Stationshäft klamrar i tusental

PUBLICERAD: 12 oktober 2020
UPPDATERAD: 12 oktober
Müller Martinis nya sadelhäft Prinova kommer bland annat med en ny trimmer och en ny matningsstation. Foto: Müller Martini
Müller Martinis nya sadelhäft Prinova kommer bland annat med en ny trimmer och en ny matningsstation. Foto: Müller Martini

Müller Martini lanserar stationshäften Prinova för korta- och medellånga körningar. Med en ny matarlösning ska maskinen klara 9 000 exemplar i timmen.

Den schweiziska tillverkaren av efterbehandlingmaskiner, Müller Martini, lanserar stationshäften Prinova. Tekniken är baserad på den större modellen Primera, och Prinova tar även efter en del funktioner. Bland annat att alla inställningar kan göras centralt via en pekskärm.

Trimmer med tre knivar

Med ett nytt användargränssnitt ökar också maskinens användarvänlighet. Att ha en centralt belägen och stor pekskärm med alla inställningar är en stor fördel, skriver Müller Martini i ett pressmeddelande.

Flera förbättringar har dock gjorts i maskinens trimmer, som nu kommer med tre knivar. Det går också att öppna trimmern både bakifrån och framifrån vilket bidrar till att installation och övergångar snabbas upp. Även tjockleken kan nu ställas in via en ”snabbspak”, menar företaget.

14 lutbara matare

Till Prinova har Müller Martini valt att göra om hela matningsstationen med enskilda matare med servoenheter. Totalt kommer den med 14 lutbara matare, som kan skötas av en operatör på grund av den höga laddningshöjden.

Enligt Müller Martini lämpar sig den nya stationshäften för tryckerier som arbetar med konventionella tryckprocesser, är aktiva inom digitaltryck eller är sugna på att börja. Häften kan användas för ett flertal applikationer och för både korta körningar mer effektivt.

Läs vidare

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm