Fortsatt satsning på digitaltryck

PUBLICERAD: 19 juni 2020
UPPDATERAD: 19 juni
Jürgen Winkler, Director Operations på Onlineprinters.
Jürgen Winkler, Director Operations på Onlineprinters.

Onlineprinters fortsätter sin satsning på digitaltryck efter minskade volymer och ökande upplagor.

Nättryckeriet Onlineprinters har under en längre tid satsat på digitaltryck, i takt med att allt fler kunder beställer mindre volymer men i fler upplagor. De uppskattar att dryga hälften av alla ordrar år 2021 kommer tryckas med digitaltryck.

Testat maskinen noggrant

Det senaste i företagets maskinpark på tryckeriet i Neustadt an Der Aisch är en HP Indigo 100K. Det är en digital tryckpress som skulle ha lanserats under Drupa-mässan i juni och som tillsammans med HP har testats i produktionsmiljö hos Onlineprinters sedan förra året.

– Detta tekniska partnerskap har gett oss möjlighet att att testa maskinen noggrant. Vi inspirerades av dess höga hastighet, konsekventa kvalitet av utskrifter, utmärkta användbarhet och underhåll, säger Jürgen Winkler, Director Operations på Onlineprinters.

HP Indigo 100K.
HP Indigo 100K.
Redo för marknaden

Enligt HP har tryckpressen klarat testerna och är nu redo för marknaden.

– Systemet kan trycka på en rad olika substrat inline utan att produktionen behöver stoppas. Detta är viktigt när det gäller att effektivt bearbeta olika ordrar med maximal flexibilitet, säger Markus Weiss, regional affärschef HP Indigo och Inkjet, HP Germany GmbH.

Läs vidare

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg