Fortsatt satsning på digitaltryck

Jürgen Winkler, Director Operations på Onlineprinters.

Jürgen Winkler, Director Operations på Onlineprinters.

Onlineprinters fortsätter sin satsning på digitaltryck efter minskade volymer och ökande upplagor.

Nättryckeriet Onlineprinters har under en längre tid satsat på digitaltryck, i takt med att allt fler kunder beställer mindre volymer men i fler upplagor. De uppskattar att dryga hälften av alla ordrar år 2021 kommer tryckas med digitaltryck.

Testat maskinen noggrant

Det senaste i företagets maskinpark på tryckeriet i Neustadt an Der Aisch är en HP Indigo 100K. Det är en digital tryckpress som skulle ha lanserats under Drupa-mässan i juni och som tillsammans med HP har testats i produktionsmiljö hos Onlineprinters sedan förra året.

– Detta tekniska partnerskap har gett oss möjlighet att att testa maskinen noggrant. Vi inspirerades av dess höga hastighet, konsekventa kvalitet av utskrifter, utmärkta användbarhet och underhåll, säger Jürgen Winkler, Director Operations på Onlineprinters.

HP Indigo 100K.

HP Indigo 100K.

Redo för marknaden

Enligt HP har tryckpressen klarat testerna och är nu redo för marknaden.

– Systemet kan trycka på en rad olika substrat inline utan att produktionen behöver stoppas. Detta är viktigt när det gäller att effektivt bearbeta olika ordrar med maximal flexibilitet, säger Markus Weiss, regional affärschef HP Indigo och Inkjet, HP Germany GmbH.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Kodak: ”Stärk ditt företag med automatisering”

Hur kan man få ett effektivare arbetsflöde med hjälp av olika analysverktyg? Och hur kan automatisering av datainsamling och analys ske med AI och maskininlärning (ML)? Stephen Miller, Director Product Management på Kodak Workflow Software berättar hur företag kan frigöra både tid och resurser, och på så sätt nå tillväxt.

Publicerat av: