Epson fixar några tröjor och muggar

Carola Bolte från Epson demonstrerar en ny sublimeringsskrivare med fyra färger för mindre tryckerier.

Epson storsatsar för att alla interntryckerier, copy-shops och småtryckerier ska bredda sitt erbjudande och erbjuda muggar och t-tröjor. Satsningen består av den nya sublimeringsskrivaren SC-F500.

– Själva maskinen kostar 20 000 kronor och sedan kostar bläckpatronerna bara 15 euro styck, berättar Carola Bolte från Epson, när vi träffar henne på Viscom mässan i Düsseldorf i början av januari.

Sublimering innebär att jag skriver ut på ett transferpapper, varifrån trycket överförs till mediet som det ska tryckas på.

– Många mindre tryckerier vill kunna erbjuda att ibland trycka på några muggar eller vita t-tröjor. Då är den här maskinen ett fint komplement. Tillsammans med en värmeplatta för överföring till tyg och exempelvis musmattor och mobilskal samt en rund värmehållare för muggar eller andra runda objekt, så har du här ett komplett erbjudande för runt 30 000 kronor, säger Solfrid Liland på Epson i Norden.

Begränsningen i SC-F500 är bredden på 61 cm för materialet, som matas fram löpande och skärs av efterhand. Det finns även en arkmatare om jag hellre vill lägga in en bunt transferpapper och låta maskinen stå och sköta sig själv.

Just med tanke på den enkla hanteringen av oerfaren personal, så har Epson valt att bara ha fyra färger – CMYK – i maskinen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: