Screenbolaget uppgraderar skärning

PUBLICERAD: 28 augusti 2020
UPPDATERAD: 28 augusti

[metaslider id=”210756″]

Screenbolaget investerar i en uppgradering av sitt skärbord från Zünd. Enligt tryckeriet ska det öka produktionen med 40 procent.
– Det blir en av de första i Norden, säger vd:n Patrick Nermark.

Screenbolaget i Stockholm investerar 400 000 kronor i sitt skärbord från Zünd. Uppgraderingen kommer bestå av tre delar och syftet är att öka produktionshastigheten.

– Ett befintligt Zünd G3 ska kompletteras med Eye in the sky och en förlängning av själva bordet som gör att det blir sex meter långt istället för tre. Vi kommer även uppgradera med ett integrerat system för att initialisera verktyg. Olika jobb kräver olika verktyg, och nu kommer bytet bli automatiserat istället för att en operatör ska sköta det manuellt, berättar Patrick Nermark, vd på Screenbolaget.

Patrick Nermark, vd på Screenbolaget.
Patrick Nermark, vd på Screenbolaget.
40 procent

Produktionen väntas kunna öka med 40 procent tack vare uppgraderingen. Med en Eye in the sky –en kamera i taket som automatiskt läser av nya jobb – slipper operatören ställa om maskinen manuellt. I dag betyder också byte av verktyg att operatören måste kalibrera maskinen gång på gång. Det kommer istället det nya integrerade systemet att fixa.

– Med den tre meter långa förlängningen av själva bordet kommer vi också kunna arbeta parallellt med att till exempel ta bort spill i lugn och ro medans ett nytt material beskärs, berättar Nermark och tillägger:

– Så det är en ganska stor uppgradering från vårt befintliga bord. Det ökar produktionen utan att vi behöver köpa en helt ny maskin.

Passar på för framtiden

Företaget har arbetat med Zünds maskiner i många och uppgraderingen ska förbereda Screenbolaget inför framtiden, enligt Patrick Nermark.

Installationen av uppgraderingen är planerad till den 14 september.

Läs vidare

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Franskt högtryck i Sörmland – kan laminera direkt på bordet

När nystartade inDekor skulle investera i ett monteringsbord så fastnade de för franska Kala. Tillverkaren skapar ett högt och jämnt tryck i bommen med hjälp av elmotorer vilket gör att det går att laminera direkt på bordet.
inDekor-Kala-applicator

Oppboga Bruk gör sin största investering på över femtio år

Tillverkaren av laminerade kartongmaterial, Oppboga Bruk, bygger en ny produktionslinje för laminering för att fortsätta växa in på nya marknader och material.
Oppboga-from-abovex

Klädsam satsning på DTF-tryck lockar företagskunder

Skyltföretaget Sign me up utanför Göteborg vidareutvecklar sin satsning på arbetskläder. Nu har de köpt ett DTF-paket som förenklat processen avsevärt. Ett mål är att skala upp produktionen.
image0

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R