HP och Heidelberg kliver av från Drupa

 

HP hade bokat den största montern på Drupa. De har nu beslutat att inte medverka utan satsa på nästa mässa 2024.

Enligt engelska tidskriften Printweek och tyska print.de så kommer HP att hoppa av Drupa. Det är det hårdaste slaget hittills, mot den mässa som först var planerad till juni 2020 men flyttades till 20-28 april 2021.

Under många år var Heidelberg den största utställaren på Drupa. På förra mässan 2016, gick dock HP om. Och nu verkar det stå klart att varken Heidelberg eller HP kommer till Drupa i april nästa år.

Bobst, Komori, Xerox, Kodak, Fujifilm och Manroland är andra stora företag som meddelat att de inte kommer.

Mässan kommer förmodligen att genomföras ändå. Kostnaden för att ställa in skulle bli alltför hög. Då måste mässan betala tillbaka bokningsavgifterna. Om mässan genomförs så kan avgifterna behållas och utställarna är välkomna att använda sina reserverade ytor – eller lämna dem tomma. Mot det ska naturligtvis vägas den skada som varumärket lider när besökarna kommer till en mässa där en stor del av de tyngsta varumärkena inte finns på plats.

Förmodligen får vi vänta till 2024 innan vi nästa gång får en komplett Drupa mässa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Fespas vd om avhoppen i pandemin: ”Övertygad att B2B-event som Fespa kan fortsätta”

Den officiella pr-kampanjen för mässan Fespa Global Print Expo 2021 har lanserats. Samtidigt ställer allt fler utställare in sitt deltagande på Drupa som kommer att äga rum bara några veckor senare. Sign&Print har frågat Fespas vd Neil Felton hur detta kommer att påverka Fespa-mässan.

Publicerat av: 

Instegsmodell för industriellt textiltryck

Med sin Monna Lisa ML-8000 riktar Epson sig främst till företag som vill ta steget in på industriellt textiltryck. Det nya bläckstrålesystemet har en utskriftsbredd på 1,8 meter, är utrustat med åtta nyutvecklade Precision Core-skrivhuvuden, och förväntas ligga på en hastighet upp till 155 kvadratmeter i timmen.

Publicerat av: