HP och Heidelberg kliver av från Drupa

 

HP hade bokat den största montern på Drupa. De har nu beslutat att inte medverka utan satsa på nästa mässa 2024.

Enligt engelska tidskriften Printweek och tyska print.de så kommer HP att hoppa av Drupa. Det är det hårdaste slaget hittills, mot den mässa som först var planerad till juni 2020 men flyttades till 20-28 april 2021.

Under många år var Heidelberg den största utställaren på Drupa. På förra mässan 2016, gick dock HP om. Och nu verkar det stå klart att varken Heidelberg eller HP kommer till Drupa i april nästa år.

Bobst, Komori, Xerox, Kodak, Fujifilm och Manroland är andra stora företag som meddelat att de inte kommer.

Mässan kommer förmodligen att genomföras ändå. Kostnaden för att ställa in skulle bli alltför hög. Då måste mässan betala tillbaka bokningsavgifterna. Om mässan genomförs så kan avgifterna behållas och utställarna är välkomna att använda sina reserverade ytor – eller lämna dem tomma. Mot det ska naturligtvis vägas den skada som varumärket lider när besökarna kommer till en mässa där en stor del av de tyngsta varumärkena inte finns på plats.

Förmodligen får vi vänta till 2024 innan vi nästa gång får en komplett Drupa mässa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *