3d-printer med inbyggd inkjetutskrift

Mimakis nya 3d-skrivare 3DGD-1800.

Mimaki lanserar en ny 3d-skrivare för interiör, skylt- och displayprodukter. Efter att delar 3d-printats kan de få färg med inkjetteknik. 

Den nya Mimaki 3DGD-1800 3d-skrivaren använder en gel dispensing printing-teknik, vilket betyder att maskinen applicerar ett lager visköst gel som sedan härdas med uv-ljus. På så sätt kan en komponent byggas helt utan att behöva något stödmaterial runt sig.

Enligt den japanska tillverkaren kan maskinen bygga delar som är 1,8 meter på bara sju timmar. Med två skrivarhuvuden kan användaren bygga två komponenter samtidigt. Efter komponenten är printad kan den färgläggas och dekoreras med med bläckstråleteknik.

Systemet lanserades för den kommersiella marknaden den 1 april 2020.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: