Färgtillverkare hjälper sjukhus

Marabu bidrar i kampen mot Covid-19 genom att producera desinfektionsmedel och skyddsmasker. Den övervägande delen av varorna doneras till ett lokalt sjukhus.

I spåren av coronapandemin har sjuvårdsmateriel blivit en bristvara på många håll på sjukhus och hos andra organisationer. Färg- och bläcktillverkaren Marabu ställer nu sina resurser till förfogande för att bekämpa covid 19. I företagets produktion har de börjat framställa och tillverka desinfektionsmedel för händer och ytor som har godkänts enligt WHO:s standarder.

Ges gratis till sjukhus

En del av produkterna går till företagets egen personal, men den övervägande delen skänks till RKH-sjukhuset i staden Ludwigsburg, närliggande Marabus produktionsanläggning i Tamm.

– Med denna donation vill vi hjälpa de människor som arbetar osjälviskt och bortom gränserna för att ge våra medborgare enastående vård, säger York Boeder, vd för Marabu.

Andra bolag hjälper till

Marabus dotterbolag bidrar också och tillhandahåller över 2000 skyddsmasker, inklusive mycket eftertraktade FFP2-masker. Även dessa doneras till sjukhuset. Marabu bjuder också på märkpennor och färger till barnavdelningarna på sjukhuset som barnen bland annat kan använda för att dekorera och måla på skyddsmaskerna.

Tacksamma för hjälp

– När vi står inför den nuvarande mycket svåra marknaden med desinfektionsmedel och skyddsutrustning är vi mycket tacksamma för all hjälp. Det är underbart att företag i regionen gör sin del i kampen mot Covid-19, säger sjukhusets kommunikationschef Alexander Tsongas.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: