Nättryckeri satsar på vikbart i små upplagor

PUBLICERAD: 1 december 2020
UPPDATERAD: 1 december
Onlineprinters börjar erbjuda skräddarsydda vikbara förpackningar via sin plattform. Foto: Pressbild

Nättryckeriet Onlineprinters utökar produktportföljen med vikbara lådor. Med en online-konfigurator ska kunderna nu kunna skräddarsy och beställa sina förpackningslösningar på nätet.

På Onlineprinters hemsida har kunder tidigare enbart kunnat beställa förpackningar i redan bestämda storlekar. Nu öppnar nättryckeriet för ett nytt sätt att skapa individuella vikbara förpackningar som kan beställas i små upplagor.

Börjar med 14 alternativ

Genom en online-konfigurator kan kunden skräddarsy en förpackning i enlighet med dennes produkt. Till en början kommer Onlineprinters att erbjuda 14 typer av vikbara lådor. Till exempel lådor med uttagsbotten, med automatbotten, med insticksflik, kuddlådor, kartongetuier med mera.

Beställningsmängden måste minst ligga på 100 exemplar. Anledningen till att upplagan kan vara liten är att tryckeriet kan producera med Lasercut-metoden, skriver nättryckeriet i ett pressmeddelande. Detta då de kan avstå från tillverkningen av en stansform.

Roland Keppler, vd Onlineprinters. Foto: Pressbild
Roland Keppler, vd Onlineprinters. Foto: Pressbild
Ett strategiskt komplement

– Kunder, som är intresserade av individuella förpackningar, sträcker sig från regionala producenter av specialiteter ända till storföretag. För oss är därför förpackningar ett viktigt strategiskt komplement till vårt sortiment, säger vd:n Roland Keppler.

Kunden har möjlighet att beställa ett provtryck av sin förpackning och den genomsnittliga produktionstiden av den färdiga ordern är åtta dagar, enligt Onlineprinters.

Läs vidare

Antalis stärker på den baltiska marknaden

Antalis som är verksamma inom bland annat förpackning, visuell/grafisk kommunikation och kontorsvaror fortsätter att expandera internationellt. Det franska företaget förvärvar nu Pakella med bas i Litauen, en ledande aktör inom distribution av industri- och livsmedelsemballage i Lettland, Litauen och Estland.
Herve-Poncin-Chief-Executive-Officer-of-Antalis

Han satsar 100 miljoner kronor på ny etikettproduktion

I det lilla samhället Kattarp, drygt en mil norr om Helsingborg, händer något märkligt. På en idyllisk lantbruksgård byggs en helt ny etikettproducerande verksamhet, helt från scratch, och stora pengar satsas.
sten

Mångsidig skärmaskin med fyra olika verktyg

Intec har lanserat en ny digital skärmaskin som ska kunna klara av såväl kiss cut-skärning av etiketter som tjockare räfflat förpackningsmaterial och allt däremellan.
Pack-shots

Åtta45 satsar på kinesisk laminator

När Åtta45 i Stockholm bytte ut sin ålderdomliga laminator hittade de en lösning från mittens rike. Med den kinesiska maskinen har de fått en snabb arbetshäst för stora volymer.
1-Åtta45

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland