Epson fixar några tröjor och muggar

Carola Bolte från Epson demonstrerar en ny sublimeringsskrivare med fyra färger för mindre tryckerier.

Epson storsatsar för att alla interntryckerier, copy-shops och småtryckerier ska bredda sitt erbjudande och erbjuda muggar och t-tröjor. Satsningen består av den nya sublimeringsskrivaren SC-F500.

– Själva maskinen kostar 20 000 kronor och sedan kostar bläckpatronerna bara 15 euro styck, berättar Carola Bolte från Epson, när vi träffar henne på Viscom mässan i Düsseldorf i början av januari.

Sublimering innebär att jag skriver ut på ett transferpapper, varifrån trycket överförs till mediet som det ska tryckas på.

– Många mindre tryckerier vill kunna erbjuda att ibland trycka på några muggar eller vita t-tröjor. Då är den här maskinen ett fint komplement. Tillsammans med en värmeplatta för överföring till tyg och exempelvis musmattor och mobilskal samt en rund värmehållare för muggar eller andra runda objekt, så har du här ett komplett erbjudande för runt 30 000 kronor, säger Solfrid Liland på Epson i Norden.

Begränsningen i SC-F500 är bredden på 61 cm för materialet, som matas fram löpande och skärs av efterhand. Det finns även en arkmatare om jag hellre vill lägga in en bunt transferpapper och låta maskinen stå och sköta sig själv.

Just med tanke på den enkla hanteringen av oerfaren personal, så har Epson valt att bara ha fyra färger – CMYK – i maskinen.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Programvara för storformat håller takten med höga hastigheter

Canon har samarbetat med mjukvaruföretaget One Vision för att integrera storformatskrivare med en programvara som automatiserar arbetsflödet från början till slut.
– Kunder måste kunna vända bort jobb snabbare för att kunna möta efterfrågan, och samtidigt minimera sina resurser, säger Michele Tuscano på Canon. 

Publicerat av: 

Epson fixar många tröjor och tyger

Epson har sina rötter i att göra skrivare för fotografer. Därför var man tidigt ute med extra färger som grått och ljusare varianter av cyan och magenta. Allt för att återge färgerna så precist som möjligt. Nu kommer en ny skrivare med en bredd på 160 centimeter och kapacitet att trycka åtskilliga meter i timmen.

Publicerat av: