Plattform ska sköta tryckjobb på distans

Epson SC-F10000. Foto: Pressbild

Epson SC-F10000. Foto: Pressbild

Cloud Solutions PORT är Epsons nya molnbaserade plattform för deras storformatsskrivare. Det unika med plattformen är att användaren ska kunna sköta jobben på distans.

Epsons nya plattform för sina storformatsskrivare, Cloud Solutions PORT, kan nås från flera enheter så som datorer, smartphones och surfplattor. Vill användaren arbeta på distans kan denne övervaka skrivaren genom en konfigurerbar kontrollpanel.

Status i realtid

Panelen visar tydlig grafik för att analysera produktivitet och den ger också operativa uppdateringar om utskriftsjobb, bläcknivåer, underhållsstatus.

Först ut som erbjuds på plattformen är tjänsten Production Monitor som studerar produktionens status i realtid. På så sätt kan användaren planera jobbet och ta del av dagliga rapporter som belyser flaskhalsar eller möjligheter där produktionen kan förbättras.

Fler skrivarmodeller tillkommer

Till en början stöds Epsons direkt-till-plagg-skrivare SC-F3000 och sublimeringsskrivaren SC-F10000. Plattformen är kostnadsfri tillsammans med skrivaren och nås via sin egen portal. Fler modeller och tjänster tillkommer under kommande månader, skriver Epson i ett pressmeddelande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Fespas vd om avhoppen i pandemin: ”Övertygad att B2B-event som Fespa kan fortsätta”

Den officiella pr-kampanjen för mässan Fespa Global Print Expo 2021 har lanserats. Samtidigt ställer allt fler utställare in sitt deltagande på Drupa som kommer att äga rum bara några veckor senare. Sign&Print har frågat Fespas vd Neil Felton hur detta kommer att påverka Fespa-mässan.

Publicerat av: 

Instegsmodell för industriellt textiltryck

Med sin Monna Lisa ML-8000 riktar Epson sig främst till företag som vill ta steget in på industriellt textiltryck. Det nya bläckstrålesystemet har en utskriftsbredd på 1,8 meter, är utrustat med åtta nyutvecklade Precision Core-skrivhuvuden, och förväntas ligga på en hastighet upp till 155 kvadratmeter i timmen.

Publicerat av: