Roland DG-printer släpps i Europa

Roland DG-printern EJ-640 Deco släpps i Europa.

Storformatsskrivaren med vattenbaserade färger för interiörtryck, EJ-640 Deco, blir tillgänglig för europeiska användare.

EJ-640 Deco är speciellt anpassad för att skriva ut interiör och dekor, men samtidigt täcker den in mycket annat enligt Roland. Den digitala storformatsskrivaren är 1,6 meter bred och skriver ut med vattenbaserade färger, Roland DG:s Inku Deco, vilket är ett miljövänligt alternativ, enligt tillverkaren, som menar att färgerna håller god kvalitet utomhus i upp till två år och är kompatibla med en rad olika substrat: bestruket, obestruket, PVC-fritt papper, miljövänliga tapeter och med mera.

Härdning vid låg temperatur

EJ-640 Deco kan skriva ut i 1440 dpi och kommer med VersaWorks 6 RIP programvara. Skrivaren har slitstarka skrivhuvuden, torkning vid låg temperatur och reducerade bläckkostnader på upp till 50 procent jämfört med liknande skrivsystem, skriver Roland DG.

Det som kan komma ifråga för maskinen när det kommer till möjliga printbara applikationer är allt från specialgjorda tapeter, lampskärmar, takdekor och kanvasdukar till mässmaterial, affischer och dekaler.

Kund printar tapeter

Företaget Print Hive installerade EJ-640 Deco-skrivaren i sin verksamhet för sex månader sedan för att printa digitaltryckta tapeter och annat på inredningssidan. Vd:n Chaz Dobson ser en betydande tillväxt i efterfrågan på dekor i detaljhandeln och för de kommersiella och inhemska marknaderna.

– Vi är övertygade om fördelarna med en vattenbaserad lösning som uppfyller alla hälso- och säkerhetskrav utan att tumma på produktivitet eller kvalitetsbegränsningar. Vi är imponerade av EJ-640 DECO: s snabba omvandlingshastighet – utskrifterna torkar direkt, ingen utgasning krävs – och den har låga driftskostnader jämfört med alternativa lösningar.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *