Robot kirrar plåtarna

PUBLICERAD: 24 juni 2020
UPPDATERAD: 24 juni
Agfas nya plåtladdare.
Agfas nya plåtladdare.

Agfa lanserar en ny robot som levererar tryckplåtar till plåtsättaren. Enligt företaget ska den effektivisera prepressarbetet.

Agfa släpper en ny robot som förflyttar tryckplåtar i prepressarbetet. Enligt tillverkaren ska den minska repetitiva arbetsuppgifter för operatören och effektivisera arbetet.

Lyfter med vakuum

Robotarmen är utrustad med vakuumsugproppar på båda sidor vilket gör att den kan plocka upp plåtar på ena sidan och mellanskikt på den andra. Mellanskikten läggs i en separat låda medan plåtarna förflyttas till ett rullband som tar plåten till ctp-maskinen.

80 plåtar i timmen

Enligt Agfa har roboten kapacitet att flytta 80 tryckplåtar i timmen, oavsett vilken storlek plåtarna har. Framförallt passar den för tryckmaskiner som kan köra upp till fem plåtstorlekar.

Först ut att få lägga vantarna på den nya roboten är kunder som har Agfas plåtsättare Avalon VLF. Maskinen är integrerad med Agfas arbetsflödesprogram Apogee.

Läs vidare

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Ambitiösa planer för klassiska tryckpressar

Tack vare ett stort kontaktnät och donationer har Grafikverkstan Godsmagasinet klassisk utrustning av hög kvalitet som går att hyra. Nu planeras en storsatsning för att utveckla verksamheten i Bergslagen och ge utrustningen mer utrymme.
Grafikverkstaden

Bonnier lägger ner ännu ett tidningstryckeri

Bonnier news bold printing lägger ner ett av sina två tryckerier i Malmö. Anledningen är nergången i print.
Bold-printing-Malmö

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm