Roland DG uppgraderar programvara

PUBLICERAD: 3 juli 2020
UPPDATERAD: 3 juli
Paul Willems, chef för affärsutveckling och produktledning på Roland DG EMEA.
Paul Willems, chef för affärsutveckling och produktledning på Roland DG EMEA.

Roland DG släpper en ny version av sin Ripp- och programvara VersaWorks 6. 

Den nya versionen av VersaWorks 6 kommer med en rad nya funktioner. Bland annat en ny True Color Rich-förinställning som ska förbättra färgåtergivningen ytterligare där man kan kombinera levande nyanser med neutrala gråa toner, skapa mjuka graderingar och naturliga hudtoner.

Verktyg för konturlinjer

CutContour Lines är en annan funktion där man med ”Job Assistant” automatiskt kan lägga till konturlinjer för att klippa pdf-designdata inom programvaran. Även om linjen skulle saknas i en skickad fil, så kan tryck och skärning göras utan att återgå till programvaran.

Programvaran kommer med en ny funktion för konturlinjer i pdf-filen.
Programvaran kommer med en ny funktion för konturlinjer i pdf-filen. Foto via Roland DG
Fler spektrofotometrar

Versionen är numera också kompatibel med spektrofotometrar som används för storformatstryck för att reproducera färger. Bland annat X-rites 1-serie och Barbieris Spectro LFP-serie.

– Genom att förse våra användare med den senaste versionen av VersaWorks6, tror vi att vi starkt kan stödja våra kunders tryckverksamhet när det gäller både kvalitet och effektivitet, berättar Paul Willems, chef för affärsutveckling och produktledning på Roland DG EMEA och fortsätter:

– Förutom själva tryckpressen kommer vi att stödja våra kunders kreativitet genom att erbjuda en total lösning som inkluderar programvara och applikationshjälp.

Mer information om den senaste versionen av programvaran finns här.

Läs vidare

Ett verktyg för skyltföretagets alla processer

Det belgiska mjukvaruföretaget Dataline Solutions har utvecklat den modulära mjukvaran Multiline för att hantera alla funktioner hos ett skyltföretag, eller något annat grafiskt företag för den delen.
Jef_Stoffels

Spill blir helt nya produkter med Hexis nya satsning

Spill från material blir husisolering och pvc-rör när Hexis nya återvinningsprogram rullas ut i Europa. Under Fespa visar det franska företaget också en ny ultrastransparant folie och nya färger i serierna Bodyfence och Skintac.
_DSC0045

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Fujifilm introducerar end-to-end-workflow

Fujifilm har samarbetat med eProductivity Software (ePS) för att visa hur Fujifilms XMF PressReady arbetsflödeslösning kan paras ihop och integreras med eProductivity Softwares MarketDirect StoreFront e-handel och MIS-system.
Fujifilm_ePS

Senaste nytt

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5