Papperssortiment grönstämplas

Lessebo Papers pappersbruk i Småland.

Lessebo Papers pappersbruk i Småland.

Lessebo pappersbruk tar emot FSC-certifiering för sitt papperssortiment Lessebo Recycled, som är tillverkat av återvunnet konsumentavfall. 
– Det är en viktig del i vårt engagemang för planeten, säger vd:n Eric Sigurdsson.

Eric Sigurdsson, vd på Lessebo Paper. Foto: Claes Nordström

Eric Sigurdsson, vd på Lessebo Paper. Foto: Claes Nordström

Det småländska pappersbruket Lessebo Paper tar emot FSC-certifiering för sitt papperssortiment Lessebo Recycled. Sortimentet består av en serie obestrukna papper från återvunnet konsumentavfall som blev en del av produktportföljen under 2019. Papperssorten finns i två nyanser och finns tillgängliga i olika tjocklekar – från 60 till 350 gram per kvadratmeter.

Engagemang för planeten

– Miljömässig hållbarhet är en företagsprioritet hos Lessebo Paper, och att erbjuda återvunna papper och kartonger på marknaden är en viktig del i vårt engagemang för planeten, berättar vd:n Eric Sigurdsson.

Bidrar till cirkulär ekonomi

Genom att erbjuda återvunna produkter kan Lessebo bidra till en cirkulär ekonomi, vilket minskar trycket på skogar och naturresurser, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Med dessa FSC-certifierade pappersprodukter gjorda på återvunnet innehåll  gör Lessebo Paper det enkelt för kunder att göra skillnad för miljön, avslutar Eric Sigurdsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: