Papperssortiment grönstämplas

Lessebo Papers pappersbruk i Småland.

Lessebo Papers pappersbruk i Småland.

Lessebo pappersbruk tar emot FSC-certifiering för sitt papperssortiment Lessebo Recycled, som är tillverkat av återvunnet konsumentavfall. 
– Det är en viktig del i vårt engagemang för planeten, säger vd:n Eric Sigurdsson.

Eric Sigurdsson, vd på Lessebo Paper. Foto: Claes Nordström

Eric Sigurdsson, vd på Lessebo Paper. Foto: Claes Nordström

Det småländska pappersbruket Lessebo Paper tar emot FSC-certifiering för sitt papperssortiment Lessebo Recycled. Sortimentet består av en serie obestrukna papper från återvunnet konsumentavfall som blev en del av produktportföljen under 2019. Papperssorten finns i två nyanser och finns tillgängliga i olika tjocklekar – från 60 till 350 gram per kvadratmeter.

Engagemang för planeten

– Miljömässig hållbarhet är en företagsprioritet hos Lessebo Paper, och att erbjuda återvunna papper och kartonger på marknaden är en viktig del i vårt engagemang för planeten, berättar vd:n Eric Sigurdsson.

Bidrar till cirkulär ekonomi

Genom att erbjuda återvunna produkter kan Lessebo bidra till en cirkulär ekonomi, vilket minskar trycket på skogar och naturresurser, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Med dessa FSC-certifierade pappersprodukter gjorda på återvunnet innehåll  gör Lessebo Paper det enkelt för kunder att göra skillnad för miljön, avslutar Eric Sigurdsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *