Förnyar inför bättre tider

Vd:n Patrik Sjölin och marknadschefen Johannes Råsbrant framför Addbrands lager och tryckeri i Bankeryd. Foto: Peter Ollén

Addbrand investerar i en HP Indigo 7900 från Visutech och satsar därmed vidare på digitalt offsettryck.
– Det var dags att förnya, säger Patrik Sjölin, vd och delägare för Addbrand-koncernen.

Addbrand i Bankeryd utanför Jönköping satsar vidare inom digital offset. I början av 2021 ska en HP Indigo 7900 ta plats i maskinparken. I dag har Addbrand två HP Indigo 5500, varav en av dessa nu byts mot den nya tryckpressen.

– Vår befintliga digitala maskin är sju år gammal, så det var dags att förnya, säger vd:n Patrik Sjölin.

Större färgrymd
HP Indigo 7900.

HP Indigo 7900.

HP Indigo 7900 har sju färgverk och tillgång till en större färgrymd med CMYK plus orange, violett och grönt samt simuleringar av Pantone-färgskalan, skriver Visutech som ska leverera och installera tryckpressen. Enligt företaget öppnar detta upp för en mängd olika applikationsmöjligheter.

Med möjligheten att trycka i vitt kommer Addbrand också kunna bredda sitt tryckmaterial med bland annat färgade papper, plast och transparenta material.

Trycker i pms-färger

– Då vi trycker många produkter i pms-färger är Indigo den digitala maskin som motsvarar våra behov. Vår web2print jobbar oxå väldigt bra ”ihop” med Indigo, så andra alternativ har inte varit aktuella för oss, kommenterar Patrik Sjölin om HP-pressen.

Vilken är anledningen till att ni investerar i en ny tryckpress?

– En fortsatt utveckling och en stor tro på framtiden när vi alla har klarat av covid-19. Håll avstånd, tvätta händer, stanna hemma om ni är sjuka och ta hand om varandra – vi klarar detta tillsammans och snart blir det bättre, avslutar Patrik Sjölin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Trendspaning: Så ser framtidens bokmarknad ut

Intergrafs webbinarium “”Shaping the furture of books” hade över 200 deltagare från mer än 25 länder. De fick höra om situationen på bokmarknaden såväl som om perspektiven sett från en boktryckare respektive en förläggare i en post-pandemisk värld. Många viktiga ämnen behandlades – från vikten av automatisering, mindre upplagor och minskning av lagerhållning till hållbarhet, “djup” läsning och prenumerationslösningar.

Publicerat av: