Müller Martini säljer tryckdivision

Müller Martini ska fortsätta vara tillgängliga med reservdelar till redan installerade tryckpressar.

Sex år efter att produktion av rullbaserade tryckpressar stoppades så säljs Müller Martini MM Druckmaschinen till Goebel Capital i Schweiz. Müller Martinis befintliga kunder ska garanteras ett långsiktigt stöd, och även kunna att dra nytta av den senaste utvecklingen från Goebel.

År 2014 avbröt tillverkaren av efterbehandlingssystem, Müller Martini, produktionen av rullbaserade tryckpressar. Sedan dess har de från Maulburg i tyska Baden-Württemberg fokuserat på att ge service för de mer än 1 000 tryckmaskinerna som installerats över hela världen.
– Med Goebel har vi hittat en partner som strategiskt passar inom detta område och som erbjuder både service och nya maskiner, säger Bruno Müller, vd på Müller Martini.

Tillhandahålla reservdelar på sikt

Med sitt moderna produktsortiment var Goebel-gruppen Müller Martinis kandidat. Företaget kommer nu att kallas Goebel MMD. Enligt Felix Berg operativ chef på Goebel Group finns ett ömsesidigt intresse i affären.
– Avtalet med Müller Martini tillåter oss att tillhandahålla tjänster och reservdelar till befintliga tryckpresskunder på lång sikt, samtidigt som vi också ger kunderna möjlighet att investera i den senaste Goebel-tekniken.

Ger stöd till kunderna

Kunderna kommer att fortsätta att få lokalt stöd från Müller Martinis sälj- och serviceorganisationer. När det gäller försäljning av nya maskiner, eftermontering, tillägg, service och reservdelar stöds dessa av organisationen i Maulburg, som kommer att fortsätta som en del av Goebel MMD.

Rull- och säkerhetstryck

Enligt avtalet kommer Müller Martini i framtiden att ha ensamrätt på försäljningen av Goebel-tryckpressar inom rulltryck och säkerhetstryck, samtidigt som de erbjuder service och fortsätter att leverera reservdelar under de kommande åren.

– Detta gör att vi kan fortsätta att erbjuda våra tryckpresskunder det bästa stödet, säger Bruno Müller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


”Det handlar om operativ excellens och olika applikationer”

Den nya flatbäddsskrivarserien Arizona 2300 från Canon lovar inte bara högre produktivitet utan också ett större antal användarmöjligheter. Den så kallade Flow-tekniken är kärnan i de sex nya modellerna. Sign&Print frågar ut Wouter Derichs, försäljnings- och marknadschef för storformatsgrafik på Canon EMEA.

Publicerat av: