Nättryckeri investerar i digitaltryck

PUBLICERAD: 25 november 2020
UPPDATERAD: 25 november
Jürgen Winkler, Director Operations på Onlineprinters, bredvid en av de nya HP Pagewide Web Press T250 HD. Foto: Pressbild

Det tyska nättryckeriet Onlineprinters investerar i två nya digitala tryckpressar från HP. Därmed blir de först ut i Tyskland att beställa modellen som lanserades under våren 2020.

Onlineprinters fortsätter sin satsning på digitaltryck och investerar i två HP Pagewide Web Press T250 HD. De två tryckpressarna kommer ta plats på företagets tryckeri i Tyskland, där det också nyligen installerades två HP Indigo 100K, som Sign&Print skrivit om tidigare.

Investeringen är en del i företagets planer att bredda utbudet inom tryckt reklammaterial så som visitkort, flygblad, kataloger och broschyrer. Enligt Onlineprinters blir de två nya pressarna ett viktigt tillskott i maskinparken. En av dem kommer huvudsakligen användas för att trycka broschyrer, medan den andra främst kommer användas för tryck av annat reklammaterial.

Först ut med ny tryckfärg

HP Pagewide Web Press T250 HD använder termisk inkjet-teknik och är utrustad med HDNA-skrivhuvuden (High Definition Nozzle Architecture). Maskinen lanserades under våren 2020 och kan köra medier med en bredd på upp till 55,8 centimeter. Modellen blir den första som använder det nya bläcket HP Brilliant Ink som har utvecklats för offsetmedier, både bestruket och obestruket. Enligt tillverkaren ger bläcket en bredare och mer livfull färgskala.

Tryckpressen kommer även med ett integrerat kamerasystem och en spektrofotometer som enligt Onlineprinters ska ge en produktivitet på upp till 152 meter tryckt media per minut. Med kamerasystemet övervakas också tryckkvaliteten, genom att bilder skickas i realtid under produktion till operatören.

– De två HP PageWide Web Press T250 HD kommer vara avgörande för att avlasta vår maskinpark när vi gör korta körningar, och gör det möjligt för oss att producera högkvalitativa, digitaltryckta produkter, säger Jürgen Winkler, Director Operations på Onlineprinters GmbH.

Investerar i efterbehandlingen

Nättryckeriet har även gjort satsningar i efterbehandlingen och investerat i nya maskiner. Det gäller en häft och en klammermaskin från Müller Martini för broschyrer, samt en rulle till rulle-trimmer från Hunkeler.

– De senaste tillskotten i vår flotta möjliggör flexibilitet, samtidigt som de bibehåller maximal kvalitet. På så sätt utökar vi inte bara vår digitala utskriftsportfölj utan är också väl rustade för långsiktiga förändringar på tryckmarknaden, avslutar Jürgen Winkler.

Läs vidare

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke