Lack tar kål på virus

PUBLICERAD: 29 maj 2020
UPPDATERAD: 29 maj

Flyeralarm erbjuder trycksaker med ny antibakteriell lack till sina kunder. Enligt företaget ska lacken kunna utrota de flesta bakterier.

Nättryckeriet Flyeralarm erbjuder trycksaker som är belagda med en ny vattenbaserad och antimikrobiell lack till sina kunder. Detta som en del i företagets Back to Business-kampanj som riktar sig till företag som ska komma igång när restriktionerna i samband med coronaviruset lättar. Det gäller bland annat visitkort, reklamblad, vikta broschyrer och klistermärken.

– Natuligtvis är det en ökad medvetenhet kring dessa typer av problem i dagens samhälle, men dessa framsteg följer en omfattande antimikrobiell forskningsaktivitet som pågått länge världen över, säger Jonas Lambaek, försäljningschef i Norden för Flyeralarm.

Nästan hundra procent

University of Regensburg har tagit fram lacken samt mätt dess antibakteriella aktivitet på papper och kartong. Tester har visat att lacken kan döda 99,5 procent av alla kända bakterier, virus, multiresistenta bakterier, svampar och sporer.

Jonas Lambaek, försäljningschef i Norden för Flyeralarm.
Jonas Lambaek, försäljningschef i Norden för Flyeralarm.
Inte farligt för hälsan

Lacken innehåller ett nytt antimikrobiellt medel som aktiveras av synligt ljus och syre på speciella fotokatalytiska färgämnen i lacken. Färgämnet i lacken är inte farligt för hälsan och kan ge ett års skydd för en rad olika användningsområden. Till exempel för livsmedelsförpackningar, hygienprodukter och trycksaker.

Läs vidare

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959