Printfolie för snabb applicering

Den franska tillverkaren Hexis presenterar en ny printfolie i pvc för montering på fordon och skyltar. Foto: Hexis

Med “The200Evo” lanserar Hexis en ny kalendrerad pvc-folie av polymer. Tillverkarens egen Take-Heat-Easy-teknik ska göra den digitala printfolien särskilt enkel och snabb att applicera – speciellt på stora ytor.

Take-Heat-Easy-tekniken kombinerar ett lösningsmedelsbaserat adhesiv med ett mikrostrukturerat bakpapper. Enligt Hexis bidrar det till att den inledande vidhäftningen initialt reduceras så att användaren enklare ska kunna få till en exakt placering där folien ska monteras. I förlängningen ska det leda till en snabbare applicering.

Folien av pvc är särskilt lämpad för applicering på släta och lätt böjda ytor, till exempel för fordonsfoliering eller för skyltar i stora format, framgår i ett pressmeddelande från Hexis.

”The200Evo”-folien är 70 μm tjock och kan enligt tillverkaren skrivas ut med solvent- eko solvent-, latex- och uv-härdande bläck. Ett dygn efter utskriften kan folien monteras. Vid tryck utan laminering anges hållbarhetstiden vara två år. Med ett laminat kan dock hållbarheten ökas avsevärt.

Polymerlaminatet V850B har utvecklats speciellt för den nya digitala printfolien “The200Evo”. Tjockleken är 50 μm och kan förlänga hållbarheten till fyra år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: