Affären klar: MBO blir japanskt dotterbolag

Komoris namn på nya dotterbolaget med fokus på efterbehandlingsmaskiner heter MBO Prepress Solutions.

Övertagandet är slutfört. MBO är nu ett helägt dotterbolag till Komori under det nya företagsnamnet MBO Postpress Solutions.

Vi har tidigare berättat om den japanska tryckpresstillverkaren Komori och avtalet med MBO Group om att överta samtliga aktier i bolaget. Affären är nu slutförd.

Japanska Komori grundades 1923 och arbetar med tillverkning och försäljning av offsetpressar. Just nu genomför företaget en omvandling av affärsstrukturen riktat mot bland annat digitaltryck och läkemedels- och förpackningsområdet.

Än så länge överensstämmer inte företagens aktiviteter. Komoris plan är dock, genom sitt förvärv av MBO, börja marknadsföra unika produkter som stödjer deras verksamhet såsom maskiner för efterbehandling för kommersiella tryckerier.

Tillverkaren av falsmaskiner, tyska MBO Group, finns representerat i 60 länder och har produktionsanläggningar i Tyskland och Portugal.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: