Färgtillverkare hjälper sjukhus

Marabu bidrar i kampen mot Covid-19 genom att producera desinfektionsmedel och skyddsmasker. Den övervägande delen av varorna doneras till ett lokalt sjukhus.

I spåren av coronapandemin har sjuvårdsmateriel blivit en bristvara på många håll på sjukhus och hos andra organisationer. Färg- och bläcktillverkaren Marabu ställer nu sina resurser till förfogande för att bekämpa covid 19. I företagets produktion har de börjat framställa och tillverka desinfektionsmedel för händer och ytor som har godkänts enligt WHO:s standarder.

Ges gratis till sjukhus

En del av produkterna går till företagets egen personal, men den övervägande delen skänks till RKH-sjukhuset i staden Ludwigsburg, närliggande Marabus produktionsanläggning i Tamm.

– Med denna donation vill vi hjälpa de människor som arbetar osjälviskt och bortom gränserna för att ge våra medborgare enastående vård, säger York Boeder, vd för Marabu.

Andra bolag hjälper till

Marabus dotterbolag bidrar också och tillhandahåller över 2000 skyddsmasker, inklusive mycket eftertraktade FFP2-masker. Även dessa doneras till sjukhuset. Marabu bjuder också på märkpennor och färger till barnavdelningarna på sjukhuset som barnen bland annat kan använda för att dekorera och måla på skyddsmaskerna.

Tacksamma för hjälp

– När vi står inför den nuvarande mycket svåra marknaden med desinfektionsmedel och skyddsutrustning är vi mycket tacksamma för all hjälp. Det är underbart att företag i regionen gör sin del i kampen mot Covid-19, säger sjukhusets kommunikationschef Alexander Tsongas.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: