Instegsmodell för industriellt textiltryck

Epson släpper kompletterar med en instegsmodell för att digitaltrycka textilier i höga produktionsvolymer.

Med sin Monna Lisa ML-8000 riktar Epson sig främst till företag som vill ta steget in på industriellt textiltryck. Det nya bläckstrålesystemet har en utskriftsbredd på 1,8 meter, är utrustat med åtta nyutvecklade Precision Core-skrivhuvuden, och förväntas ligga på en hastighet upp till 155 kvadratmeter i timmen.

Den senaste generationens skrivhuvuden, från tillverkaren Epson, är utrustade med en rad tekniker för att minska att det blir ränder och kornighet i utskrifterna i den nya instegsmodellen. Dessutom minskar Multi-layer-halftone-system (MLHT) bildandet av slumpmässigt genererade moirémönster ( när två mönster bildar ett oönskat tredje). Tekniken Dynamic alignment stabilizer (DAS) arbetar för att säkerställa en stabilare utskriftskvalitet. Vågformer på varje skrivhuvudschip kontrolleras för en mer noggrann placering av bläckdroppar, och en mer enhetlig punktdensitet, i varje pass.

Säker transport av tyg

Enligt Epson säkerställs också tyginmatningen och avstånd med Epsons teknik för bälteskontroll, Accurate belt position control (ABPC), för att undvika bandning och för att transportera fram tyget på ett säkert sätt under utskriften.

Tillverkaren anger den typiska utskriftshastigheten med två pass och upplösningen 600 x 600 dpi till 155 kvadratmeter i timmen. Maximala hastigheten med ett pass ger 250 kvadratmeter i timmen och 300 x 600 dpi. Den maximala upplösningen är 1200 dpi.

Operatör kan byta skrivhuvud

Enligt Epson garanteras en stabil produktion med hjälp av rengöringsmekanismer och olika automatiska kalibreringsfunktioner. En luddfläkt säkerställer rena ytor i utskriftsområdet och även bläckdimma avlägsnas så att det inte klibbar någonstans. Skrivhuvudena kan enligt tillverkaren bytas ut, ställas in och kalibreras av användaren själv.

Vad bläcket beträffar så arbetar Monna Lisa ML-8000 med vattenbaserade bläckfärger. De egenutvecklade och patenterade Genesta-bläcken finns som reaktiva, syra-, dispersions- eller pigmentfärger och är Eco Passport-certifierade.

Släpps i vår

Den som är sugen på att ta steget in på industriellt och digitalt textiltryck med Monna Lisa ML-8000 får vänta ett tag till. Enligt Epson kommer den att finnas tillgänglig på marknaden först våren 2021.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Udda fågel i tryckeribranschen: ”Vi gillar problemlösning”

Hos Passet Screen sköter Bengt Pettersson det analoga trycket och sonen Anders kör digital storformat. Deras två avdelningar bidrar till synergieffekter och specialtryck dem emellan. Plantrycket växer och har svängt mer åt att trycka förpackningslådor till e-handeln, men på senare år har digitaltrycket seglat upp försäljningsmässigt hack i häl.

Publicerat av: 

Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: