Screenbolaget uppgraderar skärning

PUBLICERAD: 28 augusti 2020
UPPDATERAD: 28 augusti

[metaslider id=”210756″]

Screenbolaget investerar i en uppgradering av sitt skärbord från Zünd. Enligt tryckeriet ska det öka produktionen med 40 procent.
– Det blir en av de första i Norden, säger vd:n Patrick Nermark.

Screenbolaget i Stockholm investerar 400 000 kronor i sitt skärbord från Zünd. Uppgraderingen kommer bestå av tre delar och syftet är att öka produktionshastigheten.

– Ett befintligt Zünd G3 ska kompletteras med Eye in the sky och en förlängning av själva bordet som gör att det blir sex meter långt istället för tre. Vi kommer även uppgradera med ett integrerat system för att initialisera verktyg. Olika jobb kräver olika verktyg, och nu kommer bytet bli automatiserat istället för att en operatör ska sköta det manuellt, berättar Patrick Nermark, vd på Screenbolaget.

Patrick Nermark, vd på Screenbolaget.
Patrick Nermark, vd på Screenbolaget.
40 procent

Produktionen väntas kunna öka med 40 procent tack vare uppgraderingen. Med en Eye in the sky –en kamera i taket som automatiskt läser av nya jobb – slipper operatören ställa om maskinen manuellt. I dag betyder också byte av verktyg att operatören måste kalibrera maskinen gång på gång. Det kommer istället det nya integrerade systemet att fixa.

– Med den tre meter långa förlängningen av själva bordet kommer vi också kunna arbeta parallellt med att till exempel ta bort spill i lugn och ro medans ett nytt material beskärs, berättar Nermark och tillägger:

– Så det är en ganska stor uppgradering från vårt befintliga bord. Det ökar produktionen utan att vi behöver köpa en helt ny maskin.

Passar på för framtiden

Företaget har arbetat med Zünds maskiner i många och uppgraderingen ska förbereda Screenbolaget inför framtiden, enligt Patrick Nermark.

Installationen av uppgraderingen är planerad till den 14 september.

Läs vidare

Summa släpper ny version av mjukvara för flatbäddsskärare

Nu kommer en ny version av programmet Go Produce Flatbed Edition 3.0 som är skräddarsytt för skärmaskiner av flatbäddsmodell i F-serien.
_DSC0105

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

De lockar med 16 förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda 16 olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
image005

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)