Instegsmodell för industriellt textiltryck

PUBLICERAD: 12 oktober 2020
UPPDATERAD: 12 oktober
Epson släpper kompletterar med en instegsmodell för att digitaltrycka textilier i höga produktionsvolymer.

Med sin Monna Lisa ML-8000 riktar Epson sig främst till företag som vill ta steget in på industriellt textiltryck. Det nya bläckstrålesystemet har en utskriftsbredd på 1,8 meter, är utrustat med åtta nyutvecklade Precision Core-skrivhuvuden, och förväntas ligga på en hastighet upp till 155 kvadratmeter i timmen.

Den senaste generationens skrivhuvuden, från tillverkaren Epson, är utrustade med en rad tekniker för att minska att det blir ränder och kornighet i utskrifterna i den nya instegsmodellen. Dessutom minskar Multi-layer-halftone-system (MLHT) bildandet av slumpmässigt genererade moirémönster ( när två mönster bildar ett oönskat tredje). Tekniken Dynamic alignment stabilizer (DAS) arbetar för att säkerställa en stabilare utskriftskvalitet. Vågformer på varje skrivhuvudschip kontrolleras för en mer noggrann placering av bläckdroppar, och en mer enhetlig punktdensitet, i varje pass.

Säker transport av tyg

Enligt Epson säkerställs också tyginmatningen och avstånd med Epsons teknik för bälteskontroll, Accurate belt position control (ABPC), för att undvika bandning och för att transportera fram tyget på ett säkert sätt under utskriften.

Tillverkaren anger den typiska utskriftshastigheten med två pass och upplösningen 600 x 600 dpi till 155 kvadratmeter i timmen. Maximala hastigheten med ett pass ger 250 kvadratmeter i timmen och 300 x 600 dpi. Den maximala upplösningen är 1200 dpi.

Operatör kan byta skrivhuvud

Enligt Epson garanteras en stabil produktion med hjälp av rengöringsmekanismer och olika automatiska kalibreringsfunktioner. En luddfläkt säkerställer rena ytor i utskriftsområdet och även bläckdimma avlägsnas så att det inte klibbar någonstans. Skrivhuvudena kan enligt tillverkaren bytas ut, ställas in och kalibreras av användaren själv.

Vad bläcket beträffar så arbetar Monna Lisa ML-8000 med vattenbaserade bläckfärger. De egenutvecklade och patenterade Genesta-bläcken finns som reaktiva, syra-, dispersions- eller pigmentfärger och är Eco Passport-certifierade.

Släpps i vår

Den som är sugen på att ta steget in på industriellt och digitalt textiltryck med Monna Lisa ML-8000 får vänta ett tag till. Enligt Epson kommer den att finnas tillgänglig på marknaden först våren 2021.

 

 

 

Läs vidare

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm