De drar igång workshops

PUBLICERAD: 27 februari 2020
UPPDATERAD: 27 februari
Richard Rindelaub och Robert Andersson på Folier.se ansvarar för utbildningsträffen 4 mars.

Återförsäljaren Folier.se bjuder in till en kursträff 4 mars där deltagarna utbildas i sublimering. Och fler workshops är på gång.

Det planeras för flera workshops under 2020 hos Folier.se. Den första hålls 4 mars och det är sublimeringstryck som står på schemat. Wim Rottier från Technotape kommer att demonstrera sublimeringsprocessen på både mjuka och hårda material. Richard Rindelaub säger att utöver det breda sortimentet av sublimeringsprodukter som Technotape erbjuder, utvecklar de också nya tekniker och utrustning som förenklar processen vid sublimering.

– Vi kommer även att ha en representant från Epson på plats; Richard Garp, då vi kommer att använda oss av Epsons nya sublimeringsskrivare SC-F500. Vi kommer även att visa olika transferpressar som passar för ändamålet.

Hur är intresset för att delta?

– Intresset har varit stort, vilket vi förstås tycker är fantastiskt roligt. Vi kommer att köra två pass under dagen, med cirka 15 deltagare på varje pass, säger han och tillägger att det ännu finns ett fåtal platser kvar, säger Richard Rindelaub.

Är det en nysatsning ni gör på workshops eller har ni även kört tidigare?

– Det är ett nytt koncept för oss, men något vi har velat genomföra väldigt länge. Som det ser ut nu planerar vi för flera workshops i olika ämnen, antingen i egen regi eller tillsammans med representanter från våra leverantörer, som kommer att kunna bidra med sin expertis.

Anmälan till kursen kan göras på företagets sajt.

 

Läs vidare

Fogra släpper färgstandard för textiltryck

Digitalt textiltryck omfattar ett antal olika marknadssegment, som främst skiljer sig åt i fråga om tillämpning, val av naturliga eller syntetiska textilier och motsvarande färgkategorier för bläckstråleskrivare.
fogra-forschung-Textil

Byter till nattskift efter skyhöga elpriser

De skenande elpriserna i södra Sverige är en tuff utmaning för många företag. När Scandexpo i Höör såg kostnaderna rusa ställde man snabbt om från dag- till nattskift.
Scandexpo

Textilföretaget som breddar sin profil

Helsingborgsbaserade Profilewear firar i år 10-årsjubileum och har under årens lopp hunnit bli varma i kläderna när det gäller textil. Nu vill företaget även satsa på andra profilprodukter.
Epson SC-red kopiera

NI Solutions gör uppköp

Etikettskrivare, uv-skrivare och andra specialskrivare blir tillskott i NI Solutions sortiment med det nya förvärvet.
DSC02488-2

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg