Fler avhopp från Drupa

Flera tunga aktörer väljer bort Drupa-mässan 2021. Foto:Pressbild

Canon, Ricoh och Konica Minolta sållar sig till skaran med företag som väljer att inte ställa ut på Drupa-mässan i Düsseldorf nästa år.

Vi har tidigare berättat att tunga företagsnamn som Bobst, Komori, Xerox, Kodak, Fujifilm, Efi och Manroland har valt att dra tillbaka sina tilltänkta deltaganden från Drupa-mässan i Düsseldorf nästa år. Canon, Ricoh och Konica Minolta lämnar nu samma besked till följd av den pågående coronapandemin.

Ricoh skriver på sin sajt att det var ett svårt beslut att ta eftersom de alltid har sett ett högt värde och stora möjligheter med att ställa ut på Drupa-mässan. Företaget lovar att återkomma med nya detaljer kring andra aktiviteter och intiativ som kan bli aktuella.

Mark Lawn, Canons chef för affärsområdet Graphics & Communications Group på Canon Europe är inne på samma linje, och gav beskedet på Linkedin att de ställer in mässan.

Toshitaka Uemura, affärsområdeschef för Professional Print hos Konica Minolta, kommenterar på företagets sajt:

– Vi tror fortfarande mycket på kraften i personliga relationer och naturligtvis kraften i att se vår portfölj och att kunna röra tryckprodukterna från våra pressar. Och vi utvärderar de potentiella kombinationerna av virtuella och verkliga koncept. Vår högsta prioritet är alltid att se till att våra kunder, kollegor och alla deras familjer är säkra och friska. Och medan coronaviruspandemin fortsätter att störa globalt har vi fattat ett beslut att dra tillbaka vår fysiska närvaro från Drupa.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Udda fågel i tryckeribranschen: ”Vi gillar problemlösning”

Hos Passet Screen sköter Bengt Pettersson det analoga trycket och sonen Anders kör digital storformat. Deras två avdelningar bidrar till synergieffekter och specialtryck dem emellan. Plantrycket växer och har svängt mer åt att trycka förpackningslådor till e-handeln, men på senare år har digitaltrycket seglat upp försäljningsmässigt hack i häl.

Publicerat av: 

Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: