Hoppsan, var är pressen?

En stor offsetpress har försvunnit. Det är den mest udda stöld som polisen hört talas om. Det har krävts åtminstone två lastbilar och en mycket stor gaffeltruck för transporten.

– Kunden behövde en snabb leverans och vi tog dem på orden. Den blev dock lite väl snabb, för golvet var inte färdiggjutet när den kom, berättar leverantören.

Pressen ställdes i ett låst förråd hos en pappersleverantör. Och därifrån har den stulits och är nu puts väck. När helst pressen kopplas in i ett strömuttag, kommer den att börja skicka information till leverantörens server – och bland annat berätta var den befinner sig. Under tiden får vi bara hålla koll på Blocket, om den dyker upp bredvid vår stulna cykel.

Här är signalementet från Larmtjänst:

”Tryckpress Heidelberg Speedmaster SX102-2-P fördelad på 25 kollin med sammanlagd vikt på 25 ton stulen i Jordbro, Haninge söder om Stockholm

Mellan lördagen den 21 mars och söndagen den 22 mars 2020, stals en ny tryckpress, Heidelberg SX 102-2-P, serienummer 552087 i en lagerlokal på Rörvägen 3 i Jordbro söder om Stockholm. Tryckpressen levererades till ägaren i 25 kollin med sammanlagd vik på ca 25 ton, varierande storlek och lastades av i lagerlokalen bl.a. med personal från tillverkaren Heidelberg. Flera kollin väger över 5 ton. Lagerlokalen har rullportar som brutits upp med en kraftig maskin försedd med gafflar. Stölden bör ha tagit flera timmar och sysselsatt flera personer. Vet du något om stölden, var tryckpressen kan finnas eller gjorde du iakttagelser på platsen vid tiden för stölden, tveka inte att använda vår tipsfunktion. Värdet uppskattas till ca 7 miljoner kr.”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: