Kuverttryckeri köps upp

Patrik Sjölin, vd och delägare för Addbrand-koncernen, siktar på en stärkt position i Danmark.

Addbrand fortsätter etablera sig med kuverttryck på den danska kartan. Efter förvärvet av en kuvertgrossist för två år sedan, är en ny affär klar med ett kuverttryckeri.

Det var 2018 som svenska Addbrand köpte den danska kuvertgrossisten A-mail, som sedermera bytte namn till Addbrand Denmark. Expansionen fortsätter nu i grannlandet. Addbrand köper upp kuverttryckeriet JT Gruppen/Postline. De har funnits sedan 1984 och trycker 25-30 miljoner kuvert om året. Samtal kring affären har pågått under det senaste året, och nu är alltså affären klar.

– Vi jobbar stenhårt för att bredda vår verksamhet och även för att stärka vår position inom vårt huvudområde kuvert och papper i hela Norden, säger Patrik Sjölin, vd och delägare för Addbrand-koncernen, i ett pressmeddelande.

Har tidigare samarbetat

Jesper Røgind Jørgensen, vd på Addbrand Denmark, säger att ett samarbete mellan företagen redan har funnits under flera år:
– Addbrand och JT har samarbetat i många år, så vi känner varandra och det är helt rätt tid att driva igenom denna affären när marknaden ser ut som den gör.

– Vi har sökt efter verksamheter att köpa så det känns väldigt bra att ha fått detta klart.

Börjar sälja sortimentet

JT Gruppens ägare, Henrik Lund Sørensen, ser möjligheter med försäljningen av bolaget till Addbrand-koncernen, och att de kommer att bli en starkare spelare i Danmark.

– Det har varit viktigt att hitta rätt partner och jag är säker på att Addbrand är just det. Det ska bli jättekul att komma igång med att sälja Addbrands stora sortiment.

Får nytt namn

JT Gruppen/Postline fusioneras helt med sin nya ägare och byter namn till Addbrand Denmark. Den danska närvaron kommer framöver att finnas både i Vejle och Hedehusene – vilket innebär att de finns representerade på Jylland och på Själland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *