Plattform ska sköta tryckjobb på distans

PUBLICERAD: 25 september 2020
UPPDATERAD: 25 september
Epson SC-F10000. Foto: Pressbild
Epson SC-F10000. Foto: Pressbild

Cloud Solutions PORT är Epsons nya molnbaserade plattform för deras storformatsskrivare. Det unika med plattformen är att användaren ska kunna sköta jobben på distans.

Epsons nya plattform för sina storformatsskrivare, Cloud Solutions PORT, kan nås från flera enheter så som datorer, smartphones och surfplattor. Vill användaren arbeta på distans kan denne övervaka skrivaren genom en konfigurerbar kontrollpanel.

Status i realtid

Panelen visar tydlig grafik för att analysera produktivitet och den ger också operativa uppdateringar om utskriftsjobb, bläcknivåer, underhållsstatus.

Först ut som erbjuds på plattformen är tjänsten Production Monitor som studerar produktionens status i realtid. På så sätt kan användaren planera jobbet och ta del av dagliga rapporter som belyser flaskhalsar eller möjligheter där produktionen kan förbättras.

Fler skrivarmodeller tillkommer

Till en början stöds Epsons direkt-till-plagg-skrivare SC-F3000 och sublimeringsskrivaren SC-F10000. Plattformen är kostnadsfri tillsammans med skrivaren och nås via sin egen portal. Fler modeller och tjänster tillkommer under kommande månader, skriver Epson i ett pressmeddelande.

Läs vidare

Ett verktyg för skyltföretagets alla processer

Det belgiska mjukvaruföretaget Dataline Solutions har utvecklat den modulära mjukvaran Multiline för att hantera alla funktioner hos ett skyltföretag, eller något annat grafiskt företag för den delen.
Jef_Stoffels

Spill blir helt nya produkter med Hexis nya satsning

Spill från material blir husisolering och pvc-rör när Hexis nya återvinningsprogram rullas ut i Europa. Under Fespa visar det franska företaget också en ny ultrastransparant folie och nya färger i serierna Bodyfence och Skintac.
_DSC0045

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Fujifilm introducerar end-to-end-workflow

Fujifilm har samarbetat med eProductivity Software (ePS) för att visa hur Fujifilms XMF PressReady arbetsflödeslösning kan paras ihop och integreras med eProductivity Softwares MarketDirect StoreFront e-handel och MIS-system.
Fujifilm_ePS

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm