Instegsmodell för industriellt textiltryck

PUBLICERAD: 12 oktober 2020
UPPDATERAD: 12 oktober
Epson släpper kompletterar med en instegsmodell för att digitaltrycka textilier i höga produktionsvolymer.

Med sin Monna Lisa ML-8000 riktar Epson sig främst till företag som vill ta steget in på industriellt textiltryck. Det nya bläckstrålesystemet har en utskriftsbredd på 1,8 meter, är utrustat med åtta nyutvecklade Precision Core-skrivhuvuden, och förväntas ligga på en hastighet upp till 155 kvadratmeter i timmen.

Den senaste generationens skrivhuvuden, från tillverkaren Epson, är utrustade med en rad tekniker för att minska att det blir ränder och kornighet i utskrifterna i den nya instegsmodellen. Dessutom minskar Multi-layer-halftone-system (MLHT) bildandet av slumpmässigt genererade moirémönster ( när två mönster bildar ett oönskat tredje). Tekniken Dynamic alignment stabilizer (DAS) arbetar för att säkerställa en stabilare utskriftskvalitet. Vågformer på varje skrivhuvudschip kontrolleras för en mer noggrann placering av bläckdroppar, och en mer enhetlig punktdensitet, i varje pass.

Säker transport av tyg

Enligt Epson säkerställs också tyginmatningen och avstånd med Epsons teknik för bälteskontroll, Accurate belt position control (ABPC), för att undvika bandning och för att transportera fram tyget på ett säkert sätt under utskriften.

Tillverkaren anger den typiska utskriftshastigheten med två pass och upplösningen 600 x 600 dpi till 155 kvadratmeter i timmen. Maximala hastigheten med ett pass ger 250 kvadratmeter i timmen och 300 x 600 dpi. Den maximala upplösningen är 1200 dpi.

Operatör kan byta skrivhuvud

Enligt Epson garanteras en stabil produktion med hjälp av rengöringsmekanismer och olika automatiska kalibreringsfunktioner. En luddfläkt säkerställer rena ytor i utskriftsområdet och även bläckdimma avlägsnas så att det inte klibbar någonstans. Skrivhuvudena kan enligt tillverkaren bytas ut, ställas in och kalibreras av användaren själv.

Vad bläcket beträffar så arbetar Monna Lisa ML-8000 med vattenbaserade bläckfärger. De egenutvecklade och patenterade Genesta-bläcken finns som reaktiva, syra-, dispersions- eller pigmentfärger och är Eco Passport-certifierade.

Släpps i vår

Den som är sugen på att ta steget in på industriellt och digitalt textiltryck med Monna Lisa ML-8000 får vänta ett tag till. Enligt Epson kommer den att finnas tillgänglig på marknaden först våren 2021.

 

 

 

Läs vidare

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper