Laminatet som håller bakterier borta

Nya antibakteriella laminatet Kemica TECLUX 350 är reptåligt.

– Äntligen ett hållbart antibakteriellt laminat till mycket bra pris, säger Signcoms JJ Hendricks om italienska tillverkaren Kemicas senaste produktsläpp.

Den italienska materialtillverkaren har utvecklat nya antibakteriella laminatet Kemica TECLUX 350. Materialet med sin antibakteriella funktion uppnås genom att silverjoner eliminerar att bakterier sprids.

Ett reptåligt laminat

Enligt tillverkaren är laminatet mycket reptåligt och avvisar exempelvis kolibakterier, listeria, stafylokocker, salmonella och andra vanligt förekommande bakterier i sjukhusmiljöer. Däremot har man inte kunnat påvisa att beläggningen har effekt på virus.

Produkten kan appliceras på olika typer av kontaktytor i utsatta miljöer, till exempel dörrar, plana handtag, bordsskivor och displayer inom vården, livsmedelsindustrin och i offentliga miljöer som rese- och köpcentrum,  butiker och skolor.

En återförsäljare i Sverige

Signcom, en del av Igepa Group, är den enda återförsäljaren av produkten i Sverige:

– Äntligen ett hållbart antibakteriellt laminat till mycket bra pris. Även om hela världen just nu arbetar på bred front för att få kontroll över situationen, finns det många frågetecken kvar. Det kommer bättre tider men till dess hoppas vi kunna bidra med det vi kan, som displaylösningar, golvlaminat, pleximaterial och inte minst detta nya antibakteriella laminat som du bara hittar hos Signcom säger JJ Hendriks, Försäljnings- och Marknadsdirektör, Signcom Group.

En varierande hållbarhet

Hållbarhetstiden beror på hur materialet rengörs. Tester har visat att när rengöringsmedel används en gång per vecka så är hållbarhetstiden cirka ett år, jämfört med endast hett vatten –50 rengöringar per vecka – ger en hållbarhet på tre år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


”Tonerbaserat digitaltryck har en
stark position på marknaden”

Med Imagepress C10010VP introducerar Canon efterföljaren till sin Imagepress C10000VP. Den nya serien består av två modeller och enligt tillverkaren erbjuder de mer automatisering och fler alternativ i mediahanteringen. Sign&Print pratar med Mark Lawn, chef för Professional print solutions på Canon Europe, om de nya skrivarna.

Publicerat av: