Filmolux möjliggör återanvändning av skyltar

PUBLICERAD: 17 juni 2020
UPPDATERAD: 17 juni
Filmolux får in den tunna dubbelhäftande filmen Neschen Gudy 808 PP opaque.

I en cirkulär ekonomi börjar vi tänka på hur grundmaterialen kan återanvändas. Till exempel på hur en folie kan göras miljöanpassad och sättas på en skylt under en tid. När den tjänat ut rycks folien av och ersätts av en ny. Viktigt är så klart också att en ny folie kan fästas även på material där det gamla trycket inte kan avlägsnas. Då gäller det att det gamla trycket inte får synas igenom.

Vi kontaktade Johan Söderberg, som är försäljningschef för Neschen Filmolux i Skandinavien. De har i dagarna släppt ett helt nytt dubbelhäftande material, som har just egenskapen att kunna fästa på gamla material, dölja bakgrunden och samtidigt kunna tas bort igen.

– Det nya materialet heter Neschen Gudy 808 PP opaque och är ett monteringsadhesiv. Det är en tunn dubbelhäftande film, som man använder för att sätta fast olika typer av print på ett hårdare underlag. Det kan till exempel vara DiBondplattor eller hård PVC.

Johan Söderberg, försäljningschef för Neschen Filmolux i Skandinavien.

– Något jag ser som unikt med den här 75 my tunna monteringsfilmen, är att den har en mycket hög opacitet. Det gör att den fungerar som ljusblock mellan print och plattan den monteras på. En annan unik sak är att adhesivet kan avlägsnas från den hårda plattan så att den kan återanvändas. Det är naturligtvis väldigt bra när man monterat trycket på ett lite dyrare underlag och där användandet inte skall vara permantent (som motsats till exempelvis konstverk).

– Ytterligare en fördel är att det inte är pvc, utan ett miljövänligare PP-material.

– Slutligen finns den i bredden 160 centimeter. Och lamineringen kan göras utan uppvärmning, för hand eller i en monteringsmaskin. Jag känner inte till någon konkurrerande produkt som är så bred avslutar Johan Söderberg.

 

 

 

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm