Satsar på artificiell intelligens i plattform

PUBLICERAD: 21 september 2020
UPPDATERAD: 21 september
Todd Bigger, Kodak.
Todd Bigger, vice president för mjukvara på Kodak Print Division.

Kodak gör ett nytt avtal med Perfect Pattern, som arbetar med lösningar för tillverkningsindustrin med hjälp av artificiell intelligens. Planen är att utveckla integrationen av Perfect Patterns mjukvara sPrint One i Kodaks molnbaserade plattform Prinergy, för att automatisera arbetsflöden ytterligare.

Samarbetet mellan Kodak och Perfect Pattern startade 2016 och i dag används Perfect Patterns mjukvara sPrint One i Kodaks plattform Prinergy On Demand Workflow. Bland annat är sPrint One motorn i Kodaks tillval Dynamic Print Service, som automatiserar arbetsflödet och planeringen av tryckjobb.

Kan sänka kostnader

Det nya avtalet mellan parterna innebär att Kodak får licens att använda koden för Pefect Patterns sPrint One mjukvara. På så sätt ska företaget utveckla den version av sPrint One som i dag används i deras arbetsflödesplattform Kodak Prinergy.

Integrationen kommer innebära ännu mer automatiserade arbetsflöden vilket i sin tur leder till lägre produktions- och materialkostnader, menar Kodak. Planen är att ta tillvara på de AI-funktioner som kommer med sPrint One.

Mer direkt än någonsin

– Detta steg kommer att göra det möjligt för Prinergy On Demand att använda innovativ AI-teknik lättare och mer direkt än någonsin, genom att tillhandahålla en integrerad plattform med industri 4.0 och automatiseringsfunktioner som är oöverträffade i hela tryckeribranschen, säger Todd Bigger, vice president för mjukvara på Kodak Print Division.

Läs vidare

Ett verktyg för skyltföretagets alla processer

Det belgiska mjukvaruföretaget Dataline Solutions har utvecklat den modulära mjukvaran Multiline för att hantera alla funktioner hos ett skyltföretag, eller något annat grafiskt företag för den delen.
Jef_Stoffels

Spill blir helt nya produkter med Hexis nya satsning

Spill från material blir husisolering och pvc-rör när Hexis nya återvinningsprogram rullas ut i Europa. Under Fespa visar det franska företaget också en ny ultrastransparant folie och nya färger i serierna Bodyfence och Skintac.
_DSC0045

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Fujifilm introducerar end-to-end-workflow

Fujifilm har samarbetat med eProductivity Software (ePS) för att visa hur Fujifilms XMF PressReady arbetsflödeslösning kan paras ihop och integreras med eProductivity Softwares MarketDirect StoreFront e-handel och MIS-system.
Fujifilm_ePS

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm