Sadelhäft klamrar i tusental

Müller Martinis nya sadelhäft Prinova kommer bland annat med en ny trimmer och en ny matningsstation. Foto: Müller Martini

Müller Martinis nya sadelhäft Prinova kommer bland annat med en ny trimmer och en ny matningsstation. Foto: Müller Martini

Müller Martini lanserar sadelhäftaren Prinova för korta- och medellånga körningar. Med en ny matarlösning ska maskinen klara 9 000 klamrar i timmen.

Den schweiziska tillverkaren av efterbehandlingmaskiner, Müller Martini, lanserar sadelhäften Prinova. Tekniken är baserad på den större modellen Primera, och Prinova tar även efter en del funktioner. Bland annat att alla inställningar kan göras centralt via en pekskärm.

Trimmer med tre knivar

Med ett nytt användargränssnitt ökar också maskinens användarvänlighet. Att ha en centralt belägen och stor pekskärm med alla inställningar är en stor fördel, skriver Müller Martini i ett pressmeddelande.

Flera förbättringar har dock gjorts i maskinens trimmer, som nu kommer med tre knivar. Det går också att öppna trimmern både bakifrån och framifrån vilket bidrar till att installation och övergångar snabbas upp. Även tjockleken kan nu ställas in via en “snabbspak”, menar företaget.

14 lutbara matare

Till Prinova har Müller Martini valt att göra om hela matningsstationen med enskilda matare med servoenheter. Totalt kommer den med 14 lutbara matare, som kan skötas av en operatör på grund av den höga laddningshöjden.

Enligt Müller Martini lämpar sig den nya sadelhäftaren för tryckerier som arbetar med konventionella tryckprocesser, är aktiva inom digitaltryck eller är sugna på att börja. Häftaren kan användas för ett flertal applikationer och för både korta körningar mer effektivt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Fespas vd om avhoppen i pandemin: ”Övertygad att B2B-event som Fespa kan fortsätta”

Den officiella pr-kampanjen för mässan Fespa Global Print Expo 2021 har lanserats. Samtidigt ställer allt fler utställare in sitt deltagande på Drupa som kommer att äga rum bara några veckor senare. Sign&Print har frågat Fespas vd Neil Felton hur detta kommer att påverka Fespa-mässan.

Publicerat av: 

Instegsmodell för industriellt textiltryck

Med sin Monna Lisa ML-8000 riktar Epson sig främst till företag som vill ta steget in på industriellt textiltryck. Det nya bläckstrålesystemet har en utskriftsbredd på 1,8 meter, är utrustat med åtta nyutvecklade Precision Core-skrivhuvuden, och förväntas ligga på en hastighet upp till 155 kvadratmeter i timmen.

Publicerat av: