Skyddsfilmer mot corona

PUBLICERAD: 3 juli 2020
UPPDATERAD: 3 juli

95 procent av coronaviruset är oskadliggjort efter 15 minuter. Efter en timme är 99,87 procent borta. Dessa sensationella resultat säger sig Hexis ha fått i en testrapport för den antibakteriella Purezone filmen.

Patrik Martinsson, vd på Hexis.
Hexis Nordenchef Patrik Martinsson.

När vi i förra trycka Sign&Print skrev om Hexis skyddsfilm Purezone var vi noga med att påpeka att den är antibakteriell men inte har något dokumenterat skydd mot corona. Det är detta dokumenterade skydd som nu finns, enligt ett dokument från ett tredjepartslaboratorium.

– Purezone är en produkt som vi sålt sedan 2013, berättar Nordenchef Patrik Martinsson. Det nya är att produkten testats så att den dokumenterat har så här kraftig effekt mot coronaviruset. Det är reaktiva silverjoner, som finns i Purezone filmer, som snabbt hämmar bakterier och coronavirus.

Hexis är ett familjeägt franskt företag och samtidigt med nyheten slår de fast att det inte blir några prishöjningar på folien. Det viktiga nu är att få ut den och att den appliceras på bland annat dörrhandtag, spolknappar, receptionsdiskar, touchskärmar och bussarnas stolpar.

– Purezone finns i matt och blank folie, samt i en som är strukturerad som läder eller trästruktur. Vi har matt och blank Purezone på våra lager här i Norden, men kommer nu också att beställa mer från vårt centrallager i Frankrike, säger Patrik Martinsson.

 

 

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper