När ska vi mötas?

95 procent av de producerande företagen ser positivt på att komma till en lokal svensk Sign& Print mässa i februari. Det stod klart när vi läste resultatet av en förfrågan till grafiska och signföretag från norr till söder och från små till stora företag.

Vi frågade också om man kan tänka sig att delta i en konferens under hösten. Här svarade bara 44 procent att de kunde tänka sig det. För vår del betyder det att våra konferenser om typografi och den stora Inhousedagen blir till digitala event istället. När 56 procent av våra läsare inte vill ha fysiska möten i höst, så tar vi konsekvensen av det.

Men även när det gäller konferenserna på mässan i februari, så kommer vi att avsätta dubbelt så stora ytor, så att det finns god plats mellan stolarna. Behovet av ny kunskap är mycket stort och det ska tillgodoses – i höst digitalt och till våren med att hålla avstånd.

70,3 procent av de som svarade, kan tänka sig att åka till Drupa i april nästa år. Xerox och Bobst har meddelat att de inte ställer ut, men för övrigt har vi inte hört om några avhopp från nästa års världsomfattande mässa Drupa.

Slutligen frågade vi om våra läsare kan tänka sig att resa till Fespa den 6-8 oktober i år. Där var det precis 25 procent som svarade ja och 75 procent som inte kunde tänka sig en sådan resa. Eftersom inga leverantörer ingick i den utfrågade gruppen, så är det alltså så att vart fjärde tillverkande företag kan tänka sig att resa till Madrid i höst, för att delta i Fespa.

När vi pratar med leverantörerna märker vi en generell trend att tryckerierna drabbats hårdare än skylttillverkarna av Corona. Men det är stora skillnader. De som bygger mässor och event har det stendött medan de med skärbord haft fullt upp med att tillverka skyddsutrustning, golvmärken och plexiglasskivor.

 

Norge?

I Norge har stora delar av branschen hållit helt stängt under flera månader. Därför är det intressant att jämföra de svar vi fått där, när branschen nu så sakteliga återvänder till livet. Svaren är förvånansvärt lika de svenska. Dock har vi där frågat kring den mässa som ska vara i Norge i september nästa år. Så här ser svaren ut:

Kan du tenke deg å dra på Fespa i Madrid den 6.-8. oktober i år

Ja                   21,4 %          Nej                78,6 %

 

Kan du tenke deg å dra på en konferanse nå i høst?

Ja                  31,0 %          Nej                69 %

 

Kan du tenke deg å dra på Drupa i Düsseldorf den 20.-30. april neste år?

Ja                  76,2 %          Nej                23,8 %

 

Kan du tenke deg å dra på Sign & Print i Oslo den 15.-16. september 2021 – altså om drøyt ett år?

Ja                  95,2 %          Nej                  4,8 %

 

Er det viktig at også Promotion inngår i messen i Oslo neste år?

Ja                  52,4 %          Nej                47,6 %

 

Sign&Prints chefredaktör Peter Ollén

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


”Tonerbaserat digitaltryck har en stark position på marknaden”

Med Imagepress C10010VP introducerar Canon efterföljaren till sin Imagepress C10000VP. Den nya serien består av två modeller och enligt tillverkaren erbjuder de mer automatisering och fler alternativ i mediahanteringen. Sign&Print pratar med Mark Lawn, chef för Professional print solutions på Canon Europe, om de nya skrivarna.

Publicerat av: 

Fakta om Sign&Print Connect

Välkommen som utställare på Sign&Print Connect 9–11 februari 2021

För första gången möts vi. Alla. Oavsett var vi bor. Oavsett om vi kan resa eller inte. Under tre dagar kopplar vi upp oss. Pratar och diskuterar. Tittar på produkter. Gör affärer. Deltar i seminarier. Tittar på hur andra gör – i andra företag, i andra länder.

Som utställare kan du visa allt – även de där stora maskinerna som svårligen låter sig flyttas. Och för en gångs skull träffar du kunder från hela landet – inte med slagsida på Stockholm. Och varken

Publicerat av: