Roland DG-printer släpps i Europa

PUBLICERAD: 4 juni 2020
UPPDATERAD: 4 juni
Roland DG-printern EJ-640 Deco släpps i Europa.

Storformatsskrivaren med vattenbaserade färger för interiörtryck, EJ-640 Deco, blir tillgänglig för europeiska användare.

EJ-640 Deco är speciellt anpassad för att skriva ut interiör och dekor, men samtidigt täcker den in mycket annat enligt Roland. Den digitala storformatsskrivaren är 1,6 meter bred och skriver ut med vattenbaserade färger, Roland DG:s Inku Deco, vilket är ett miljövänligt alternativ, enligt tillverkaren, som menar att färgerna håller god kvalitet utomhus i upp till två år och är kompatibla med en rad olika substrat: bestruket, obestruket, PVC-fritt papper, miljövänliga tapeter och med mera.

Härdning vid låg temperatur

EJ-640 Deco kan skriva ut i 1440 dpi och kommer med VersaWorks 6 RIP programvara. Skrivaren har slitstarka skrivhuvuden, torkning vid låg temperatur och reducerade bläckkostnader på upp till 50 procent jämfört med liknande skrivsystem, skriver Roland DG.

Det som kan komma ifråga för maskinen när det kommer till möjliga printbara applikationer är allt från specialgjorda tapeter, lampskärmar, takdekor och kanvasdukar till mässmaterial, affischer och dekaler.

Kund printar tapeter

Företaget Print Hive installerade EJ-640 Deco-skrivaren i sin verksamhet för sex månader sedan för att printa digitaltryckta tapeter och annat på inredningssidan. Vd:n Chaz Dobson ser en betydande tillväxt i efterfrågan på dekor i detaljhandeln och för de kommersiella och inhemska marknaderna.

– Vi är övertygade om fördelarna med en vattenbaserad lösning som uppfyller alla hälso- och säkerhetskrav utan att tumma på produktivitet eller kvalitetsbegränsningar. Vi är imponerade av EJ-640 DECO: s snabba omvandlingshastighet – utskrifterna torkar direkt, ingen utgasning krävs – och den har låga driftskostnader jämfört med alternativa lösningar.

 

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper