Filmolux möjliggör återanvändning av skyltar

PUBLICERAD: 17 juni 2020
UPPDATERAD: 17 juni
Filmolux får in den tunna dubbelhäftande filmen Neschen Gudy 808 PP opaque.

I en cirkulär ekonomi börjar vi tänka på hur grundmaterialen kan återanvändas. Till exempel på hur en folie kan göras miljöanpassad och sättas på en skylt under en tid. När den tjänat ut rycks folien av och ersätts av en ny. Viktigt är så klart också att en ny folie kan fästas även på material där det gamla trycket inte kan avlägsnas. Då gäller det att det gamla trycket inte får synas igenom.

Vi kontaktade Johan Söderberg, som är försäljningschef för Neschen Filmolux i Skandinavien. De har i dagarna släppt ett helt nytt dubbelhäftande material, som har just egenskapen att kunna fästa på gamla material, dölja bakgrunden och samtidigt kunna tas bort igen.

– Det nya materialet heter Neschen Gudy 808 PP opaque och är ett monteringsadhesiv. Det är en tunn dubbelhäftande film, som man använder för att sätta fast olika typer av print på ett hårdare underlag. Det kan till exempel vara DiBondplattor eller hård PVC.

Johan Söderberg, försäljningschef för Neschen Filmolux i Skandinavien.

– Något jag ser som unikt med den här 75 my tunna monteringsfilmen, är att den har en mycket hög opacitet. Det gör att den fungerar som ljusblock mellan print och plattan den monteras på. En annan unik sak är att adhesivet kan avlägsnas från den hårda plattan så att den kan återanvändas. Det är naturligtvis väldigt bra när man monterat trycket på ett lite dyrare underlag och där användandet inte skall vara permantent (som motsats till exempelvis konstverk).

– Ytterligare en fördel är att det inte är pvc, utan ett miljövänligare PP-material.

– Slutligen finns den i bredden 160 centimeter. Och lamineringen kan göras utan uppvärmning, för hand eller i en monteringsmaskin. Jag känner inte till någon konkurrerande produkt som är så bred avslutar Johan Söderberg.

 

 

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper