Müller Martini säljer tryckdivision

PUBLICERAD: 10 augusti 2020
UPPDATERAD: 10 augusti
Müller Martini ska fortsätta vara tillgängliga med reservdelar till redan installerade tryckpressar.

Sex år efter att produktion av rullbaserade tryckpressar stoppades så säljs Müller Martini MM Druckmaschinen till Goebel Capital i Schweiz. Müller Martinis befintliga kunder ska garanteras ett långsiktigt stöd, och även kunna att dra nytta av den senaste utvecklingen från Goebel.

År 2014 avbröt tillverkaren av efterbehandlingssystem, Müller Martini, produktionen av rullbaserade tryckpressar. Sedan dess har de från Maulburg i tyska Baden-Württemberg fokuserat på att ge service för de mer än 1 000 tryckmaskinerna som installerats över hela världen.
– Med Goebel har vi hittat en partner som strategiskt passar inom detta område och som erbjuder både service och nya maskiner, säger Bruno Müller, vd på Müller Martini.

Tillhandahålla reservdelar på sikt

Med sitt moderna produktsortiment var Goebel-gruppen Müller Martinis kandidat. Företaget kommer nu att kallas Goebel MMD. Enligt Felix Berg operativ chef på Goebel Group finns ett ömsesidigt intresse i affären.
– Avtalet med Müller Martini tillåter oss att tillhandahålla tjänster och reservdelar till befintliga tryckpresskunder på lång sikt, samtidigt som vi också ger kunderna möjlighet att investera i den senaste Goebel-tekniken.

Ger stöd till kunderna

Kunderna kommer att fortsätta att få lokalt stöd från Müller Martinis sälj- och serviceorganisationer. När det gäller försäljning av nya maskiner, eftermontering, tillägg, service och reservdelar stöds dessa av organisationen i Maulburg, som kommer att fortsätta som en del av Goebel MMD.

Rull- och säkerhetstryck

Enligt avtalet kommer Müller Martini i framtiden att ha ensamrätt på försäljningen av Goebel-tryckpressar inom rulltryck och säkerhetstryck, samtidigt som de erbjuder service och fortsätter att leverera reservdelar under de kommande åren.

– Detta gör att vi kan fortsätta att erbjuda våra tryckpresskunder det bästa stödet, säger Bruno Müller.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449