Robot kirrar plåtarna

Agfas nya plåtladdare.

Agfas nya plåtladdare.

Agfa lanserar en ny robot som levererar tryckplåtar till plåtsättaren. Enligt företaget ska den effektivisera prepressarbetet.

Agfa släpper en ny robot som förflyttar tryckplåtar i prepressarbetet. Enligt tillverkaren ska den minska repetitiva arbetsuppgifter för operatören och effektivisera arbetet.

Lyfter med vakuum

Robotarmen är utrustad med vakuumsugproppar på båda sidor vilket gör att den kan plocka upp plåtar på ena sidan och mellanskikt på den andra. Mellanskikten läggs i en separat låda medan plåtarna förflyttas till ett rullband som tar plåten till ctp-maskinen.

80 plåtar i timmen

Enligt Agfa har roboten kapacitet att flytta 80 tryckplåtar i timmen, oavsett vilken storlek plåtarna har. Framförallt passar den för tryckmaskiner som kan köra upp till fem plåtstorlekar.

Först ut att få lägga vantarna på den nya roboten är kunder som har Agfas plåtsättare Avalon VLF. Maskinen är integrerad med Agfas arbetsflödesprogram Apogee.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: