En arbetshäst och mängder med utskriftsmöjligheter

Nils-Arne Sletten, Nordenansvarig för Agfa Graphics, visade runt bland applikationer och legomodeller av skrivare i montern.

Agfa skyltade med applikationer och nya flaggskeppet Jeti Tauro H3300 LED på Fespa. Hybridmaskinen är både snabbare och mer robust än föregångaren.

Jeti Tauro H3300 LED och andra maskiner visades i mindre modeller i Agfa Graphics monter på Fespamässan i Berlin. Inga livedemonstrationer av skrivarna visades, men väl massor av applikationer för att delge besökarna vilka utskriftsmöjligheter bläckstråleskrivarna besitter. Besökarna kunde dock gå in i bås, ta på sig virtual reality-glasögon, och få sig en tur runt maskinerna. Nils-Arne Sletten, försäljningsansvarig i Norden för Agfa Graphics:

– Vi visar vad vi kan göra med maskinerna. Men eftersom maskinerna inte är här, utan istället modeller av dem, så ligger fokus på applikationer. Istället kommer vi ha ett öppet hus utanför Antwerpen i juni där vi visar våra nya maskiner, säger Nils-Arne Sletten.

Uppseendeväckande effekter som skrivits ut i Agfas maskiner lockade mässbesökare.

Den nya hybridpjäsen från Agfa Graphics är klivet uppåt i storlek i förhållande till Jeti Tauro H2500 LED. Skrivaren erbjuds som rull- eller arkmatad och klarar hantera 3,3 meter breda utskrifter med en maxhastighet som producerar 453 kvadratmeter i timmen i rullversionen. Det är enligt tillverkaren en bläckstråleskrivare i storformat med uv-led-härdning som är större, mer robust och snabbare än föregångaren. Tiden när man man måste välja mellan kvalitet eller produktivitet är förbi, enligt Sletten.

– Vi menar att vi har en helt otrolig kvalitet, och till det vårt eget bläck, säger han och fortsätter:

– Det är vårt flaggskepp och den har en helt unik hastighet i förhållande till dess kvalitet. Jeti Tauro H2500 LED har varit en stor succé så vi har byggt vidare på samma kvalitet och går från 2,5 till 3,3 meter i bredd, och så har vi fördubblat hastigheten.

Jeti Tauro H3300 LED

Intresset var stort i Agfa Graphics monter på Fespamässan i Berlin.

Maskinföregångaren hade en automatiseringsgrad upp till 75 procent. Med den nya maskinen har de valt att gå fullt ut. Det innebär automatiserad iläggning och avlastning av flera skivor vilket ska ge tidsbesparingar och ökad produktivitet. En arbetshäst som kan producera under dygnets alla timmar, enligt tillverkaren.

Displayer gav möjlighet till läsning om hela företagets bläckstråleportfölj.

Jeti Tauro H3300 LED skriver ut med sex färger plus vit eller primer på såväl flexibla som styva material –  papper, styren, wellpapp, polypropen och så vidare. Maskinen drivs med arbetsflödesprogrammet Asanti och Agfa framhåller även den egna bläcktekniken, Thin ink layer technology, som ger en låg bläckförbrukning.

Nils-Arne Sletten säger att det pågår en ständig utveckling hos Agfa.

– Flera projekt är på gång för att göra nya och bättre maskiner för våra kunder. Och vi har valt att inte fastna i en teknik – flatbädd eller hybrid – utan det finns olika behov hos olika kunder.

Agfa har släppt en demonstrationsvideo om Jeti Tauro H3300 LED. Se nedan:

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *