Satsar på artificiell intelligens i plattform

Todd Bigger, Kodak.

Todd Bigger, vice president för mjukvara på Kodak Print Division.

Kodak gör ett nytt avtal med Perfect Pattern, som arbetar med lösningar för tillverkningsindustrin med hjälp av artificiell intelligens. Planen är att utveckla integrationen av Perfect Patterns mjukvara sPrint One i Kodaks molnbaserade plattform Prinergy, för att automatisera arbetsflöden ytterligare.

Samarbetet mellan Kodak och Perfect Pattern startade 2016 och i dag används Perfect Patterns mjukvara sPrint One i Kodaks plattform Prinergy On Demand Workflow. Bland annat är sPrint One motorn i Kodaks tillval Dynamic Print Service, som automatiserar arbetsflödet och planeringen av tryckjobb.

Kan sänka kostnader

Det nya avtalet mellan parterna innebär att Kodak får licens att använda koden för Pefect Patterns sPrint One mjukvara. På så sätt ska företaget utveckla den version av sPrint One som i dag används i deras arbetsflödesplattform Kodak Prinergy.

Integrationen kommer innebära ännu mer automatiserade arbetsflöden vilket i sin tur leder till lägre produktions- och materialkostnader, menar Kodak. Planen är att ta tillvara på de AI-funktioner som kommer med sPrint One.

Mer direkt än någonsin

– Detta steg kommer att göra det möjligt för Prinergy On Demand att använda innovativ AI-teknik lättare och mer direkt än någonsin, genom att tillhandahålla en integrerad plattform med industri 4.0 och automatiseringsfunktioner som är oöverträffade i hela tryckeribranschen, säger Todd Bigger, vice president för mjukvara på Kodak Print Division.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Fespas vd om avhoppen i pandemin: ”Övertygad att B2B-event som Fespa kan fortsätta”

Den officiella pr-kampanjen för mässan Fespa Global Print Expo 2021 har lanserats. Samtidigt ställer allt fler utställare in sitt deltagande på Drupa som kommer att äga rum bara några veckor senare. Sign&Print har frågat Fespas vd Neil Felton hur detta kommer att påverka Fespa-mässan.

Publicerat av: 

Instegsmodell för industriellt textiltryck

Med sin Monna Lisa ML-8000 riktar Epson sig främst till företag som vill ta steget in på industriellt textiltryck. Det nya bläckstrålesystemet har en utskriftsbredd på 1,8 meter, är utrustat med åtta nyutvecklade Precision Core-skrivhuvuden, och förväntas ligga på en hastighet upp till 155 kvadratmeter i timmen.

Publicerat av: