Printfolie för snabb applicering

Den franska tillverkaren Hexis presenterar en ny printfolie i pvc för montering på fordon och skyltar. Foto: Hexis

Med “The200Evo” lanserar Hexis en ny kalendrerad pvc-folie av polymer. Tillverkarens egen Take-Heat-Easy-teknik ska göra den digitala printfolien särskilt enkel och snabb att applicera – speciellt på stora ytor.

Take-Heat-Easy-tekniken kombinerar ett lösningsmedelsbaserat adhesiv med ett mikrostrukturerat bakpapper. Enligt Hexis bidrar det till att den inledande vidhäftningen initialt reduceras så att användaren enklare ska kunna få till en exakt placering där folien ska monteras. I förlängningen ska det leda till en snabbare applicering.

Folien av pvc är särskilt lämpad för applicering på släta och lätt böjda ytor, till exempel för fordonsfoliering eller för skyltar i stora format, framgår i ett pressmeddelande från Hexis.

”The200Evo”-folien är 70 μm tjock och kan enligt tillverkaren skrivas ut med solvent- eko solvent-, latex- och uv-härdande bläck. Ett dygn efter utskriften kan folien monteras. Vid tryck utan laminering anges hållbarhetstiden vara två år. Med ett laminat kan dock hållbarheten ökas avsevärt.

Polymerlaminatet V850B har utvecklats speciellt för den nya digitala printfolien “The200Evo”. Tjockleken är 50 μm och kan förlänga hållbarheten till fyra år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *