Står rustade för skyltar

Magnus Elf och Tomas Hammarström på Markbladet Digitaltryck och Simon Nyman på Signcom som har levererat den nya planprintern.

Förra årets anstormning av skyltar kom som en smärre chock för Markbladet Digitaltryck. Nu har de tagit tjuren vid hornen och satsat på en planprinter från Mimaki.

Det var i fjol som Markbladet Digitaltryck lanserade studentskyltar på sin sajt fotoklok.se. Det slog väl ut, enligt vd:n Tomas Hammarström.

– Vi fick in över 2000 beställningar och det sättet vi tillverkade dem på var inte effektivt, konstaterar han.

”Dubbelt så snabb”

För att effektivisera produktionen har tryckeriet köpt en planprinter, en Mimaki JFX 2513ex levererad av Signcom.

– Maskinen är dubbelt så snabb som föregångaren som vi tittade på först så valet blev enkelt. Resultatet blir en kapacitetshöjning med minst sex gånger mot tidigare produktion för att lättare kunna ta hand om kommande skyltar.

– Förra årets anstormning av skyltar kom lite som en chock, vi har alltid sneglat på studentskyltar men aldrig riktigt orkat ta tag i den delen men när vi väl bestämt oss så hade vi produkten beställningsklar på hemsidan på mindre än en dag och då sex olika layouter på studentskyltar att välja bland.

Fler val på sajten

Under året som gått har Markbladet adderat ett 40-tal layouter till och mer kommer att komma, enligt Hammarström

– Just nu trycker vi bara en storlek 50×70 men det dröjer nog inte länge innan vi går in på 70×100 också. I år kommer vi våga marknadsföra oss också, det gjorde vi aldrig förra året då vi inte riktigt han med det som kom in.

Kan trycka mer

Planprintern har gjort att tryckeriet har börjat smida planer på att öppna upp för en del andra produkter också.

– Hjärnan går på högvarv nu om vad vi kan sälja mer för roliga produkter. Det är ett helt nytt segment av produkter vi kan sälja. Det går att trycka på nästan allt, säger Tomas Hammarström.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


De går grönt med polyestermaterial för digitaltryck

A.Berger Textiles har en lång historia, men från 1980-talet har företaget lagt fokus på polyestertextilier och en egen teknik att bestryka dem för digitaltryck. På Fespa la de ett extra fokus på polyestermaterial av återvunnen pet och sitt periodiska system som ska förenkla för kunder att beställa produkter i sortimentet.

Publicerat av: 

Bildspel: Andra dagen på Fespa

Efter en relativt lugn start på Fespa Global Print Expo så blev den andra dagen betydligt mer fartfylld med fler besökare i gångarna och montrarna. Såväl utställare som besökare vittnade om positiva tongångar och framtidstro efter en tuff tid under pandemin. Fespa-mässan pågår till fredag den 15 oktober.

Publicerat av: