Filmolux möjliggör återanvändning av skyltar

Filmolux får in den tunna dubbelhäftande filmen Neschen Gudy 808 PP opaque.

I en cirkulär ekonomi börjar vi tänka på hur grundmaterialen kan återanvändas. Till exempel på hur en folie kan göras miljöanpassad och sättas på en skylt under en tid. När den tjänat ut rycks folien av och ersätts av en ny. Viktigt är så klart också att en ny folie kan fästas även på material där det gamla trycket inte kan avlägsnas. Då gäller det att det gamla trycket inte får synas igenom.

Vi kontaktade Johan Söderberg, som är försäljningschef för Neschen Filmolux i Skandinavien. De har i dagarna släppt ett helt nytt dubbelhäftande material, som har just egenskapen att kunna fästa på gamla material, dölja bakgrunden och samtidigt kunna tas bort igen.

– Det nya materialet heter Neschen Gudy 808 PP opaque och är ett monteringsadhesiv. Det är en tunn dubbelhäftande film, som man använder för att sätta fast olika typer av print på ett hårdare underlag. Det kan till exempel vara DiBondplattor eller hård PVC.

Johan Söderberg, försäljningschef för Neschen Filmolux i Skandinavien.

– Något jag ser som unikt med den här 75 my tunna monteringsfilmen, är att den har en mycket hög opacitet. Det gör att den fungerar som ljusblock mellan print och plattan den monteras på. En annan unik sak är att adhesivet kan avlägsnas från den hårda plattan så att den kan återanvändas. Det är naturligtvis väldigt bra när man monterat trycket på ett lite dyrare underlag och där användandet inte skall vara permantent (som motsats till exempelvis konstverk).

– Ytterligare en fördel är att det inte är pvc, utan ett miljövänligare PP-material.

– Slutligen finns den i bredden 160 centimeter. Och lamineringen kan göras utan uppvärmning, för hand eller i en monteringsmaskin. Jag känner inte till någon konkurrerande produkt som är så bred avslutar Johan Söderberg.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


”Tonerbaserat digitaltryck har en stark position på marknaden”

Med Imagepress C10010VP introducerar Canon efterföljaren till sin Imagepress C10000VP. Den nya serien består av två modeller och enligt tillverkaren erbjuder de mer automatisering och fler alternativ i mediahanteringen. Sign&Print pratar med Mark Lawn, chef för Professional print solutions på Canon Europe, om de nya skrivarna.

Publicerat av: 

Fakta om Sign&Print Connect

Välkommen som utställare på Sign&Print Connect 9–11 februari 2021

För första gången möts vi. Alla. Oavsett var vi bor. Oavsett om vi kan resa eller inte. Under tre dagar kopplar vi upp oss. Pratar och diskuterar. Tittar på produkter. Gör affärer. Deltar i seminarier. Tittar på hur andra gör – i andra företag, i andra länder.

Som utställare kan du visa allt – även de där stora maskinerna som svårligen låter sig flyttas. Och för en gångs skull träffar du kunder från hela landet – inte med slagsida på Stockholm. Och varken

Publicerat av: