Agfa förbättrar körlängd med andra generationens tryckplåt

PUBLICERAD: 17 augusti 2020
UPPDATERAD: 17 augusti
Tryckplåten Adamas släpps i en ny version. Foto: Pressbild

Den kemikaliefria tryckplåten Adamas släpps i en ny generation. Den ger ett lägre miljöavtryck samtidigt som den ger ökad prestanda, enligt Agfa Graphics.

Agfa har designat om sin kemikaliefria tryckplåt Adamas. Offsettryckplåten av fotopolymer är utvecklad med företagets Thermolink-teknik som gör att den inte kräver någon förvärmning. Den nya versionen av tryckplåten har enligt Agfa fått en förbättrad körlängd, upp till 75 000 vid tryck med uv-färger, jämfört med 350 000 med oxiderande färger. Plåten sägs också vara reptålig och ge en god bildåtergivning.

Den kemikaliefria tryckplåten kräver inget sköljvatten utan tvättas ur med en ph-neutral gummering. Genom att använda tryckplåten minskar sammantaget avfallet med upp till 75 procent, jämfört med liknande produkter på marknaden. Den bidrar också till mindre avfallskostnader och en säkrare arbetsmiljö, enligt tillverkaren.

Läs vidare

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

ECO3 närmar sig flexomarknaden

Det tidigare Agfa Offset Solutions har blivit ECO3, som fokuserar på kompletta prepress-arbetsflöden inom både offset och flexo. Flexo är nytt för dem, men tekniken fungerar väl även där säger man.
eco3

Heidelberg breddar med inkjet-portfölj

Den stora nyheten i Heidelbergs Drupa-monter var lanseringen av deras två nya inkjetpressar som de marknadsför i samarbete med Canon, men under eget namn och i egen förpackning. Därmed kommer de två maskinerna att heta Jetfire 50 respektive 75, vilket speglar formaten B3 och B2.
heidel_01

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
FotoJet-(76)

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper