Kuverttryckeri köps upp

Patrik Sjölin, vd och delägare för Addbrand-koncernen, siktar på en stärkt position i Danmark.

Addbrand fortsätter etablera sig med kuverttryck på den danska kartan. Efter förvärvet av en kuvertgrossist för två år sedan, är en ny affär klar med ett kuverttryckeri.

Det var 2018 som svenska Addbrand köpte den danska kuvertgrossisten A-mail, som sedermera bytte namn till Addbrand Denmark. Expansionen fortsätter nu i grannlandet. Addbrand köper upp kuverttryckeriet JT Gruppen/Postline. De har funnits sedan 1984 och trycker 25-30 miljoner kuvert om året. Samtal kring affären har pågått under det senaste året, och nu är alltså affären klar.

– Vi jobbar stenhårt för att bredda vår verksamhet och även för att stärka vår position inom vårt huvudområde kuvert och papper i hela Norden, säger Patrik Sjölin, vd och delägare för Addbrand-koncernen, i ett pressmeddelande.

Har tidigare samarbetat

Jesper Røgind Jørgensen, vd på Addbrand Denmark, säger att ett samarbete mellan företagen redan har funnits under flera år:
– Addbrand och JT har samarbetat i många år, så vi känner varandra och det är helt rätt tid att driva igenom denna affären när marknaden ser ut som den gör.

– Vi har sökt efter verksamheter att köpa så det känns väldigt bra att ha fått detta klart.

Börjar sälja sortimentet

JT Gruppens ägare, Henrik Lund Sørensen, ser möjligheter med försäljningen av bolaget till Addbrand-koncernen, och att de kommer att bli en starkare spelare i Danmark.

– Det har varit viktigt att hitta rätt partner och jag är säker på att Addbrand är just det. Det ska bli jättekul att komma igång med att sälja Addbrands stora sortiment.

Får nytt namn

JT Gruppen/Postline fusioneras helt med sin nya ägare och byter namn till Addbrand Denmark. Den danska närvaron kommer framöver att finnas både i Vejle och Hedehusene – vilket innebär att de finns representerade på Jylland och på Själland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: