Dubbelt så mycket uv-gel-bläck

Dirk Brouns, vice president för Large Format Graphics hos Canon Production Printing och Rob Puts, Vice President Manufacturing and Logistics hos Canon Production Printing.

I fjol öppnade Canon en ny fabrik i Nederländska Venlo där uv-gel-bläcket tillverkas till storformatsserien Colorado. I takt med en ökad efterfrågan har produktionsvolymerna av bläcket fördubblats det senaste året.

Canons Colorado-serie är storformatsskrivare som kör rulle till rulle och skriver ut med uv-gel-bläck på de flesta flexibla material. Den senaste maskinmodellen, 1650, fick utökade finesser som att skriva ut matt på blankt papper, blankt på blankt eller matt på matt. Den kan även skriva ut dubbelsidigt.

Bläckvolymer har fördubblats

Canon uppger att över 1 200 Colorado-skrivare installerades under 2019 till kunder över hela världen. I takt med detta har företaget ökat produktionskapaciteten av uv-gel-bläck för att möta en växande efterfrågan. Bläckproduktionen sker på anläggningen i Venlo, Nederländerna, som öppnade i slutet av förra året i företagets utvecklings- och teknikpark. Produktionsvolymerna har fördubblats på ett år.

Ökat tryck på storformat

Dirk Brouns, affärsområdeschef för Canon inom storformatsutskrifter säger i ett pressmeddelande att de ser ökade tryckvolymer i rullsegmentet.

– Våra kunder skriver ut. mer och mer på Colorado-enheter och den årliga genomsnittliga tryckvolymen har redan passerat 15 000 kvadratmeter över hela världen. Och vi förväntar oss att det fortsätter att stiga. Några av kunderna i toppskiktet har en årlig produktion på över 100 000 kvadratmeter. Med den nya produktionsanläggningen kan vi fortsätta leverera uv-gel-bläck av hög kvalitet till kunder och partners och möta ökande tryckvolymer i dag och i framtiden.

I full drift sedan december

På den nya bläckanläggningen i Venlo har det producerats för fullt sedan 1 december. Råvarorna till uv-gel-bläcket bearbetas i flera steg och i fat på 200 liter för varje färg. I slutet av processen, innan leveransen sker till kunderna, tappas bläcket på flaskor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: