Åtta.45 ser affär med synergieffekter

PUBLICERAD: 14 maj 2020
UPPDATERAD: 14 maj
Erik Mauritzon, vd för Åtta.45.

En konkurs blev slutet för Tierps tryckeri. Åtta.45 anställer sju ur personalen och tar över kontrakt och tryckning av en annonstidning. De för även diskussioner med en kund om ett större avtal.

I slutet av mars lämnade Tierps tryckeri in en konkursansökan till Uppsala tingsrätt, enligt UNT. Det var bara för närmare 1,5 år sedan företaget gjorde en stor investering, när beslutet togs att fasa ut offsettrycket och satsa på en digitalpress i 50/70-formatet från Konica Minolta. Tryckeriet blev först i Norden med sin maskinsatsning som uppgick till ett tvåsiffrigt miljonbelopp.

Konkursförvaltaren Stefan Christensson säger till UNT att utifrån hans bedömningar så beror framförallt konkursen på att en av de större kunderna dragit ner på sina köp från företaget. Sedan konkursen blev ett faktum har Tierps sökt en köpare för att ta över hela eller delar av verksamheten.

UNT pekar i en artikel ut att Åtta.45 tar över det konkursdrabbade bolaget, men Erik Mauritzon, vd för Åtta.45 dementerar uppgiften till Sign&Print om att det skulle handla om ett helt övertagande. Istället gäller det anställning av personal samt tryckproduktionen av en annonstidning.

– Det handlar om att vi anställer 6–7 personer för en annonstidning och en större kund där vi har tagit över kontrakten, säger han och tillägger att annonstidningen tidigare har tryckts i Baltikum. Nu kommer trycket ske i Åtta.45:s lokaler i Veddesta, Järfälla.

– Förhoppningsvis kommer kontraktet med den större kunden ge synergier till mera affärer hos kunden inom andra områden.

Att ta över mer av Tierps tidigare kundbas är också ambitionen:

– Vad beträffar det är förhoppningen att utöka med andra kunder. Det finns ex antal jobb som blir över, och ett antal går till oss och en del jobb går till andra tryckerier.

– Vi kanske kan behålla 12–15 miljoner kronor.

 

 

 

 

Läs vidare

Elanders tappar från rekordåret – omsätter 13,8 miljarder kronor

Tryckeri och logistikkoncernen Elanders har presenterat sitt bokslut för 2023. Verksamheten omsatte 13,8 miljarder kronor 2023. 
elanders11-scaled

Grafiska företagens produktion nere på rekordlåga nivåer

Den grafiska branschen upplever en kraftig nedgång i både orderingång och produktionsvolym. Jämfört med 2015 har produktionsvolymen nu sjunkit till cirka 67 procent. Men det finns ljusglimtar.
pall-konjuntur

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Så lyckades den lilla återförsäljaren bli en storspelare

Den grafiska återförsäljaren Folier.se har vuxit kraftigt sedan starten för snart tio år sedan. Bolaget har kommit att bli en ganska stor spelare när det kommer till både försäljning av maskiner och material genom att bredda sig. För Sign&Print berättar vd Mikael Sandberg om varför de använder sig av artiklar och video på sin hemsida och möjligheten att börja med maskinleasing.
MIKAEL-SANDBERG

Senaste nytt

Konica Minolta ökar flexibiliteten i efterbehandlingen

Den nya hybrida inlinestaplaren – Multi-Purpose Stacker XL – stödjer bland annat stapling av långa ark med lyft och transport av tungt papper.
MPS-XL-Plockmatic

Signcom slutar sälja viscom

Signcom lämnar över allt ansvar för viscom-material som print och vinyl till Scandraft från 18 mars.
DSC_4559

Kan bli den största europeiska Fespa-mässan någonsin

FESPA och European Sign Expo 2024 är bara dagar bort, och mässorna förbereder sig för att visa sina senaste produkter och lösningar inom skyltning och visuell kommunikation.
European_Sign_Expo-800x532-1

DTG-skrivare lanseras för mjuka tryck på sportkläder

Ricoh vill fylla ett hål på marknaden med sin nya DTG-skrivare för polyestertryck.
rioch-dtg