Papperssortiment grönstämplas

PUBLICERAD: 23 april 2020
UPPDATERAD: 23 april
Lessebo Papers pappersbruk i Småland.
Lessebo Papers pappersbruk i Småland.

Lessebo pappersbruk tar emot FSC-certifiering för sitt papperssortiment Lessebo Recycled, som är tillverkat av återvunnet konsumentavfall. 
– Det är en viktig del i vårt engagemang för planeten, säger vd:n Eric Sigurdsson.

Eric Sigurdsson, vd på Lessebo Paper. Foto: Claes Nordström
Eric Sigurdsson, vd på Lessebo Paper. Foto: Claes Nordström

Det småländska pappersbruket Lessebo Paper tar emot FSC-certifiering för sitt papperssortiment Lessebo Recycled. Sortimentet består av en serie obestrukna papper från återvunnet konsumentavfall som blev en del av produktportföljen under 2019. Papperssorten finns i två nyanser och finns tillgängliga i olika tjocklekar – från 60 till 350 gram per kvadratmeter.

Engagemang för planeten

– Miljömässig hållbarhet är en företagsprioritet hos Lessebo Paper, och att erbjuda återvunna papper och kartonger på marknaden är en viktig del i vårt engagemang för planeten, berättar vd:n Eric Sigurdsson.

Bidrar till cirkulär ekonomi

Genom att erbjuda återvunna produkter kan Lessebo bidra till en cirkulär ekonomi, vilket minskar trycket på skogar och naturresurser, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Med dessa FSC-certifierade pappersprodukter gjorda på återvunnet innehåll  gör Lessebo Paper det enkelt för kunder att göra skillnad för miljön, avslutar Eric Sigurdsson.

Läs vidare

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Gop blickar framåt med nya pappersskivor för print

Gop har tagit fram två nya pappersskivor för den grafiska industrin. Den ena passar för utomhusbruk och den andra gör sig bäst inne. GoBond Ecopaper består till 60 procent av återvunnet material medan Paperboard by Oppboga består helt av träfibrer.
Gop collage

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg