Inget personligt ansvar kommer att krävas

Skatteverket

Skatteverket har gjort ett mycket viktigt ställningstagande, som öppnar upp för företagen på ett helt nytt sätt när det kommer till att söka anstånd för årets skatteinbetalningar.

Sign&Print har tidigare varnat för att utnyttja möjligheten att få anstånd med skattebetalningar, eftersom du kan bli personligt ansvarig för företagets skulder. Det finns skräckexempel på personer som fortfarande efter 20 år betalar av på skatteskulder som uppstått när de drivit företag.

Nu har Skatteverket kommit med ett besked som innebär följande:

Om du söker anstånd med skatteinbetalning av årets skatter

Och du sedan ändå inte skulle klara det, utan tvingas sätta ditt bolag i konkurs

Så kan du inte bli personligt betalningsansvarig för dessa skulder.

(Det finns ett undantag om du uppträtt uppenbarligen bedrägligt, men det blir knappast aktuellt för någon som bara kämpat för att rädda sitt företag.)

Hela beslutet kan du läsa här, på Skatteverkets hemsida:

Detta betyder att du kan använda dig av uppskovet för att skapa likviditet i bolaget och ta dig igenom nuvarande svåra tider. Skatterna ska sedan betalas, när bolaget har förmåga att göra det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: