Epson fixar några tröjor och muggar

Carola Bolte från Epson demonstrerar en ny sublimeringsskrivare med fyra färger för mindre tryckerier.

Epson storsatsar för att alla interntryckerier, copy-shops och småtryckerier ska bredda sitt erbjudande och erbjuda muggar och t-tröjor. Satsningen består av den nya sublimeringsskrivaren SC-F500.

– Själva maskinen kostar 20 000 kronor och sedan kostar bläckpatronerna bara 15 euro styck, berättar Carola Bolte från Epson, när vi träffar henne på Viscom mässan i Düsseldorf i början av januari.

Sublimering innebär att jag skriver ut på ett transferpapper, varifrån trycket överförs till mediet som det ska tryckas på.

– Många mindre tryckerier vill kunna erbjuda att ibland trycka på några muggar eller vita t-tröjor. Då är den här maskinen ett fint komplement. Tillsammans med en värmeplatta för överföring till tyg och exempelvis musmattor och mobilskal samt en rund värmehållare för muggar eller andra runda objekt, så har du här ett komplett erbjudande för runt 30 000 kronor, säger Solfrid Liland på Epson i Norden.

Begränsningen i SC-F500 är bredden på 61 cm för materialet, som matas fram löpande och skärs av efterhand. Det finns även en arkmatare om jag hellre vill lägga in en bunt transferpapper och låta maskinen stå och sköta sig själv.

Just med tanke på den enkla hanteringen av oerfaren personal, så har Epson valt att bara ha fyra färger – CMYK – i maskinen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Efter två veckor

Några handfasta råd till grafiska branschen kring permittering, sociala avgifter, lån och…

Textiltrycket kommer gå mer lokalt

Epson erbjuder möjligheter för den som vill trycka på textil. Exempelvis en maskin för profilprodukter och två maskinval för de som vill producera t-tröjor och sportkläder. Det flaggas också för fler nyheter. Epsons Richard Garp är övertygad om att vi går mot en klädproduktion som är effektivare, med kortare serier och som sker lokalt.

Publicerat av: