Stationshäft klamrar i tusental

Müller Martinis nya sadelhäft Prinova kommer bland annat med en ny trimmer och en ny matningsstation. Foto: Müller Martini

Müller Martinis nya sadelhäft Prinova kommer bland annat med en ny trimmer och en ny matningsstation. Foto: Müller Martini

Müller Martini lanserar stationshäften Prinova för korta- och medellånga körningar. Med en ny matarlösning ska maskinen klara 9 000 exemplar i timmen.

Den schweiziska tillverkaren av efterbehandlingmaskiner, Müller Martini, lanserar stationshäften Prinova. Tekniken är baserad på den större modellen Primera, och Prinova tar även efter en del funktioner. Bland annat att alla inställningar kan göras centralt via en pekskärm.

Trimmer med tre knivar

Med ett nytt användargränssnitt ökar också maskinens användarvänlighet. Att ha en centralt belägen och stor pekskärm med alla inställningar är en stor fördel, skriver Müller Martini i ett pressmeddelande.

Flera förbättringar har dock gjorts i maskinens trimmer, som nu kommer med tre knivar. Det går också att öppna trimmern både bakifrån och framifrån vilket bidrar till att installation och övergångar snabbas upp. Även tjockleken kan nu ställas in via en “snabbspak”, menar företaget.

14 lutbara matare

Till Prinova har Müller Martini valt att göra om hela matningsstationen med enskilda matare med servoenheter. Totalt kommer den med 14 lutbara matare, som kan skötas av en operatör på grund av den höga laddningshöjden.

Enligt Müller Martini lämpar sig den nya stationshäften för tryckerier som arbetar med konventionella tryckprocesser, är aktiva inom digitaltryck eller är sugna på att börja. Häften kan användas för ett flertal applikationer och för både korta körningar mer effektivt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Högtryck för värmemattor: Printar tusentals meter under iskalla vintrar

Elvärmeprodukter i Skellefteå är långt ifrån ett klassiskt printföretag. Ändå skriver de ut tusentals kvadratmeter tjältiningsmattor en kall vinter. En ny eko solvent-skrivare levererad av Marabu kom på plats i början av året för att göra jobbet.

Publicerat av: 

Trendspaning: Så ser framtidens bokmarknad ut

Intergrafs webbinarium “”Shaping the furture of books” hade över 200 deltagare från mer än 25 länder. De fick höra om situationen på bokmarknaden såväl som om perspektiven sett från en boktryckare respektive en förläggare i en post-pandemisk värld. Många viktiga ämnen behandlades – från vikten av automatisering, mindre upplagor och minskning av lagerhållning till hållbarhet, “djup” läsning och prenumerationslösningar.

Publicerat av: