Swissqprint visar sin gröna sida

PUBLICERAD: 1 april 2020
UPPDATERAD: 1 april

Swissqprint släpper ny energiinformation om deras digitala tryckmaskiner under namnet Swissqprint Greentech.

Swissqprint, som tillverkar storformatsskrivare, lyfter under namnet Swissqprint Greentech, bland annat fram fördelarna med att samtliga maskiner tillverkas i Schweiz vilket innebär korta transportsträckor och låga koldioxidutsläpp, fördelar med uv-led-utskrifter, ett lågt underhållsbehov med mera.

Swissqprint visar exempel på vad 200 meters print med Nyala motsvarar i energi. Foto via Swissqprint
Swissqprint visar exempel på vad 200 kvadratmeters print med Nyala motsvarar i energi. Foto via Swissqprint
Lokala leverantörer

Cirka 80 procent av företagets leverantörer och 90 procent av alla maskindelar kommer från schweiziska lokala tillverkare. Detta betyder minskade koldioxidutsläpp, menar företaget.

De lyfter också fördelarna med uv-tryck vilket varken kräver värme eller ventilation, vilket håller nere energinivåerna, skriver företaget på sin hemsida.

Certifierat bläck

Swissqprint har certifierat sitt bläck med Greenguard och Greenguard Gold, vilket betyder strikta krav på VOC-utsläppsnivåer (flyktiga organiska ämnen) och andra hälsobaserade kriterier.

 

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper