Affären klar: MBO blir japanskt dotterbolag

Komoris namn på nya dotterbolaget med fokus på efterbehandlingsmaskiner heter MBO Prepress Solutions.

Övertagandet är slutfört. MBO är nu ett helägt dotterbolag till Komori under det nya företagsnamnet MBO Postpress Solutions.

Vi har tidigare berättat om den japanska tryckpresstillverkaren Komori och avtalet med MBO Group om att överta samtliga aktier i bolaget. Affären är nu slutförd.

Japanska Komori grundades 1923 och arbetar med tillverkning och försäljning av offsetpressar. Just nu genomför företaget en omvandling av affärsstrukturen riktat mot bland annat digitaltryck och läkemedels- och förpackningsområdet.

Än så länge överensstämmer inte företagens aktiviteter. Komoris plan är dock, genom sitt förvärv av MBO, börja marknadsföra unika produkter som stödjer deras verksamhet såsom maskiner för efterbehandling för kommersiella tryckerier.

Tillverkaren av falsmaskiner, tyska MBO Group, finns representerat i 60 länder och har produktionsanläggningar i Tyskland och Portugal.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tryckt elektronik på frammarsch

Tryckeribranschen kan göra mer än kommersiella jobb, förpackningar eller affischer i storformat. Tryckt elektronik är en miljardindustri och blir alltmer i fokus, särskilt tryckta och flexibla sensorer. Sign&Print frågar Matthew Dyson, teknikanalytiker på ID Tech Ex, om vilka tryckeriföretag som skulle kunna dra nytta av denna utveckling, och vilken kunskap som krävs.

Publicerat av: 

”Inspirerande, innovativt och sevärt”

Matteus Celinski presenterar Canons dragplåster på mässan Sign&Print Connect. Fyra maskiner kommer att stå i främsta rummet. En av dem är den arkmatade inkjetsnackisen som lanserades i fjol.
– Den stora allmänheten får möjlighet att skåda både tryckkvalitet och prestanda ur ett arkproduktionsperspektiv.

Publicerat av: