Fler avhopp från Drupa

Flera tunga aktörer väljer bort Drupa-mässan 2021. Foto:Pressbild

Canon, Ricoh och Konica Minolta sållar sig till skaran med företag som väljer att inte ställa ut på Drupa-mässan i Düsseldorf nästa år.

Vi har tidigare berättat att tunga företagsnamn som Bobst, Komori, Xerox, Kodak, Fujifilm, Efi och Manroland har valt att dra tillbaka sina tilltänkta deltaganden från Drupa-mässan i Düsseldorf nästa år. Canon, Ricoh och Konica Minolta lämnar nu samma besked till följd av den pågående coronapandemin.

Ricoh skriver på sin sajt att det var ett svårt beslut att ta eftersom de alltid har sett ett högt värde och stora möjligheter med att ställa ut på Drupa-mässan. Företaget lovar att återkomma med nya detaljer kring andra aktiviteter och intiativ som kan bli aktuella.

Mark Lawn, Canons chef för affärsområdet Graphics & Communications Group på Canon Europe är inne på samma linje, och gav beskedet på Linkedin att de ställer in mässan.

Toshitaka Uemura, affärsområdeschef för Professional Print hos Konica Minolta, kommenterar på företagets sajt:

– Vi tror fortfarande mycket på kraften i personliga relationer och naturligtvis kraften i att se vår portfölj och att kunna röra tryckprodukterna från våra pressar. Och vi utvärderar de potentiella kombinationerna av virtuella och verkliga koncept. Vår högsta prioritet är alltid att se till att våra kunder, kollegor och alla deras familjer är säkra och friska. Och medan coronaviruspandemin fortsätter att störa globalt har vi fattat ett beslut att dra tillbaka vår fysiska närvaro från Drupa.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Fespas vd om avhoppen i pandemin: ”Övertygad att B2B-event som Fespa kan fortsätta”

Den officiella pr-kampanjen för mässan Fespa Global Print Expo 2021 har lanserats. Samtidigt ställer allt fler utställare in sitt deltagande på Drupa som kommer att äga rum bara några veckor senare. Sign&Print har frågat Fespas vd Neil Felton hur detta kommer att påverka Fespa-mässan.

Publicerat av: 

Instegsmodell för industriellt textiltryck

Med sin Monna Lisa ML-8000 riktar Epson sig främst till företag som vill ta steget in på industriellt textiltryck. Det nya bläckstrålesystemet har en utskriftsbredd på 1,8 meter, är utrustat med åtta nyutvecklade Precision Core-skrivhuvuden, och förväntas ligga på en hastighet upp till 155 kvadratmeter i timmen.

Publicerat av: