Nättryckeri satsar på vikbart i små upplagor

PUBLICERAD: 1 december 2020
UPPDATERAD: 1 december
Onlineprinters börjar erbjuda skräddarsydda vikbara förpackningar via sin plattform. Foto: Pressbild

Nättryckeriet Onlineprinters utökar produktportföljen med vikbara lådor. Med en online-konfigurator ska kunderna nu kunna skräddarsy och beställa sina förpackningslösningar på nätet.

På Onlineprinters hemsida har kunder tidigare enbart kunnat beställa förpackningar i redan bestämda storlekar. Nu öppnar nättryckeriet för ett nytt sätt att skapa individuella vikbara förpackningar som kan beställas i små upplagor.

Börjar med 14 alternativ

Genom en online-konfigurator kan kunden skräddarsy en förpackning i enlighet med dennes produkt. Till en början kommer Onlineprinters att erbjuda 14 typer av vikbara lådor. Till exempel lådor med uttagsbotten, med automatbotten, med insticksflik, kuddlådor, kartongetuier med mera.

Beställningsmängden måste minst ligga på 100 exemplar. Anledningen till att upplagan kan vara liten är att tryckeriet kan producera med Lasercut-metoden, skriver nättryckeriet i ett pressmeddelande. Detta då de kan avstå från tillverkningen av en stansform.

Roland Keppler, vd Onlineprinters. Foto: Pressbild
Roland Keppler, vd Onlineprinters. Foto: Pressbild
Ett strategiskt komplement

– Kunder, som är intresserade av individuella förpackningar, sträcker sig från regionala producenter av specialiteter ända till storföretag. För oss är därför förpackningar ett viktigt strategiskt komplement till vårt sortiment, säger vd:n Roland Keppler.

Kunden har möjlighet att beställa ett provtryck av sin förpackning och den genomsnittliga produktionstiden av den färdiga ordern är åtta dagar, enligt Onlineprinters.

Läs vidare

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2