De drar igång workshops

PUBLICERAD: 27 februari 2020
UPPDATERAD: 27 februari
Richard Rindelaub och Robert Andersson på Folier.se ansvarar för utbildningsträffen 4 mars.

Återförsäljaren Folier.se bjuder in till en kursträff 4 mars där deltagarna utbildas i sublimering. Och fler workshops är på gång.

Det planeras för flera workshops under 2020 hos Folier.se. Den första hålls 4 mars och det är sublimeringstryck som står på schemat. Wim Rottier från Technotape kommer att demonstrera sublimeringsprocessen på både mjuka och hårda material. Richard Rindelaub säger att utöver det breda sortimentet av sublimeringsprodukter som Technotape erbjuder, utvecklar de också nya tekniker och utrustning som förenklar processen vid sublimering.

– Vi kommer även att ha en representant från Epson på plats; Richard Garp, då vi kommer att använda oss av Epsons nya sublimeringsskrivare SC-F500. Vi kommer även att visa olika transferpressar som passar för ändamålet.

Hur är intresset för att delta?

– Intresset har varit stort, vilket vi förstås tycker är fantastiskt roligt. Vi kommer att köra två pass under dagen, med cirka 15 deltagare på varje pass, säger han och tillägger att det ännu finns ett fåtal platser kvar, säger Richard Rindelaub.

Är det en nysatsning ni gör på workshops eller har ni även kört tidigare?

– Det är ett nytt koncept för oss, men något vi har velat genomföra väldigt länge. Som det ser ut nu planerar vi för flera workshops i olika ämnen, antingen i egen regi eller tillsammans med representanter från våra leverantörer, som kommer att kunna bidra med sin expertis.

Anmälan till kursen kan göras på företagets sajt.

 

Läs vidare

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

Forslinds tryckeri växer med textil- och dekaltryck

Forslinds tryckeri i jämtländska Hammarstrand har utökat verksamheten. Nu behöver de lokala företagen inte vända sig utanför kommunen för hjälp med textiltryck och dekalproduktion.
FotoJet-(3)

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R