som grått och ljusare varianter av cyan och magenta. Allt för att återge färgerna så precist som möjligt. Nu kommer en ny skrivare med en bredd på 160 centimeter och kapacitet att trycka åtskilliga meter i timmen.

Publicerat av: