Bläck för textilskrivare grönmärks

Textilskrivaren Texart XT-640S-DTG. Foto: Roland DG

Textilskrivaren Texart XT-640S-DTG. Foto: Roland DG

Roland DG:s primers och bläck för DTG-printern Texart XT-640S-DTG är numera Eco Passport-certifierade.
– Myndigheter, varumärken och konsumenter kräver en högre standard på miljövänliga textilprodukter, säger Roland DG:s Encarna Luque.

Med en ny certifiering av sina primers och bläck för DTG-printern XT-640S-DTG, blir Roland DG:s produktportfölj inom textiltryck grönare. Certifieringen ges av Oeko-Tex Association som arbetar med certifiering av textilier, läder och tillbehör.

Testas noggrant
Encarna Luque, senior produktchef för bläck och affärsutveckling inom textil och dekoration på Roland DG. Foto: Roland DG

Encarna Luque, senior produktchef för bläck och affärsutveckling inom textil och dekoration på Roland DG EMEA. Foto: Roland DG

Enligt företaget betyder det att produkterna genomgått noggranna tester för att varje ingrediens i färgen ska uppfylla strikta hållbarhetskrav. Med certifieringen kommer att produkterna läggs i Oeko-Tex:s köpguide, som är en e-handelsplattform för certifierade produkter och material.

– När det globala hållbarhetsarbetet stärks kräver myndigheter, varumärken och konsumenter en högre standard på miljövänliga textilprodukter, säger Encarna Luque, senior produktchef för bläck och affärsutveckling inom textil och dekoration på Roland DG.

Jiggbaserad textilskrivare

Textilskrivaren XT-640S-DTG, som Sign&Print skrivit om tidigare, består av ett jiggbaserat system där trycket kan ställas utefter behov. Tryckytan sträcker sig från 200 x 260 millimeter upp till 390 x 490 millimeter. Maskinen kan bland annat producera mellan 60–450 t-tröjor i timmen i CMYK.

Enligt Roland DG lämpar sig textilskrivaren för företag som redan har en mindre textilskrivare och vill uppgradera till något större.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *