Förnyar inför bättre tider

PUBLICERAD: 20 november 2020
UPPDATERAD: 20 november
Vd:n Patrik Sjölin och marknadschefen Johannes Råsbrant framför Addbrands lager och tryckeri i Bankeryd. Foto: Peter Ollén

Addbrand investerar i en HP Indigo 7900 från Visutech och satsar därmed vidare på digitalt offsettryck.
– Det var dags att förnya, säger Patrik Sjölin, vd och delägare för Addbrand-koncernen.

Addbrand i Bankeryd utanför Jönköping satsar vidare inom digital offset. I början av 2021 ska en HP Indigo 7900 ta plats i maskinparken. I dag har Addbrand två HP Indigo 5500, varav en av dessa nu byts mot den nya tryckpressen.

– Vår befintliga digitala maskin är sju år gammal, så det var dags att förnya, säger vd:n Patrik Sjölin.

Större färgrymd
HP Indigo 7900.
HP Indigo 7900.

HP Indigo 7900 har sju färgverk och tillgång till en större färgrymd med CMYK plus orange, violett och grönt samt simuleringar av Pantone-färgskalan, skriver Visutech som ska leverera och installera tryckpressen. Enligt företaget öppnar detta upp för en mängd olika applikationsmöjligheter.

Med möjligheten att trycka i vitt kommer Addbrand också kunna bredda sitt tryckmaterial med bland annat färgade papper, plast och transparenta material.

Trycker i pms-färger

– Då vi trycker många produkter i pms-färger är Indigo den digitala maskin som motsvarar våra behov. Vår web2print jobbar oxå väldigt bra ”ihop” med Indigo, så andra alternativ har inte varit aktuella för oss, kommenterar Patrik Sjölin om HP-pressen.

Vilken är anledningen till att ni investerar i en ny tryckpress?

– En fortsatt utveckling och en stor tro på framtiden när vi alla har klarat av covid-19. Håll avstånd, tvätta händer, stanna hemma om ni är sjuka och ta hand om varandra – vi klarar detta tillsammans och snart blir det bättre, avslutar Patrik Sjölin.

Läs vidare

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

Ricoh: "Alla vill se utvecklingen på inkjetsidan"

Sign&Print hängde med på en visning bland snabba jaguarer, örnar och kraftfulla drakar på Drupamässan. Vad vi pratar om? Ricohs nya maskinavatarer så klart!
FotoJet-(84)

Screen höjer ribban med ny höghastighetsinkjet

Screen premiärvisade en helt ny rullmatad höghastighetspress för inkjet under Drupa, Truepress JET 560HDX.
_DSC0800

Senaste nytt

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell