Müller Martini säljer tryckdivision

PUBLICERAD: 10 augusti 2020
UPPDATERAD: 10 augusti
Müller Martini ska fortsätta vara tillgängliga med reservdelar till redan installerade tryckpressar.

Sex år efter att produktion av rullbaserade tryckpressar stoppades så säljs Müller Martini MM Druckmaschinen till Goebel Capital i Schweiz. Müller Martinis befintliga kunder ska garanteras ett långsiktigt stöd, och även kunna att dra nytta av den senaste utvecklingen från Goebel.

År 2014 avbröt tillverkaren av efterbehandlingssystem, Müller Martini, produktionen av rullbaserade tryckpressar. Sedan dess har de från Maulburg i tyska Baden-Württemberg fokuserat på att ge service för de mer än 1 000 tryckmaskinerna som installerats över hela världen.
– Med Goebel har vi hittat en partner som strategiskt passar inom detta område och som erbjuder både service och nya maskiner, säger Bruno Müller, vd på Müller Martini.

Tillhandahålla reservdelar på sikt

Med sitt moderna produktsortiment var Goebel-gruppen Müller Martinis kandidat. Företaget kommer nu att kallas Goebel MMD. Enligt Felix Berg operativ chef på Goebel Group finns ett ömsesidigt intresse i affären.
– Avtalet med Müller Martini tillåter oss att tillhandahålla tjänster och reservdelar till befintliga tryckpresskunder på lång sikt, samtidigt som vi också ger kunderna möjlighet att investera i den senaste Goebel-tekniken.

Ger stöd till kunderna

Kunderna kommer att fortsätta att få lokalt stöd från Müller Martinis sälj- och serviceorganisationer. När det gäller försäljning av nya maskiner, eftermontering, tillägg, service och reservdelar stöds dessa av organisationen i Maulburg, som kommer att fortsätta som en del av Goebel MMD.

Rull- och säkerhetstryck

Enligt avtalet kommer Müller Martini i framtiden att ha ensamrätt på försäljningen av Goebel-tryckpressar inom rulltryck och säkerhetstryck, samtidigt som de erbjuder service och fortsätter att leverera reservdelar under de kommande åren.

– Detta gör att vi kan fortsätta att erbjuda våra tryckpresskunder det bästa stödet, säger Bruno Müller.

Läs vidare

Summa släpper ny version av mjukvara för flatbäddsskärare

Nu kommer en ny version av programmet Go Produce Flatbed Edition 3.0 som är skräddarsytt för skärmaskiner av flatbäddsmodell i F-serien.
_DSC0105

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
FotoJet-(76)

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)