Står rustade för skyltar

Magnus Elf och Tomas Hammarström på Markbladet Digitaltryck och Simon Nyman på Signcom som har levererat den nya planprintern.

Förra årets anstormning av skyltar kom som en smärre chock för Markbladet Digitaltryck. Nu har de tagit tjuren vid hornen och satsat på en planprinter från Mimaki.

Det var i fjol som Markbladet Digitaltryck lanserade studentskyltar på sin sajt fotoklok.se. Det slog väl ut, enligt vd:n Tomas Hammarström.

– Vi fick in över 2000 beställningar och det sättet vi tillverkade dem på var inte effektivt, konstaterar han.

”Dubbelt så snabb”

För att effektivisera produktionen har tryckeriet köpt en planprinter, en Mimaki JFX 2513ex levererad av Signcom.

– Maskinen är dubbelt så snabb som föregångaren som vi tittade på först så valet blev enkelt. Resultatet blir en kapacitetshöjning med minst sex gånger mot tidigare produktion för att lättare kunna ta hand om kommande skyltar.

– Förra årets anstormning av skyltar kom lite som en chock, vi har alltid sneglat på studentskyltar men aldrig riktigt orkat ta tag i den delen men när vi väl bestämt oss så hade vi produkten beställningsklar på hemsidan på mindre än en dag och då sex olika layouter på studentskyltar att välja bland.

Fler val på sajten

Under året som gått har Markbladet adderat ett 40-tal layouter till och mer kommer att komma, enligt Hammarström

– Just nu trycker vi bara en storlek 50×70 men det dröjer nog inte länge innan vi går in på 70×100 också. I år kommer vi våga marknadsföra oss också, det gjorde vi aldrig förra året då vi inte riktigt han med det som kom in.

Kan trycka mer

Planprintern har gjort att tryckeriet har börjat smida planer på att öppna upp för en del andra produkter också.

– Hjärnan går på högvarv nu om vad vi kan sälja mer för roliga produkter. Det är ett helt nytt segment av produkter vi kan sälja. Det går att trycka på nästan allt, säger Tomas Hammarström.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nannatrycket halverar
kostnad för papper och färg

Holmebo Paper lanserar ett nytt papper för riktigt tunt tryck. Tillsammans med en ny rundbindare från Horimatic skapas en produkt med full funktionalitet men minimal vikt.
– Idén är att du trycker på ett mycket tunt papper – lite drygt 14 gram per kvadratmeter. Genom att du har en produkt med minst 64 sidor – men helst 96 sidor eller fler – så får du stadgan, säger Holmebos vd Nils Ringlek.

Publicerat av: