Memjets vd har hastigt avlidit

PUBLICERAD: 16 april 2020
UPPDATERAD: 16 april
Memjets vd Len Lauer har avlidit 62 år gammal.

Len Lauer som har varit vd på teknikföretaget Memjet sedan 2010 och styrelseordförande sedan 2012 har avlidit plötsligt i sitt hem. Han blev 62 år gammal.

Memjets Len Lauer som drivit företaget sedan tio år tillbaka har avlidit oväntat och plötsligt i sitt hem i La Jolla, Kalifornien, skriver Memjet i ett pressmeddelande.

– Å styrelsens och våra anställdas vägnar över hela världen meddelar vi våra djupaste sympatier för Lens familj i denna mycket svåra tid, säger Memjets koncernchef Tony Duddy i ett uttalande.

30 år på teknikföretag

Len Lauer föddes och växte upp i Springfield, Massachusetts, och fick 1979 sin kandidatexamen i företagsekonomi från University of California i San Diego. I över 30 år hade Lauer ledarroller hos globala teknikföretag, utvecklare och leverantörer. Dessa innefattar bland annat Qualcomm, Sprint, Bell Atlantic och IBM.

Memjet beskriver Len Lauer som en enastående ledare, visionär och förkämpe för högkvalitativ innovativ digital tryckteknik för alla marknader. Under sina tio år på företaget drev han företaget framåt med exceptionellt affärsmannaskap i kombination med hans konkurrensanda och starka familjevärden samt med framgång i att bygga team, partnerskap och branscher.

Inverkan på branschen

Lauers passion, engagemang och ledarskap kommer att ha en evig inverkan på Memjets verksamhet och anställda, OEM-partners och tryckindustrin, skriver företaget vidare.

– Len var en outtröttlig förespråkare för Memjet Technology, våra anställda och för att leverera vacker precision till de OEM-partnerskapssamhällen vi tjänar som och deras kunder . Viktigast av allt var Len en hängiven make, far och vän. Vi kommer alla att sakna hans enorma närvaro i våra liv.

Ny vd utsedd

Företagsstyrelsen har med omedelbar verkan utsett Xerox-veteranen Sunjet Gupta till ny vd för Memjet. Han har varit ledamot i Memjets styrelse sedan januari 2019.

Sunjet Gupta tar över som ny vd för Memjet efter Len Lauers plötsliga bortgång.

 

 

 

 

Läs vidare

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm