Inget personligt ansvar kommer att krävas

Skatteverket

Skatteverket har gjort ett mycket viktigt ställningstagande, som öppnar upp för företagen på ett helt nytt sätt när det kommer till att söka anstånd för årets skatteinbetalningar.

Sign&Print har tidigare varnat för att utnyttja möjligheten att få anstånd med skattebetalningar, eftersom du kan bli personligt ansvarig för företagets skulder. Det finns skräckexempel på personer som fortfarande efter 20 år betalar av på skatteskulder som uppstått när de drivit företag.

Nu har Skatteverket kommit med ett besked som innebär följande:

Om du söker anstånd med skatteinbetalning av årets skatter

Och du sedan ändå inte skulle klara det, utan tvingas sätta ditt bolag i konkurs

Så kan du inte bli personligt betalningsansvarig för dessa skulder.

(Det finns ett undantag om du uppträtt uppenbarligen bedrägligt, men det blir knappast aktuellt för någon som bara kämpat för att rädda sitt företag.)

Hela beslutet kan du läsa här, på Skatteverkets hemsida:

Detta betyder att du kan använda dig av uppskovet för att skapa likviditet i bolaget och ta dig igenom nuvarande svåra tider. Skatterna ska sedan betalas, när bolaget har förmåga att göra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: