Lack tar kål på virus

Flyeralarm erbjuder trycksaker med ny antibakteriell lack till sina kunder. Enligt företaget ska lacken kunna utrota de flesta bakterier.

Nättryckeriet Flyeralarm erbjuder trycksaker som är belagda med en ny vattenbaserad och antimikrobiell lack till sina kunder. Detta som en del i företagets Back to Business-kampanj som riktar sig till företag som ska komma igång när restriktionerna i samband med coronaviruset lättar. Det gäller bland annat visitkort, reklamblad, vikta broschyrer och klistermärken.

– Natuligtvis är det en ökad medvetenhet kring dessa typer av problem i dagens samhälle, men dessa framsteg följer en omfattande antimikrobiell forskningsaktivitet som pågått länge världen över, säger Jonas Lambaek, försäljningschef i Norden för Flyeralarm.

Nästan hundra procent

University of Regensburg har tagit fram lacken samt mätt dess antibakteriella aktivitet på papper och kartong. Tester har visat att lacken kan döda 99,5 procent av alla kända bakterier, virus, multiresistenta bakterier, svampar och sporer.

Jonas Lambaek, försäljningschef i Norden för Flyeralarm.

Jonas Lambaek, försäljningschef i Norden för Flyeralarm.

Inte farligt för hälsan

Lacken innehåller ett nytt antimikrobiellt medel som aktiveras av synligt ljus och syre på speciella fotokatalytiska färgämnen i lacken. Färgämnet i lacken är inte farligt för hälsan och kan ge ett års skydd för en rad olika användningsområden. Till exempel för livsmedelsförpackningar, hygienprodukter och trycksaker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *