Agfas bläckstrålesystem prisas

PUBLICERAD: 19 oktober 2020
UPPDATERAD: 19 oktober

[metaslider id=”211446″]

Två bläckstrålesystem prisas av den grafiska föreningen Printing United Alliance i kategorin årets produkt. Det gäller Agfas Oberon RTR3300 och Jeti Tauro H330 LED.

Bläckstråleskrivaren Oberon RTR3300 vann i kategorin rulle till rulle uv-skrivare. Maskinen, som Sign&Print har skrivit om tidigare, kommer med en bredd på 3,3 meter, kan trycka 150 kvadratmeter i timmen och har plats för två rullar på upp till 1,60 meter i bredd. Maskinen kommer i en version som kan köra fyra färger plus vit, och en version som kan köra sex färger.

Hög produktionsvolym

Tillverkaren prisades även för sin Jeti Tauro H330 LED i kategorin uv-hybrid/flatbädd med hög produktionsvolym. Skrivaren, som Sign&Print skrivit om tidigare, erbjuds som rull- eller arkmatad och klarar hantera 3,3 meter breda utskrifter med en maxhastighet som producerar 453 kvadratmeter i timmen i rullversionen.

200 bidrag

Printing United Alliance delar årligen ut priset Product of the Year award till lösningar från deras medlemsleverantörer. Denna gången gäller det maskiner som varit tillgängliga på marknaden år 2020. Totalt kom 200 bidrag in i 85 kategorier. Sedan 2014 har Agfa vunnit 14 priser i kategorin årets produkt. Oberon- och Jeti-systemen är båda tillgängliga på marknaden tillsammans med arbetsflödeprogram och bläck.

Läs vidare

Ricoh visar tekniker som ger tillväxt på Fespa

”Innovationsdrivna marknadsutvecklingsmöjligheter” kommer att avslöjas på Fespa. Det lovar Ricoh inför mässan i Amsterdam.
Ricoh-Graham-Kennedy

Agfa och EFI inleder samarbete: "En milstolpe"

Agfa och EFI meddelar att de ingått ett strategiskt partnerskap. Genom att samarbeta ska de två jättarna inom inkjet kunna dra fördel av varandras spetskompetenser samt driva utveckling och innovation.
EFI Agfa 2

Epson lanserar instegsmodell av DTG med vitt bläck

Epson lanserar en DTG-skrivare på instegsnivå med vitt bläck för mörka tyger. Släppet ska möta den kraftigt växande efterfrågan.
F1000_2

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Senaste nytt

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5